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背景:脂肪症は心血管疾患の確立された危険因子ですが、肥満と脳血管疾患の関連は完全には理解されていません。たとえば、ボディマス指数、ウエスト周囲、ウエストとヒップの比率などの体脂肪量を定量化する一般的な方法は、体脂肪の複雑な分布パターンと脳血管病理との関係を特定するのに適していません。脂肪分布と脳血管障害との関連性のより良い理解を考慮して、この研究の目的は、脳を摂食する動脈の動脈硬化と白質病変負荷の動脈硬化症と相関する体脂肪分布パターンと体脂肪量の測定値を実行することでした(wmll)。 方法:この研究では、MRIが実証された高資格虚血性脳卒中の25人の患者において、皮下および内臓体脂肪分布の磁気共鳴画像法(MRI)ベースの体積微分分析を実施しました。脂肪組織の体積と組織分布の測定には、自動標識分析ソフトウェアが使用されました。皮下および内臓体脂肪のMRI体積測定の相関分析、コンピューター断層撮影血管造影によって測定された脳摂食動脈のアテローム硬化性プラーク荷重、および脳全体のMRI体積によって測定されたWMLLが実行されました。 結果:正規化された総腹部脂肪組織と正規化された皮下腹部脂肪組織は、WMLLまたは総プラーク量と有意な相関を示さなかった。対照的に、正常化された内臓脂肪組織は、WMLL体積と有意な相関を示しました。総脂肪組織の割合としての内臓脂肪組織は、WMLLとの有意な相関を示しました。特に、総体脂肪量ではなく、内臓脂肪組織の割合は、アテローム性動脈硬化症および虚血性脳病変と強く相関していました。さらに、ソフトと石灰化されたプラークの両方の体積は、WMLLと有意に相関していました。 結論:我々の結果は、脂肪分布の異なるパターンと脳摂食動脈のアテローム性動脈硬化症との関連性に関する既存の研究に貢献し、特に脳血管疾患の危険因子としての内臓脂肪過多の重要性を強調しています。総脂肪組織における内臓脂肪組織の割合は、敏感なパラメーターの可能性があり、関連する新しい疫学マーカーになる可能性があり、脳血管疾患の十分に確立されたマーカーと非常に有意な相関を示します。結論として、内臓脂肪組織の割合自体は、大血管脳血管疾患と大部分から中程度の大きさの動脈の脳のアテローム性動脈硬化症の両方の危険因子と見なされなければなりません。
背景:脂肪症は心血管疾患の確立された危険因子ですが、肥満と脳血管疾患の関連は完全には理解されていません。たとえば、ボディマス指数、ウエスト周囲、ウエストとヒップの比率などの体脂肪量を定量化する一般的な方法は、体脂肪の複雑な分布パターンと脳血管病理との関係を特定するのに適していません。脂肪分布と脳血管障害との関連性のより良い理解を考慮して、この研究の目的は、脳を摂食する動脈の動脈硬化と白質病変負荷の動脈硬化症と相関する体脂肪分布パターンと体脂肪量の測定値を実行することでした(wmll)。 方法:この研究では、MRIが実証された高資格虚血性脳卒中の25人の患者において、皮下および内臓体脂肪分布の磁気共鳴画像法(MRI)ベースの体積微分分析を実施しました。脂肪組織の体積と組織分布の測定には、自動標識分析ソフトウェアが使用されました。皮下および内臓体脂肪のMRI体積測定の相関分析、コンピューター断層撮影血管造影によって測定された脳摂食動脈のアテローム硬化性プラーク荷重、および脳全体のMRI体積によって測定されたWMLLが実行されました。 結果:正規化された総腹部脂肪組織と正規化された皮下腹部脂肪組織は、WMLLまたは総プラーク量と有意な相関を示さなかった。対照的に、正常化された内臓脂肪組織は、WMLL体積と有意な相関を示しました。総脂肪組織の割合としての内臓脂肪組織は、WMLLとの有意な相関を示しました。特に、総体脂肪量ではなく、内臓脂肪組織の割合は、アテローム性動脈硬化症および虚血性脳病変と強く相関していました。さらに、ソフトと石灰化されたプラークの両方の体積は、WMLLと有意に相関していました。 結論:我々の結果は、脂肪分布の異なるパターンと脳摂食動脈のアテローム性動脈硬化症との関連性に関する既存の研究に貢献し、特に脳血管疾患の危険因子としての内臓脂肪過多の重要性を強調しています。総脂肪組織における内臓脂肪組織の割合は、敏感なパラメーターの可能性があり、関連する新しい疫学マーカーになる可能性があり、脳血管疾患の十分に確立されたマーカーと非常に有意な相関を示します。結論として、内臓脂肪組織の割合自体は、大血管脳血管疾患と大部分から中程度の大きさの動脈の脳のアテローム性動脈硬化症の両方の危険因子と見なされなければなりません。
BACKGROUND: While adiposity is a well-established risk factor for cardiovascular disease, the association between adiposity and cerebrovascular disease is not entirely understood. For example, common methods to quantify body fat volume such as body mass index, waist circumference and waist-to-hip ratio are not suitable to identify the complex distribution patterns of body fat and its relation to cerebrovascular pathology. In view of a better understanding of the association between fat distribution and cerebrovascular disorders, the aim of the study was to perform measurements of body fat distribution patterns and body fat volumes in correlation to arteriosclerosis of the brain-feeding arteries and white matter lesion load (WMLL). METHODS: In this study we performed a magnetic resonance imaging (MRI)-based volumetric differential analysis of subcutaneous and visceral body fat distribution in 25 patients with MRI-proven hyperacute ischemic stroke. For the measurement of adipose tissue volume and tissue distribution automatic labeling analysis software was used. A correlation analysis of MRI volumetric measurements of subcutaneous and visceral body fat, atherosclerotic plaque load of the brain-feeding arteries measured by computed tomography angiography, and WMLL measured by MRI volumetry of the whole brain was performed. RESULTS: The normalized total abdominal adipose tissue and the normalized subcutaneous abdominal adipose tissue showed no significant correlation with either WMLL or total plaque volume. In contrast, the normalized visceral adipose tissue showed a significant correlation with WMLL volume. Visceral adipose tissue as a percentage of total adipose tissue showed a significant correlation with WMLL. In particular, the percentage of visceral adipose tissue rather than total body fat volume strongly correlated with atherosclerosis and ischemic cerebral lesions. Furthermore, the volume of both soft and calcified plaques correlated significantly with WMLL. CONCLUSIONS: Our results contribute to existing studies about the association of different patterns of fat distribution with atherosclerosis of the brain-feeding arteries, in particular highlighting the importance of visceral adiposity as a risk factor for cerebrovascular disease. The percentage of visceral adipose tissue in total adipose tissue has the potential of a sensitive parameter and might become a relevant new epidemiological marker, showing highly significant correlations with well-established markers of cerebrovascular disease. In conclusion, the percentage of visceral adipose tissue by itself has to be regarded as a risk factor for both small vessel cerebrovascular disease and cerebral atherosclerosis of the large-to-medium-sized arteries.
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