Loading...
Voprosy pitaniia20130101Vol.82issue(2)

[成長ラットにおけるムール貝の肉のホモジネートと酵素加水分解物の影響の比較評価とそのタンパク質同化]

,
,
,
,
,
,
PMID:24000695DOI:
文献タイプ:
  • Comparative Study
  • English Abstract
  • Journal Article
概要
Abstract

ムール貝の肉とタンパク質の酵素加水分解物の構造におけるペプチド画分の生物学的価値の比較評価によるin vivoの実験は、ムッサクの肉(原料)のホモジネートの構造におけるタンパク質を実行しました。この実験は、ムッサクの肉のホモジネートとムッサク肉の酵素加水分解物によって提示されたタンパク質の源で半合成食を得たウィスター系統の雄ラットで成長しました。研究全体を通して、各動物の飼料と体重の味と体重の増加の個々のパラメーターが定義されました。いわゆる交換期間中、リストされたパラメーターに加えて、排泄物で除去された窒素の量を考慮に入れました。ムール貝のホモジネートの構造におけるタンパク質の生物学的価値ムッサク肉の酵素加水分解物の構造におけるペプチド画分は、タンパク質の効率とタンパク質の真の消化性を決定することにより評価されました。この発見は、ムール貝の肉の酵素加水分解物の新しいタンパク質源の高い生物学的価値、ムッサク肉の酵素加水分解物の可能性のある抗抵抗力の特性を評価することにより、さらなる研究の目的性を示し、幅広い作用の予防食品の構成要素としての使用の機会を示しています。

ムール貝の肉とタンパク質の酵素加水分解物の構造におけるペプチド画分の生物学的価値の比較評価によるin vivoの実験は、ムッサクの肉(原料)のホモジネートの構造におけるタンパク質を実行しました。この実験は、ムッサクの肉のホモジネートとムッサク肉の酵素加水分解物によって提示されたタンパク質の源で半合成食を得たウィスター系統の雄ラットで成長しました。研究全体を通して、各動物の飼料と体重の味と体重の増加の個々のパラメーターが定義されました。いわゆる交換期間中、リストされたパラメーターに加えて、排泄物で除去された窒素の量を考慮に入れました。ムール貝のホモジネートの構造におけるタンパク質の生物学的価値ムッサク肉の酵素加水分解物の構造におけるペプチド画分は、タンパク質の効率とタンパク質の真の消化性を決定することにより評価されました。この発見は、ムール貝の肉の酵素加水分解物の新しいタンパク質源の高い生物学的価値、ムッサク肉の酵素加水分解物の可能性のある抗抵抗力の特性を評価することにより、さらなる研究の目的性を示し、幅広い作用の予防食品の構成要素としての使用の機会を示しています。

The experiment in vivo by a comparative assessment of the biological value of peptide fractions in structure of enzymatic hydrolyzates of mussels' meat and protein in structure of homogenate of mussels' meat (raw material) was carried out. The experiment was made in growing male rats of Wistar line, who got semi-synthetic diet with a source of protein presented by homogenate of mussels meat and enzymatic hydrolyzate of mussels meat. Throughout the study were defined the individual parameters of palatability of feed and increase of body weight of each animal; during the so-called exchange period, besides the listed parameters, were taken into account the quantity of nitrogen removed with excrement. Biological value of protein in structure of homogenate of mussels meat and peptide fractions in structure of enzymatic hydrolyzate of mussels meat was evaluated by determining the coefficient of efficiency of the protein and true digestibility of the protein. The findings show a high biological value of new source of protein - enzymatic hydrolyzate of mussels meat, the prospectivity of the further researches by evaluating a possible antistress properties of enzymatic hydrolyzate of mussels meat, as well as the opportunity of its use as a component of preventive food product of a broad spectrum of action.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google