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The Journal of clinical investigation1975May01Vol.55issue(5)

咽頭リパーゼと人間の食事性トリグリセリドの消化

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

脂肪分解活性は、14人の健康な成人の被験者から経腸胃チューブで得られた食道および胃吸引液で研究されました。サンプルは食道から30〜35 cmで、次に15〜30 mLのクリームミルク混合物を飲んだ後、被験者として鼻から40〜45 cmで収集され、少量の水を飲み込みました。胃からのサンプルは最後に採取され、通常は少量のクリームミルク混合物が含まれていました。脂肪分解活性は、基質としてキロミクロン、牛乳、コーン油トリグリセリドを使用してアッセイされました。食道および胃サンプルの両方に、長鎖トリグリセリドをジグリセリド、モノグリセリド、およびFFTAに加水分解する脂肪分解活性が含まれていましたが、pHは5.4であり、どちらのpHが5.4であることがあり、0.5 mの影響を受けませんでした。NaClまたは4 mMタウロデキシコレートナトリウム。1分あたりミリターごとに加水分解されたカイロミクロントリグリセリドのナノモールとして表される活性は、上部食道で0から145、下部食道で5〜303、胃サンプルで50〜357の範囲でした。耳下腺、下顎、および舌下腺から収集された唾液のpH 5.4で脂肪分解活性の痕跡のみが見つかったため、これらの組織は食道および胃吸引液で見られる活性の源として除外されました。調査結果は、咽頭またはその近くの人間では、胃の中で作用するリパーゼを分泌して、長鎖トリグリセリドを部分的なグリセリドとFFAに加水分解することを示唆しています。この反応は、食事脂肪の消化の最初のステップであり、脂肪分解によって形成された両親媒性脂質が胃のトリグリセリドの乳化を促進することを提案されています。

脂肪分解活性は、14人の健康な成人の被験者から経腸胃チューブで得られた食道および胃吸引液で研究されました。サンプルは食道から30〜35 cmで、次に15〜30 mLのクリームミルク混合物を飲んだ後、被験者として鼻から40〜45 cmで収集され、少量の水を飲み込みました。胃からのサンプルは最後に採取され、通常は少量のクリームミルク混合物が含まれていました。脂肪分解活性は、基質としてキロミクロン、牛乳、コーン油トリグリセリドを使用してアッセイされました。食道および胃サンプルの両方に、長鎖トリグリセリドをジグリセリド、モノグリセリド、およびFFTAに加水分解する脂肪分解活性が含まれていましたが、pHは5.4であり、どちらのpHが5.4であることがあり、0.5 mの影響を受けませんでした。NaClまたは4 mMタウロデキシコレートナトリウム。1分あたりミリターごとに加水分解されたカイロミクロントリグリセリドのナノモールとして表される活性は、上部食道で0から145、下部食道で5〜303、胃サンプルで50〜357の範囲でした。耳下腺、下顎、および舌下腺から収集された唾液のpH 5.4で脂肪分解活性の痕跡のみが見つかったため、これらの組織は食道および胃吸引液で見られる活性の源として除外されました。調査結果は、咽頭またはその近くの人間では、胃の中で作用するリパーゼを分泌して、長鎖トリグリセリドを部分的なグリセリドとFFAに加水分解することを示唆しています。この反応は、食事脂肪の消化の最初のステップであり、脂肪分解によって形成された両親媒性脂質が胃のトリグリセリドの乳化を促進することを提案されています。

Lipolytic activity was studied in esophageal and gastric aspirates obtained with a nasogastric tube from 14 healthy adult subjects. Samples were collected from esophagus, first at 30-35 cm and then at 40-45 cm from the nose, as the subject, after drinking 15-30 ml of a cream-milk mixture, swallowed small amounts of water. The samples from stomach were taken last and usually contained a small amount of cream-milk mixture. Lipolytic activity was assayed using chylomicron, milk, and corn oil triglyceride as substrate. Esophageal and gastric samples both contained lipolytic activity which hydrolyzed long-chain triglyceride to diglyceride, monoglyceride, and FFTA, had a pH optimum of 5.4, and was not affected by either had a pH optimum of 5.4, and was not affected by either 0.5 M NaCl or 4 mM sodium taurodexycholate. The activity, expressed as nanomoles of chylomicron triglyceride hydrolyzed per milliter per minute, ranged from 0 to 145 in upper esophageal, 5 to 303 in lower esophageal, and 50 to 357 in gastric samples. Only a trace of lipolytic activity was found at pH 5.4 in saliva collected from the parotid, submandibular, and sublingual glands, thus excluding those tissues as a source of the activity found in esophageal and gastric aspirates. The findings suggest that in man glands in or near the pharynx secrete a lipase that acts in the stomach to hydrolyze long-chain triglyceride to partial glycerides and FFA. It is proposed this reaction is the first step in the digestion of dietary fat and that the amphiphilic lipids formed by lipolysis facilitate the emulsification of triglyceride in the stomach.

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