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TheScientificWorldJournal20130101Vol.2013issue()

自然の様々なポリオールの安定化効果グルコアミラーゼの変性状態

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

異なるスペクトルプローブが使用され、エチレングリコール(例えば)、グリセロール(GLY)、グルコース(GLC)、トレハロース(TRE)などのさまざまなポリオールの安定化効果を研究して、酸性療法(AD))およびアスペルギルスニジェールグルコアミラーゼ(GA)の熱変性(TD)状態。ポリオールは、酵素のAD状態の二次および三次の構造変化を、変化した循環二色性(CD)、トリプトファン(TRP)、および1-アニリノナフタレン-8-スルホン酸(ANS)蛍光特性から反映しているように誘導しました。ネイティブGAの熱変性曲線の熱力学的分析では、GLC、TRE、およびGlyの存在下での酵素の安定性の有意な増加(順に減少します)が、EGが不安定になっていることを示唆しています。さらに、ポリオールの存在下で71°CでのTD状態のCDおよび蛍光特性は、GLYおよびEGと比較して、天然の様々の二次構造と三次構造を誘導する際にGLCとTREの両方のより大きな効果を示しました。

異なるスペクトルプローブが使用され、エチレングリコール(例えば)、グリセロール(GLY)、グルコース(GLC)、トレハロース(TRE)などのさまざまなポリオールの安定化効果を研究して、酸性療法(AD))およびアスペルギルスニジェールグルコアミラーゼ(GA)の熱変性(TD)状態。ポリオールは、酵素のAD状態の二次および三次の構造変化を、変化した循環二色性(CD)、トリプトファン(TRP)、および1-アニリノナフタレン-8-スルホン酸(ANS)蛍光特性から反映しているように誘導しました。ネイティブGAの熱変性曲線の熱力学的分析では、GLC、TRE、およびGlyの存在下での酵素の安定性の有意な増加(順に減少します)が、EGが不安定になっていることを示唆しています。さらに、ポリオールの存在下で71°CでのTD状態のCDおよび蛍光特性は、GLYおよびEGと比較して、天然の様々の二次構造と三次構造を誘導する際にGLCとTREの両方のより大きな効果を示しました。

Different spectral probes were employed to study the stabilizing effect of various polyols, such as, ethylene glycol (EG), glycerol (GLY), glucose (GLC) and trehalose (TRE) on the native (N), the acid-denatured (AD) and the thermal-denatured (TD) states of Aspergillus niger glucoamylase (GA). Polyols induced both secondary and tertiary structural changes in the AD state of enzyme as reflected from altered circular dichroism (CD), tryptophan (Trp), and 1-anilinonaphthalene-8-sulfonic acid (ANS) fluorescence characteristics. Thermodynamic analysis of the thermal denaturation curve of native GA suggested significant increase in enzyme stability in the presence of GLC, TRE, and GLY (in decreasing order) while EG destabilized it. Furthermore, CD and fluorescence characteristics of the TD state at 71°C in the presence of polyols showed greater effectiveness of both GLC and TRE in inducing native-like secondary and tertiary structures compared to GLY and EG.

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