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ニワトリ胚による卵黄嚢(YS)利用の能力は、YS膜(YSM)の構造変化と、栄養素の消化、吸収、および移動のための細胞内のメカニズムによって影響を受ける可能性があります。ブロイラーチック胚のYSの構造的および消化的変化を調べるために、2つの実験が行われました。胚、YS、YSMの重量、およびYSMの総面積とYSMの吸収面積は、胚の日(E)5とE21の間に測定されました。さらに、YSMおよびYS含有量(YSC)における脂肪含有量、リパーゼ活性、および胆汁酸濃度がE11とE21の間で測定されました。結果は、YSMの体重がE5で0.19 gからE15で6.46 gに増加し、E17とE21の間で3.74 g減少したことを示しました。吸収性YSM面積は、E5の536mm²(総YSM面積の51%)からE17の6,370mm²(総面積の86%)に増加し、E21(総面積の85%)で4,439 mm(2)に減少しました。E17とE21の間のYSM面積が小さいため、YS脂肪利用率は低下しませんでした。これは、脂肪吸収、消化、および分泌のためのYSMメカニズムがその期間中に増加したことを示唆している可能性があります。脂肪含有量(YSM脂肪のgあたりの単位)に比べて総YSMリパーゼ活性は、E15の約1,000単位からE21の1,500単位に増加しました。YSMでのリパーゼの検出は、YS脂質がYSMのリポリソソームで加水分解されるという仮説を支持します。また、現在の研究では、YSMで0.61〜1.06 µmol/gの範囲のレベルで、胆汁酸がYSに存在することを初めて確認し、鶏の胚のYSMで胆汁が合成されることを示唆している可能性があります。現在の研究の結果は、YS機能に影響を与える発達の変化の理解に貢献し、胚の要求とYSMの形態学的、吸収性、消化器、秘密の変化との間の調整についての洞察を与えることができます。
ニワトリ胚による卵黄嚢(YS)利用の能力は、YS膜(YSM)の構造変化と、栄養素の消化、吸収、および移動のための細胞内のメカニズムによって影響を受ける可能性があります。ブロイラーチック胚のYSの構造的および消化的変化を調べるために、2つの実験が行われました。胚、YS、YSMの重量、およびYSMの総面積とYSMの吸収面積は、胚の日(E)5とE21の間に測定されました。さらに、YSMおよびYS含有量(YSC)における脂肪含有量、リパーゼ活性、および胆汁酸濃度がE11とE21の間で測定されました。結果は、YSMの体重がE5で0.19 gからE15で6.46 gに増加し、E17とE21の間で3.74 g減少したことを示しました。吸収性YSM面積は、E5の536mm²(総YSM面積の51%)からE17の6,370mm²(総面積の86%)に増加し、E21(総面積の85%)で4,439 mm(2)に減少しました。E17とE21の間のYSM面積が小さいため、YS脂肪利用率は低下しませんでした。これは、脂肪吸収、消化、および分泌のためのYSMメカニズムがその期間中に増加したことを示唆している可能性があります。脂肪含有量(YSM脂肪のgあたりの単位)に比べて総YSMリパーゼ活性は、E15の約1,000単位からE21の1,500単位に増加しました。YSMでのリパーゼの検出は、YS脂質がYSMのリポリソソームで加水分解されるという仮説を支持します。また、現在の研究では、YSMで0.61〜1.06 µmol/gの範囲のレベルで、胆汁酸がYSに存在することを初めて確認し、鶏の胚のYSMで胆汁が合成されることを示唆している可能性があります。現在の研究の結果は、YS機能に影響を与える発達の変化の理解に貢献し、胚の要求とYSMの形態学的、吸収性、消化器、秘密の変化との間の調整についての洞察を与えることができます。
The capacity of yolk sac (YS) utilization by the chick embryo may be affected by structural changes in the YS membrane (YSM) and by the mechanisms within its cells for digestion, absorption, and transfer of nutrients. Two experiments were conducted to examine structural and digestive changes in the YS of the broiler chick embryo; weights of embryo, YS, and YSM, as well as the total area of the YSM and the absorptive area of the YSM, were measured between embryonic day (E) 5 and E21. In addition, fat content, lipase activity, and bile acid concentration in the YSM and YS contents (YSC) were measured between E11 and E21. Results showed that YSM weight increased from 0.19 g on E5 to 6.46 g on E15, and decreased by 3.74 g between E17 and E21. The absorptive YSM area increased from 536 mm² on E5 (51% of total YSM area) to 6,370 mm² (86% of total area) on E17, and decreased to 4,439 mm(2) on E21 (85% of total area). The smaller YSM area between E17 and E21 did not decrease the rate of YS fat utilization, which could suggest that YSM mechanisms for fat absorption, digestion, and secretion increased during that period. Total YSM lipase activity relative to fat content (units per g of YSM fat) increased from approximately 1,000 units on E15 to 1,500 units on E21. The detection of lipase in the YSM lends support to the hypothesis that YS lipids are hydrolyzed in the lipolysosomes of the YSM. The current study also confirmed for the first time that bile acids are present in the YS, with levels that ranged from 0.61 to 1.06 µmol/g in the YSM, and may suggest that bile is synthesized in the YSM of the chick embryo. Results of the current study contribute to our understanding of the developmental changes that affect YS functionality and could give insight into the coordination between the embryo's demands and YSM morphological, absorptive, digestive, and secretive changes.
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