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Applied physiology, nutrition, and metabolism = Physiologie appliquee, nutrition et metabolisme2013Mar01Vol.38issue(3)

カナダのケベック州北部のEeyouch(Cree)成人の食事の妥当性に栄養移行はどのような影響を与えていますか?

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

カナダのケベック州北部の遠隔地にある水力発電プロジェクトや道路の建設を含む急速な発展は、伝統的な食品の汚染(TF)の懸念と、市販の食品摂取量の増加を特徴とする食事への移行に関する懸念につながりました。2005年から2008年の春と夏の季節に、9つのEeyouchコミュニティのうち7つから19歳以上の850人のクリーの成人を対象とした横断的研究が行われました。人体測定測定が収集されました。TFと食事摂取量は、食物周波数アンケート(FFQ)と24時間のリコールを使用して評価されました。肥満は高く、女性の77%と男性の64%が肥満に分類されました。過去1年間のTF消費量は100%であり、参加者の41%が24時間のリコールでTFを食べると報告しました。FFQと24時間のリコールの両方で報告されているTF摂取量は、50歳以上の個人および男性でそれぞれ若い成人と女性と比較して高かった。TF消費は、19〜50歳の男性のすべての個人、およびエネルギー、コレステロール、マグネシウム、ナトリウム、亜鉛のタンパク質、ビタミンD、鉄、マグネシウムを増加させました。51歳以上の男性と女性のビタミンCを減少させました。参加者は、1日あたりの平均0.78±1.34缶のソフトドリンクまたはその他の高糖飲料または総エネルギーの5.28%±8.92%を飲むことを報告しました。この集団における肥満とその健康への影響に貢献している行動を特定し、TFの消費を促進し、エネルギー密度の高い栄養不足の飲料と食品の消費を減らすための文化的に適切な方法を見つけることが重要です。

カナダのケベック州北部の遠隔地にある水力発電プロジェクトや道路の建設を含む急速な発展は、伝統的な食品の汚染(TF)の懸念と、市販の食品摂取量の増加を特徴とする食事への移行に関する懸念につながりました。2005年から2008年の春と夏の季節に、9つのEeyouchコミュニティのうち7つから19歳以上の850人のクリーの成人を対象とした横断的研究が行われました。人体測定測定が収集されました。TFと食事摂取量は、食物周波数アンケート(FFQ)と24時間のリコールを使用して評価されました。肥満は高く、女性の77%と男性の64%が肥満に分類されました。過去1年間のTF消費量は100%であり、参加者の41%が24時間のリコールでTFを食べると報告しました。FFQと24時間のリコールの両方で報告されているTF摂取量は、50歳以上の個人および男性でそれぞれ若い成人と女性と比較して高かった。TF消費は、19〜50歳の男性のすべての個人、およびエネルギー、コレステロール、マグネシウム、ナトリウム、亜鉛のタンパク質、ビタミンD、鉄、マグネシウムを増加させました。51歳以上の男性と女性のビタミンCを減少させました。参加者は、1日あたりの平均0.78±1.34缶のソフトドリンクまたはその他の高糖飲料または総エネルギーの5.28%±8.92%を飲むことを報告しました。この集団における肥満とその健康への影響に貢献している行動を特定し、TFの消費を促進し、エネルギー密度の高い栄養不足の飲料と食品の消費を減らすための文化的に適切な方法を見つけることが重要です。

Rapid development, including the building of hydroelectric projects and roads in remote areas of Northern Quebec, Canada, has led to concerns about the contamination of traditional foods (TF) and a transition to a diet characterized by increased commercial food intake. A cross-sectional study of 850 Cree adults, aged ≥19 years, from 7 of the 9 Eeyouch communities was conducted during the spring and summer seasons of 2005-2008. Anthropometric measures were collected. TF and dietary intake were assessed using food-frequency questionnaires (FFQs) and 24-h recalls. Obesity was high, with 77% of the women and 64% of the men classified as obese. Past-year TF consumption was 100%, and 41% of participants reported eating TF on the 24-h recall. TF intake as reported on both the FFQs and the 24-h recalls was higher in individuals aged >50 years of age and in men, relative to younger adults and women, respectively. TF consumption increased protein, vitamin D, iron, and magnesium in all individuals, and energy, cholesterol, magnesium, sodium, and zinc in men aged 19-50 years; it decreased vitamin C in men and women aged ≥51 years. Participants reported drinking a mean daily 0.78 ± 1.34 cans of soft drinks or other high-sugar beverages per day or 5.28% ± 8.92% of total energy. It is important to identify behaviours that are contributing to obesity and its health consequences in this population and to find culturally appropriate ways to promote the consumption of TF and to reduce the consumption of energy-dense and nutrient-poor beverages and food items.

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