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目的:飲料水ネットワークの細菌群集の構造と組成は、ハロ酢酸(HAA)分解に関連してこの生態系をよりよく理解し、HAA分解能力を持つ新しい細菌種を特定するために評価されました。 方法と結果:バイオフィルムサンプルはモデルシステムから収集され、飲料水分配ネットワークの終わりをシミュレートし、1年の間に異なる期間に異なる濃度のジクロロ酢酸とトリクロロ酢酸を供給しました。サンプルは、培養、変性勾配ゲル電気泳動(DGGE)、およびシーケンスによって分析されました。パイプの直径とHAA比は、細菌のコミュニティプロファイルに影響を与えませんでしたが、季節には明らかな影響がありました。DGGEプロファイルに基づいて、他の季節と比較して、夏の間に特定のバイオマスが発達したように見えました。この研究で分離された細菌の中で、cupriavidus属の細菌はジクロロ酢酸を分解することができました。さらに、これらの細菌は18°Cでジクロロ酢酸を分解しますが、10°Cでは劣化していません。 結論:微生物の多様性は実験全体で進化しましたが、夏の間は細菌群集は明確でした。Cupriavidusの容量で得られた結果は、18°CでのみDCAAを分解しますが、10°Cでは劣化していませんが、水温はDCAAの分解に影響を与え、飲料水分配ネットワークにおけるHAAの分解に対する季節の影響に関して行われた観察を確認する主要な要素であることを示しています。 研究の重要性と影響:これは、Cupriavidus属のHAA生分解能力の最初の実証です。
目的:飲料水ネットワークの細菌群集の構造と組成は、ハロ酢酸(HAA)分解に関連してこの生態系をよりよく理解し、HAA分解能力を持つ新しい細菌種を特定するために評価されました。 方法と結果:バイオフィルムサンプルはモデルシステムから収集され、飲料水分配ネットワークの終わりをシミュレートし、1年の間に異なる期間に異なる濃度のジクロロ酢酸とトリクロロ酢酸を供給しました。サンプルは、培養、変性勾配ゲル電気泳動(DGGE)、およびシーケンスによって分析されました。パイプの直径とHAA比は、細菌のコミュニティプロファイルに影響を与えませんでしたが、季節には明らかな影響がありました。DGGEプロファイルに基づいて、他の季節と比較して、夏の間に特定のバイオマスが発達したように見えました。この研究で分離された細菌の中で、cupriavidus属の細菌はジクロロ酢酸を分解することができました。さらに、これらの細菌は18°Cでジクロロ酢酸を分解しますが、10°Cでは劣化していません。 結論:微生物の多様性は実験全体で進化しましたが、夏の間は細菌群集は明確でした。Cupriavidusの容量で得られた結果は、18°CでのみDCAAを分解しますが、10°Cでは劣化していませんが、水温はDCAAの分解に影響を与え、飲料水分配ネットワークにおけるHAAの分解に対する季節の影響に関して行われた観察を確認する主要な要素であることを示しています。 研究の重要性と影響:これは、Cupriavidus属のHAA生分解能力の最初の実証です。
AIMS: Bacterial community structure and composition of a drinking water network were assessed to better understand this ecosystem in relation to haloacetic acid (HAA) degradation and to identify new bacterial species having HAA degradation capacities. METHODS AND RESULTS: Biofilm samples were collected from a model system, simulating the end of the drinking water distribution network and supplied with different concentrations of dichloroacetic and trichloroacetic acids at different periods over the course of a year. The samples were analysed by culturing, denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) and sequencing. Pipe diameter and HAA ratios did not impact the bacterial community profiles, but the season had a clear influence. Based on DGGE profiles, it appeared that a particular biomass has developed during the summer compared with the other seasons. Among the bacteria isolated in this study, those from genus Cupriavidus were able to degrade dichloroacetic acid. Moreover, these bacteria degrade dichloroacetic acid at 18°C but not at 10°C. CONCLUSIONS: The microbial diversity evolved throughout the experiment, but the bacterial community was distinct during the summer. Results obtained on the capacity of Cupriavidus to degrade DCAA only at 18°C but not at 10°C indicate that water temperature is a major element affecting DCAA degradation and confirming observations made regarding season influence on HAA degradation in the drinking water distribution network. SIGNIFICANCE AND IMPACT OF THE STUDY: This is the first demonstration of the HAA biodegradation capacity of the genus Cupriavidus.
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