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Acta biochimica Polonica20130101Vol.60issue(4)

コーヒー中の重金属(MN、CO、NI、CR、AG、PB)の濃度

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PMID:24340307DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:コーヒー豆の焙煎に関与する技術、および注入の準備に使用される方法は、文化によって異なり、飲み物の要素の濃度の違いに貢献します。 材料と方法:6つの要素の濃度:マンガン(MN)、コバルト(CO)、ニッケル(NI)、クロム(CR)、銀(AG)、鉛(PB)は、ボスニアとヘルツェゴビナ、ブラジル、レバノン、ポーランドの4か国でローストおよび購入したコーヒーの11のコーヒーのサンプルからコーヒー注入で調査されました。金属濃度は、総金属(イオンおよび非イオン性)含有量を測定する質量分析(ICP-MS、Perkin Elmer)と組み合わせた誘導結合プラズマ技術を使用して決定されました。 結果:個々の国(それぞれの順序で、1人あたりの平均消費量)で推定された金属摂取量は次のとおりでした。MN:26.8-33.1、28.3-29.5、29.7、12.6-18.9 mg。CO:0.33-0.48、0.42-0.35、0.32、0.12-0.17 mg;NI:3.83-5.68、4.85-5.51、4.04、2.06-2.24 mg;CR:0.17-0.41、0.21-0.47、0.17、0.09-0.28 mg;AG:0.16-1.13、0.26-0.70、0.61、0.33-1.54 mg、Pb:4.76-7.56、3.59-5.13、3.33、1.48-2.43 mg。 結論:この発見は、MN、CO、NI、CR、およびAGの摂取量の新しいデータをコーヒーから提供し、量は無視できることを示唆しています。ただし、たとえばボスニアやヘルツェゴビナの大量飲酒者のPB消費のデータは、コーヒーからのPB摂取が疾患の負担に寄与する可能性があることを示しています。一部のコーヒーの高いリードレベルは、コーヒー汚染のより正確な制御の必要性を示唆しています。

目的:コーヒー豆の焙煎に関与する技術、および注入の準備に使用される方法は、文化によって異なり、飲み物の要素の濃度の違いに貢献します。 材料と方法:6つの要素の濃度:マンガン(MN)、コバルト(CO)、ニッケル(NI)、クロム(CR)、銀(AG)、鉛(PB)は、ボスニアとヘルツェゴビナ、ブラジル、レバノン、ポーランドの4か国でローストおよび購入したコーヒーの11のコーヒーのサンプルからコーヒー注入で調査されました。金属濃度は、総金属(イオンおよび非イオン性)含有量を測定する質量分析(ICP-MS、Perkin Elmer)と組み合わせた誘導結合プラズマ技術を使用して決定されました。 結果:個々の国(それぞれの順序で、1人あたりの平均消費量)で推定された金属摂取量は次のとおりでした。MN:26.8-33.1、28.3-29.5、29.7、12.6-18.9 mg。CO:0.33-0.48、0.42-0.35、0.32、0.12-0.17 mg;NI:3.83-5.68、4.85-5.51、4.04、2.06-2.24 mg;CR:0.17-0.41、0.21-0.47、0.17、0.09-0.28 mg;AG:0.16-1.13、0.26-0.70、0.61、0.33-1.54 mg、Pb:4.76-7.56、3.59-5.13、3.33、1.48-2.43 mg。 結論:この発見は、MN、CO、NI、CR、およびAGの摂取量の新しいデータをコーヒーから提供し、量は無視できることを示唆しています。ただし、たとえばボスニアやヘルツェゴビナの大量飲酒者のPB消費のデータは、コーヒーからのPB摂取が疾患の負担に寄与する可能性があることを示しています。一部のコーヒーの高いリードレベルは、コーヒー汚染のより正確な制御の必要性を示唆しています。

AIM: Technologies involved in roasting coffee beans, as well as the methods used to prepare infusions, vary according to culture, and contribute to differences in the concentration of elements in the drink. MATERIALS AND METHODS: Concentrations of six elements: manganese (Mn), cobalt (Co), nickel (Ni), chrome (Cr), silver (Ag) and lead (Pb) were investigated in coffee infusions from eleven samples of coffee, roasted and purchased in four countries: Bosnia and Herzegovina, Brazil, Lebanon and Poland. Metal concentrations were determined using an induction coupled plasma technique in combination with mass spectrometry (ICP-MS, Perkin Elmer) which measures total metal (ionic and non-ionic) content. RESULTS: Metal intake estimated for individual countries (in the respective order; mean consumption per person per year) was as follows: Mn: 26.8-33.1, 28.3-29.5, 29.7, 12.6-18.9 mg; Co: 0.33-0.48, 0.42-0.35, 0.32, 0.12-0.17 mg; Ni: 3.83-5.68, 4.85-5.51, 4.04, 2.06-2.24 mg; Cr: 0.17-0.41, 0.21-0.47, 0.17, 0.09-0.28 mg; Ag: 0.16-1.13, 0.26-0.70, 0.61, 0.33-1.54 mg, Pb: 4.76-7.56, 3.59-5.13, 3.33, 1.48-2.43 mg. CONCLUSIONS: This finding gives new data for Mn, Co, Ni, Cr, and Ag intake from coffee , and suggests that the amounts are negligible. However, the data for Pb consumption in heavy drinkers, for example in Bosnia and Herzegovina, indicate that Pb intake from coffee may contribute to the disease burden. The high lead level in some coffees suggests the need for a more precise control of coffee contamination.

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