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The American journal of clinical nutrition2013Oct01Vol.98issue(4)

人間の苦い知覚は、味覚細胞における苦い受容体メッセンジャーRNA発現と相関しています

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

背景:受容体遺伝子TAS2R38の対立遺伝子は、6-N-popylthiouracil(Prop)および構造的に類似した化合物(例えば、細かい野菜のグルコシノレート)の苦味認識の変動の一部です。低濃度では、TAS2R38のPAV(「テイスター」アミノ酸配列)型の人々はこれらの苦い化合物を知覚しますが、ほとんどの人はAVI(「非異者」アミノ酸配列)形式ではありません。ヘテロ接合体(PAV/AVI)は、最も広い範囲の激しい知覚を示しています。 目的:目的は、ヘテロ接合体間のPAV-TAS2R38メッセンジャーRNA(mRNA)の発現の個人差を調べ、対立遺伝子特異的遺伝子発現の豊富さが人間の苦味の知覚の変化を説明し、関連する仮説をテストすることでした。苦い飲み物と食品の食事摂取。 設計:ヘテロ接合体(n = 22)は、プロップの苦味、グルコシノレートを含むブロッコリージュース、非グルコシノレートを含むニンジンジュース、およびいくつかの苦い非Tas2R38リガンドと食事リコールの精神物理学的評価を提供しました。定量的ポリメラーゼ連鎖反応を使用して、菌類味の味覚乳頭は、対立遺伝子特異的TAS2R38発現を調べました。 結果:PAV-TAS2R38 mRNA発現は、22人のヘテロ接合被験者のうち18人で測定されました。相対的な発現は、プロップ(P = 0.007)およびブロッコリージュース(P = 0.004)の苦味強度の評価と広くかつ正に相関していましたが、コントロール溶液ニンジンジュース(P = 0.26)、NaCl(P = 0.68)、カフェイン(P = 0.68)ではありません。p = 0.24)、または尿素(p = 0.47)。発現量は、自己報告された最近の習慣的なカフェイン摂取に関連していました(p = 0.060、p = 0.005)。野菜の摂取量は低すぎて分析できませんでした。 結論:PAV-TAS2R38発現量が、苦い感覚の知覚と食事の個人差と相関するという証拠を提供します。この相関の性質は、味覚と食物摂取のいくつかの個人差に関連する分子メカニズムに関する追加の研究を求めています。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT01399944として登録されました。

背景:受容体遺伝子TAS2R38の対立遺伝子は、6-N-popylthiouracil(Prop)および構造的に類似した化合物(例えば、細かい野菜のグルコシノレート)の苦味認識の変動の一部です。低濃度では、TAS2R38のPAV(「テイスター」アミノ酸配列)型の人々はこれらの苦い化合物を知覚しますが、ほとんどの人はAVI(「非異者」アミノ酸配列)形式ではありません。ヘテロ接合体(PAV/AVI)は、最も広い範囲の激しい知覚を示しています。 目的:目的は、ヘテロ接合体間のPAV-TAS2R38メッセンジャーRNA(mRNA)の発現の個人差を調べ、対立遺伝子特異的遺伝子発現の豊富さが人間の苦味の知覚の変化を説明し、関連する仮説をテストすることでした。苦い飲み物と食品の食事摂取。 設計:ヘテロ接合体(n = 22)は、プロップの苦味、グルコシノレートを含むブロッコリージュース、非グルコシノレートを含むニンジンジュース、およびいくつかの苦い非Tas2R38リガンドと食事リコールの精神物理学的評価を提供しました。定量的ポリメラーゼ連鎖反応を使用して、菌類味の味覚乳頭は、対立遺伝子特異的TAS2R38発現を調べました。 結果:PAV-TAS2R38 mRNA発現は、22人のヘテロ接合被験者のうち18人で測定されました。相対的な発現は、プロップ(P = 0.007)およびブロッコリージュース(P = 0.004)の苦味強度の評価と広くかつ正に相関していましたが、コントロール溶液ニンジンジュース(P = 0.26)、NaCl(P = 0.68)、カフェイン(P = 0.68)ではありません。p = 0.24)、または尿素(p = 0.47)。発現量は、自己報告された最近の習慣的なカフェイン摂取に関連していました(p = 0.060、p = 0.005)。野菜の摂取量は低すぎて分析できませんでした。 結論:PAV-TAS2R38発現量が、苦い感覚の知覚と食事の個人差と相関するという証拠を提供します。この相関の性質は、味覚と食物摂取のいくつかの個人差に関連する分子メカニズムに関する追加の研究を求めています。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT01399944として登録されました。

BACKGROUND: Alleles of the receptor gene TAS2R38 are responsible in part for the variation in bitter taste perception of 6-n-propylthiouracil (PROP) and structurally similar compounds (eg, glucosinolates in cruciferous vegetables). At low concentrations, people with the PAV ("taster" amino acid sequence) form of TAS2R38 perceive these bitter compounds, whereas most with the AVI ("nontaster" amino acid sequence) form do not; heterozygotes (PAV/AVI) show the widest range of bitter perception. OBJECTIVES: The objectives were to examine individual differences in expression of PAV-TAS2R38 messenger RNA (mRNA) among heterozygotes, to test the hypotheses that the abundance of allele-specific gene expression accounts for the variation in human bitter taste perception, and to relate to dietary intake of bitter-tasting beverages and foods. DESIGN: Heterozygous individuals (n = 22) provided psychophysical evaluation of the bitterness of PROP, glucosinolate-containing broccoli juice, non-glucosinolate-containing carrot juice, and several bitter non-TAS2R38 ligands as well as dietary recalls. Fungiform taste papillae were examined for allele-specific TAS2R38 expression by using quantitative polymerase chain reaction. RESULTS: PAV-TAS2R38 mRNA expression was measured in 18 of 22 heterozygous subjects. Relative expression varied widely and positively correlated with ratings of bitterness intensity of PROP (P = 0.007) and broccoli juice (P = 0.004) but not of the control solutions carrot juice (P = 0.26), NaCl (P = 0.68), caffeine (P = 0.24), or urea (P = 0.47). Expression amounts were related to self-reported recent and habitual caffeine intake (P = 0.060, P = 0.005); vegetable intake was too low to analyze. CONCLUSIONS: We provide evidence that PAV-TAS2R38 expression amount correlates with individual differences in bitter sensory perception and diet. The nature of this correlation calls for additional research on the molecular mechanisms associated with some individual differences in taste perception and food intake. The trial was registered at clinicaltrials.gov as NCT01399944.

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