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Food additives & contaminants. Part A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment20130101Vol.30issue(12)

米国の食用油中の3-MCPDおよびグリシジルエステルの発生

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

3モノクロロプロパンジオール(3-MCPD)およびグリシドールの脂肪酸エステルは、広範囲の食用油に含まれる汚染物質を処理しています。3つのMCPDとグリシドールには、現在の食品の安全性に懸念がある毒物学的特性がありますが、公開された発生データは限られています。無傷のエステルのLC-MS/MS分析を使用して、116の小売および/または工業食用オイルおよび脂肪における3-MCPDおよびグリシジルエステルの濃度について発生情報が提示されます。結合された3-MCPDの濃度は、22の未洗練されたオイルで定量(<loq)の制限(<loq)から0.09 mgkg⁻¹(ppm)、94の精製油で0.005から7.2 mgkg⁻¹(ppm)の範囲でした。結合したグリシドールの濃度は、未精製オイルサンプルでは<loqから0.03 mgkg⁻¹(ppm)の範囲で、<loqから10.5 mgkg⁻¹(ppm)から加工油サンプルの範囲でした。3-MCPDとグリシドールの両方の最高濃度は、洗練されたパーム油とパームオレインのサンプルで見られました。パームオレインサンプルには、他のどの種類のオイルよりもモノエステル形態の3-MCPDの割合が高くなりました。

3モノクロロプロパンジオール(3-MCPD)およびグリシドールの脂肪酸エステルは、広範囲の食用油に含まれる汚染物質を処理しています。3つのMCPDとグリシドールには、現在の食品の安全性に懸念がある毒物学的特性がありますが、公開された発生データは限られています。無傷のエステルのLC-MS/MS分析を使用して、116の小売および/または工業食用オイルおよび脂肪における3-MCPDおよびグリシジルエステルの濃度について発生情報が提示されます。結合された3-MCPDの濃度は、22の未洗練されたオイルで定量(<loq)の制限(<loq)から0.09 mgkg⁻¹(ppm)、94の精製油で0.005から7.2 mgkg⁻¹(ppm)の範囲でした。結合したグリシドールの濃度は、未精製オイルサンプルでは<loqから0.03 mgkg⁻¹(ppm)の範囲で、<loqから10.5 mgkg⁻¹(ppm)から加工油サンプルの範囲でした。3-MCPDとグリシドールの両方の最高濃度は、洗練されたパーム油とパームオレインのサンプルで見られました。パームオレインサンプルには、他のどの種類のオイルよりもモノエステル形態の3-MCPDの割合が高くなりました。

Fatty acid esters of 3-monochloropropanediol (3-MCPD) and glycidol are processing contaminants found in a wide range of edible oils. While both 3 MCPD and glycidol have toxicological properties that at present has concerns for food safety, the published occurrence data are limited. Occurrence information is presented for the concentrations of 3-MCPD and glycidyl esters in 116 retail and/or industrial edible oils and fats using LC-MS/MS analysis of intact esters. The concentrations for bound 3-MCPD ranged from below the limit of quantitation (<LOQ) to 0.09 mg kg⁻¹ (ppm) in 22 unrefined oils and from 0.005 to 7.2 mg kg⁻¹ (ppm) in 94 refined oils. The concentrations for bound glycidol ranged from <LOQ to 0.03 mg kg⁻¹ (ppm) in unrefined oil samples and from <LOQ to 10.5 mg kg⁻¹ (ppm) in processed oil samples. The highest concentrations for both 3-MCPD and glycidol were seen in refined palm oil and palm olein samples. Palm olein samples also contained a higher percentage of 3-MCPD in mono-ester form than any other type of oil.

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