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Surgery for obesity and related diseases : official journal of the American Society for Bariatric Surgery20140101Vol.10issue(2)

スリーブ胃切除後の横断的長期微量栄養素欠乏とroux-en-y胃バイパス:パイロット研究

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:栄養不足は肥満患者で非常に一般的です。肥満手術は、主に胃バイパス後の重要なビタミンと微量栄養素の恒常性に対する悪影響に関連しています。本研究の目的は、Roux-en-Y胃バイパス(RYGB)とスリーブ胃切除(SG)の間の長期的な術後栄養不足の程度を比較することでした。 方法:この横断的なパイロット研究には、RYGBまたはSG手術を受けた95人の患者が4年の平均追跡調査で含まれていました。人口統計、人体測定、および生化学的パラメーターは、手術の種類に従って比較されました。 結果:両方のタイプの手術は、重大な栄養不足に関連していました。ビタミンB12欠乏症は、SGと比較してRYGB患者で有意に高かった(42.1%対5%、p = .003)。手術の種類は、貧血や鉄または葉酸欠乏症(SG対RYGB:貧血、54.2%対64.3%、p = .418;葉酸欠乏、20%対18.4%、p = .884;鉄欠乏、30%対36.4%、p = .635)。 結論:4年のPOSTRYGBまたはSGの平均追跡期間中、患者は、ビタミンD、葉酸、ビタミンB12を含むいくつかの微量栄養素欠乏と同定されました。SGは、RYGBと比較してビタミンB12の代謝に対してより好ましい効果をもたらす可能性があり、吸収不良の少ないと関連しています。補足鉄とビタミンの摂取の順守は、肥満手術のすべての場合において主要な重要性があります。

背景:栄養不足は肥満患者で非常に一般的です。肥満手術は、主に胃バイパス後の重要なビタミンと微量栄養素の恒常性に対する悪影響に関連しています。本研究の目的は、Roux-en-Y胃バイパス(RYGB)とスリーブ胃切除(SG)の間の長期的な術後栄養不足の程度を比較することでした。 方法:この横断的なパイロット研究には、RYGBまたはSG手術を受けた95人の患者が4年の平均追跡調査で含まれていました。人口統計、人体測定、および生化学的パラメーターは、手術の種類に従って比較されました。 結果:両方のタイプの手術は、重大な栄養不足に関連していました。ビタミンB12欠乏症は、SGと比較してRYGB患者で有意に高かった(42.1%対5%、p = .003)。手術の種類は、貧血や鉄または葉酸欠乏症(SG対RYGB:貧血、54.2%対64.3%、p = .418;葉酸欠乏、20%対18.4%、p = .884;鉄欠乏、30%対36.4%、p = .635)。 結論:4年のPOSTRYGBまたはSGの平均追跡期間中、患者は、ビタミンD、葉酸、ビタミンB12を含むいくつかの微量栄養素欠乏と同定されました。SGは、RYGBと比較してビタミンB12の代謝に対してより好ましい効果をもたらす可能性があり、吸収不良の少ないと関連しています。補足鉄とビタミンの摂取の順守は、肥満手術のすべての場合において主要な重要性があります。

BACKGROUND: Nutritional deficiencies are highly prevalent in obese patients. Bariatric surgery has been associated with adverse effects on homeostasis of significant vitamins and micronutrients, mainly after gastric bypass. The aim of the present study was to compare the extent of long-term postsurgical nutritional deficiencies between Roux-en-Y gastric bypass (RYGB) and sleeve gastrectomy (SG). METHODS: This cross-sectional, pilot study included 95 patients who underwent RYGB or SG surgery with a mean follow-up of 4 years. Demographic, anthropometric, and biochemical parameters were compared according to the type of surgery. RESULTS: Both types of surgery were associated with significant nutritional deficiencies. Vitamin B12 deficiency was significantly higher in patients with RYGB compared with SG (42.1% versus 5%, P = .003). The type of surgery was associated neither with anemia nor with iron or folate deficiency (SG versus RYGB: anemia, 54.2% versus 64.3%, P = .418; folate deficiency, 20% versus 18.4%, P = .884; iron deficiency, 30% versus 36.4%, P = .635). CONCLUSION: During a mean follow up period of 4 years postRYGB or SG, patients were identified with several micronutrient deficiencies, including vitamin D, folate, and vitamin B12. SG may have a more favorable effect on the metabolism of vitamin B12 compared with RYGB, being associated with less malabsorption. Adherence to supplemental iron and vitamin intake is of primary significance in all cases of bariatric surgery.

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