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Cell biochemistry and function2014Jan01Vol.32issue(1)

活性化された肝星細胞に対する紫色のピタンガ(ユージニアuniflora l)抽出物の抗増殖および細胞毒性効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

果物や野菜の豊富な食事におけるフェノール化合物の存在は、健康促進効果のために研究者の注目を集めています。この研究の目的は、マウス活性化肝星細胞(GRX)における細胞増殖、生存率、ミトコンドリア膜電位、細胞死、細胞周期に対する細胞増殖、生存率、ミトコンドリア膜電位、細胞死、細胞周期に対する紫色のピタンガ(Eugenia uniflora L.)抽出物の影響を評価することでした。3-(4,5-ジメチルチアゾリル)-2,5-ジフェニル-2H-テトラゾリウム臭化物(MTT)アッセイによる細胞生存率は、50および100 µg ML(-1)の紫色のピタンガ抽出物で48および48および100 µg ml(-1)で処理した細胞で有意に減少しました。72時間、および7-アミノアクチノマイシンDで染色された死んだ細胞の割合は、処理された細胞で有意に高かった。細胞増殖の減少は用量に依存しており、細胞周期の進行の変化も観察されました。紫色のピタンガの50および100 µg ml(-1)で処理したGRX細胞は常に研究されています。細胞ミトコンドリア含有量の有意な減少とミトコンドリア膜電位の減少を示しました。さらに、我々の結果は、紫色のピタンガ抽出物がGRX細胞の早期および後期のアポトーシス/壊死および壊死性死を誘導することを示した。これは、肝星細胞におけるE. uniflora Fruitsの抗増殖性、細胞毒性、アポトーシス活性を説明する最初の報告です。本研究は、肝臓線維症の予防と治療の基盤を提供し、この効果を解明するためにさらなる研究が行われます。

果物や野菜の豊富な食事におけるフェノール化合物の存在は、健康促進効果のために研究者の注目を集めています。この研究の目的は、マウス活性化肝星細胞(GRX)における細胞増殖、生存率、ミトコンドリア膜電位、細胞死、細胞周期に対する細胞増殖、生存率、ミトコンドリア膜電位、細胞死、細胞周期に対する紫色のピタンガ(Eugenia uniflora L.)抽出物の影響を評価することでした。3-(4,5-ジメチルチアゾリル)-2,5-ジフェニル-2H-テトラゾリウム臭化物(MTT)アッセイによる細胞生存率は、50および100 µg ML(-1)の紫色のピタンガ抽出物で48および48および100 µg ml(-1)で処理した細胞で有意に減少しました。72時間、および7-アミノアクチノマイシンDで染色された死んだ細胞の割合は、処理された細胞で有意に高かった。細胞増殖の減少は用量に依存しており、細胞周期の進行の変化も観察されました。紫色のピタンガの50および100 µg ml(-1)で処理したGRX細胞は常に研究されています。細胞ミトコンドリア含有量の有意な減少とミトコンドリア膜電位の減少を示しました。さらに、我々の結果は、紫色のピタンガ抽出物がGRX細胞の早期および後期のアポトーシス/壊死および壊死性死を誘導することを示した。これは、肝星細胞におけるE. uniflora Fruitsの抗増殖性、細胞毒性、アポトーシス活性を説明する最初の報告です。本研究は、肝臓線維症の予防と治療の基盤を提供し、この効果を解明するためにさらなる研究が行われます。

The presence of phenolic compounds in fruit- and vegetable-rich diets has attracted researchers' attention due to their health-promoting effects. The objective of this study was to evaluate the effects of purple pitanga (Eugenia uniflora L.) extract on cell proliferation, viability, mitochondrial membrane potential, cell death and cell cycle in murine activated hepatic stellate cells (GRX). Cell viability by 3-(4,5-dimethylthiazolyl)-2,5-diphenyl-2H-tetrazolium bromide (MTT) assay was significantly decreased on cells treated with 50 and 100 µg ml(-1) of purple pitanga extract for 48 and 72 h, and the percentage of dead cell stained with 7-amino-actinomycin D was significantly higher in treated cells. The reduction of cell proliferation was dose dependent, and we also observed alterations on cell cycle progression. At all times studied, GRX cells treated with 50 and 100 µg ml(-1) of purple pitanga showed a significant reduction in cellular mitochondrial content as well as a decrease in mitochondrial membrane potential. Furthermore, our results indicated that purple pitanga extract induces early and late apoptosis/necrosis and necrotic death in GRX cells. This is the first report describing the antiproliferative, cytotoxic and apoptotic activity for E. uniflora fruits in hepatic stellate cells. The present study provides a foundation for the prevention and treatment of liver fibrosis, and more studies will be carried to elucidate this effect.

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