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British poultry science20130101Vol.54issue(4)

鶏の産卵期間中のパフォーマンスと卵の品質に対するケルセチンの影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

1。鶏のピーク産卵期間の終わりに、性能と卵の品質の両方が著しく低下します。したがって、これらのいずれかまたは両方を打ち消すことは、重要な肯定的な経済的意味を持つ可能性があります。フラボノール化合物の典型的な代表であるケルセチンには、さまざまな生物学的機能があります。ただし、フィード添加剤としての使用に関する発見は報告されていません。2。この研究では、産卵期間中の産卵鶏(ヘッセイン)の卵の品質に関連する産卵速度、卵の品質、血液特性に対するケルセチンの影響を調査し、ケルセチンを機能的な飼料添加剤として使用する可能性を調査しました。3.産卵鶏(n = 240; 39週齢)は、6つの複製(n = 10)で構成される4つの治療にランダムに割り当てられ、0、0.2、0.4、または0.6 g/kgのケルセチンを含む食事を与えました。4。結果は、産卵速度が増加し、フィード卵比が0.2および0.4 g/kgのケルセチンによって大幅に減少したことを示した。コントロールと比較して、Haughユニット、卵殻強度、卵殻の厚さ、卵黄タンパク質が増加しましたが、卵黄コレステロールはケルセチンによって減少しました。5。結論として、ケルセチンはパフォーマンスと卵の品質の向上に有益でした。推奨されるケルセチンの濃度は、基底食の0.4 g/kgです。この濃度では、産卵速度の増加、卵の品質の向上、卵黄コレステロールの減少が予想されます。

1。鶏のピーク産卵期間の終わりに、性能と卵の品質の両方が著しく低下します。したがって、これらのいずれかまたは両方を打ち消すことは、重要な肯定的な経済的意味を持つ可能性があります。フラボノール化合物の典型的な代表であるケルセチンには、さまざまな生物学的機能があります。ただし、フィード添加剤としての使用に関する発見は報告されていません。2。この研究では、産卵期間中の産卵鶏(ヘッセイン)の卵の品質に関連する産卵速度、卵の品質、血液特性に対するケルセチンの影響を調査し、ケルセチンを機能的な飼料添加剤として使用する可能性を調査しました。3.産卵鶏(n = 240; 39週齢)は、6つの複製(n = 10)で構成される4つの治療にランダムに割り当てられ、0、0.2、0.4、または0.6 g/kgのケルセチンを含む食事を与えました。4。結果は、産卵速度が増加し、フィード卵比が0.2および0.4 g/kgのケルセチンによって大幅に減少したことを示した。コントロールと比較して、Haughユニット、卵殻強度、卵殻の厚さ、卵黄タンパク質が増加しましたが、卵黄コレステロールはケルセチンによって減少しました。5。結論として、ケルセチンはパフォーマンスと卵の品質の向上に有益でした。推奨されるケルセチンの濃度は、基底食の0.4 g/kgです。この濃度では、産卵速度の増加、卵の品質の向上、卵黄コレステロールの減少が予想されます。

1. At the end of the peak laying period for fowl, both performance and egg quality decrease markedly. Counteracting either or both of these could, therefore, have significant positive economic implications. Quercetin, a typical representative of the flavonol compounds, has a variety of biological functions. However, there are no reported findings on its use as a feed additive. 2. In this study, we investigated the effects of quercetin on laying rate, egg quality and blood traits associated with egg quality in laying hens (Hessain) during the late laying period and explored the possibility of using quercetin as a functional feed additive. 3. The laying hens (n = 240; 39 weeks old) were randomly assigned to 4 treatments consisting of 6 replicates (n = 10) and were fed with diets containing quercetin at 0, 0.2, 0.4 or 0.6 g/kg. 4. Results showed that laying rate was increased and feed-egg ratio was decreased significantly by 0.2 and 0.4 g/kg quercetin. Compared with controls, Haugh unit, eggshell strength, eggshell thickness and yolk protein were increased, but yolk cholesterol was decreased by quercetin. 5. In conclusion, quercetin was beneficial in improving performance and egg quality. The recommended concentration of quercetin is 0.4 g/kg of the basal diet. At this concentration, increased laying rate, improved egg quality and reduced yolk cholesterol can be expected.

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