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背景:膵臓癌のリスクに関連するビタミンDの状態は依然として一貫していません。この研究は、メタ分析アプローチを使用して、ビタミンDの状態と膵臓癌のリスクとの関連を評価するために実施されました。 方法:英語の関連するすべての文献の体系的なレビューは、2012年4月1日から最も早い日付から適格な研究を特定するためにPubMed、Web of Science、Embaseを検索することによって実行されました。検索用語「ビタミンD」、25-ヒドロキシビタミンD「、「膵臓癌」または「膵臓腫瘍」を使用して、関連する論文を取得しました。包含基準は次のとおりでした。(1)関心のある暴露は、ビタミンDの摂取またはビタミンDの血中濃度でした。(2)関心のある結果は膵臓癌でした。(3)症例およびコントロールの高および低摂取または血液ビタミンDに関するデータが利用可能でした。(4)95%信頼区間(CI)のオッズ比(または)推定値が提供されました。(5)膵臓癌の発生率を報告する主要な疫学データが提供されました。組み合わせまたは値とそれらの95%CIは、メタ分析を介して計算されました。出版バイアスの潜在的な存在は、Eggerの回帰非対称性テストを使用して推定されました。 結果:合計1 206 011の参加者が参加した9つの研究が包含基準を満たしました。不均一性のテストでは、含まれている研究の間に有意差があることが示されました(I(2)= 70.9%、p = 0.001)ため、メタ分析では無作為化効果モデルが使用されました。ビタミンDレベルの最低カテゴリーでプールされたまたは膵臓癌は1.14(95%CI 0.896-1.451)であり、全体的な効果のZスコアは1.06(p = 0.288)であり、ビタミンDレベルと膵臓癌のリスクとの有意な関連。Eggerのテストでは、この研究では出版バイアスの可能性が低いことが示されました(p = 0.348)。 結論:25-ヒドロキシビタミンDの食事性ビタミンDまたは循環濃度は、現在公開されている研究からの証拠に基づいて膵臓癌のリスクとは関連していません。
背景:膵臓癌のリスクに関連するビタミンDの状態は依然として一貫していません。この研究は、メタ分析アプローチを使用して、ビタミンDの状態と膵臓癌のリスクとの関連を評価するために実施されました。 方法:英語の関連するすべての文献の体系的なレビューは、2012年4月1日から最も早い日付から適格な研究を特定するためにPubMed、Web of Science、Embaseを検索することによって実行されました。検索用語「ビタミンD」、25-ヒドロキシビタミンD「、「膵臓癌」または「膵臓腫瘍」を使用して、関連する論文を取得しました。包含基準は次のとおりでした。(1)関心のある暴露は、ビタミンDの摂取またはビタミンDの血中濃度でした。(2)関心のある結果は膵臓癌でした。(3)症例およびコントロールの高および低摂取または血液ビタミンDに関するデータが利用可能でした。(4)95%信頼区間(CI)のオッズ比(または)推定値が提供されました。(5)膵臓癌の発生率を報告する主要な疫学データが提供されました。組み合わせまたは値とそれらの95%CIは、メタ分析を介して計算されました。出版バイアスの潜在的な存在は、Eggerの回帰非対称性テストを使用して推定されました。 結果:合計1 206 011の参加者が参加した9つの研究が包含基準を満たしました。不均一性のテストでは、含まれている研究の間に有意差があることが示されました(I(2)= 70.9%、p = 0.001)ため、メタ分析では無作為化効果モデルが使用されました。ビタミンDレベルの最低カテゴリーでプールされたまたは膵臓癌は1.14(95%CI 0.896-1.451)であり、全体的な効果のZスコアは1.06(p = 0.288)であり、ビタミンDレベルと膵臓癌のリスクとの有意な関連。Eggerのテストでは、この研究では出版バイアスの可能性が低いことが示されました(p = 0.348)。 結論:25-ヒドロキシビタミンDの食事性ビタミンDまたは循環濃度は、現在公開されている研究からの証拠に基づいて膵臓癌のリスクとは関連していません。
BACKGROUND: Vitamin D status in relation to pancreatic cancer risks is still inconsistent. This study was performed to evaluate the association between vitamin D status and risk of pancreatic cancer using a meta-analysis approach. METHODS: A systemic review of all relevant literature in English was performed by searching Pubmed, Web of Science and Embase to identify eligible studies from the earliest available date to April 1, 2012. The search terms "vitamin D", "25-hydroxyvitamin D", "pancreatic cancer" or "pancreatic neoplasms" were used to retrieve relevant papers. Inclusion criteria were: (1) the exposure of interest was intake of vitamin D or blood levels of vitamin D; (2) the outcome of interest was pancreatic cancer; (3) data on high and low intake or blood vitamin D in cases and controls were available; (4) odds ratio (OR) estimates with 95% confidence interval (CI) were provided; (5) primary epidemiological data were provided reporting pancreatic cancer incidence. The combined OR values and their 95% CIs were calculated via a meta-analysis. The potential presence of publication bias was estimated using Egger's regression asymmetry test. RESULTS: Nine studies with a total of 1 206 011 participants met the inclusion criteria. The test for heterogeneity showed there were significant differences among the included studies (I(2)=70.9%, P=0.001), so a randomized-effects model was used in the meta-analysis. The pooled OR of pancreatic cancer for the highest versus the lowest categories of vitamin D level was 1.14 (95% CI 0.896-1.451), and the Z-score for the overall effect was 1.06 (P=0.288), showing that there was no significant association between vitamin D levels and the risk of pancreatic cancer. Egger's test indicated there was a low possibility of publication bias in this study (P=0.348). CONCLUSION: Dietary vitamin D or circulating concentrations of 25-hydroxyvitamin D are not associated with the risk of pancreatic cancer based on evidence from currently published studies.
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