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背景/目的:この研究の目的は、異なる食事群におけるアポリポタンパク質A-IおよびBを含む血清脂質濃度を記述することでした。 被験者/方法:ヨーロッパの前向き調査から癌と栄養 - オックスフォードコホートのヨーロッパの将来の調査から、性と年齢に合った424の肉食者、425人の魚を食べる人、423人の菜食主義者、422人のビーガンのサンプルの横断分析。総濃度の血清濃度、および高密度リポタンパク質(HDL)コレステロール、およびアポリポタンパク質A-IおよびBを測定し、血清非HDLコレステロールを計算しました。 結果:ビーガンは、それぞれ最低のボディマス指数(BMI)と、それぞれ多価不飽和および飽和脂肪の最も高い摂取量と最も低い摂取量を持っていました。年齢、アルコール、身体活動の調整後、肉食者、魚を食べる、菜食主義者と比較して、総および非HDLコレステロールおよびアポリポタンパク質Bの血清濃度は、ビーガンで有意に低かった。血清アポリポタンパク質A-I濃度は、ダイエットグループ間で違いはありませんでした。男性では、平均血清総コレステロール濃度は、肉を食べる人よりもビーガンで0.87 mmol/l低かった。BMIのさらなる調整後、この差は0.76 mmol/Lでした。女性では、これら2つのグループ間の総コレステロールの差は0.6 mmol/Lであり、BMIのさらなる調整後は0.55 mmol/Lでした。[修正]。 結論:多数のビーガンを含むこの研究では、肉食者、魚を食べる、菜食主義者と比較して、ビーガンでは血清総コレステロールとアポリポタンパク質B濃度が低かった。血清脂質濃度の観察された違いのごく一部は、BMIの違いによって説明されましたが、大部分は食事による可能性が高いです。
背景/目的:この研究の目的は、異なる食事群におけるアポリポタンパク質A-IおよびBを含む血清脂質濃度を記述することでした。 被験者/方法:ヨーロッパの前向き調査から癌と栄養 - オックスフォードコホートのヨーロッパの将来の調査から、性と年齢に合った424の肉食者、425人の魚を食べる人、423人の菜食主義者、422人のビーガンのサンプルの横断分析。総濃度の血清濃度、および高密度リポタンパク質(HDL)コレステロール、およびアポリポタンパク質A-IおよびBを測定し、血清非HDLコレステロールを計算しました。 結果:ビーガンは、それぞれ最低のボディマス指数(BMI)と、それぞれ多価不飽和および飽和脂肪の最も高い摂取量と最も低い摂取量を持っていました。年齢、アルコール、身体活動の調整後、肉食者、魚を食べる、菜食主義者と比較して、総および非HDLコレステロールおよびアポリポタンパク質Bの血清濃度は、ビーガンで有意に低かった。血清アポリポタンパク質A-I濃度は、ダイエットグループ間で違いはありませんでした。男性では、平均血清総コレステロール濃度は、肉を食べる人よりもビーガンで0.87 mmol/l低かった。BMIのさらなる調整後、この差は0.76 mmol/Lでした。女性では、これら2つのグループ間の総コレステロールの差は0.6 mmol/Lであり、BMIのさらなる調整後は0.55 mmol/Lでした。[修正]。 結論:多数のビーガンを含むこの研究では、肉食者、魚を食べる、菜食主義者と比較して、ビーガンでは血清総コレステロールとアポリポタンパク質B濃度が低かった。血清脂質濃度の観察された違いのごく一部は、BMIの違いによって説明されましたが、大部分は食事による可能性が高いです。
BACKGROUND/OBJECTIVES: The objective of this study was to describe serum lipid concentrations, including apolipoproteins A-I and B, in different diet groups. SUBJECTS/METHODS: A cross-sectional analysis of a sample of 424 meat-eaters, 425 fish-eaters, 423 vegetarians and 422 vegans, matched on sex and age, from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition-Oxford cohort. Serum concentrations of total, and high-density lipoprotein (HDL) cholesterol, as well as apolipoproteins A-I and B were measured, and serum non-HDL cholesterol was calculated. RESULTS: Vegans had the lowest body mass index (BMI) and the highest and lowest intakes of polyunsaturated and saturated fat, respectively. After adjustment for age, alcohol and physical activity, compared with meat-eaters, fish-eaters and vegetarians, serum concentrations of total and non-HDL cholesterol and apolipoprotein B were significantly lower in vegans. Serum apolipoprotein A-I concentrations did not differ between the diet groups. In males, the mean serum total cholesterol concentration was 0.87 mmol/l lower in vegans than in meat-eaters; after further adjustment for BMI this difference was 0.76 mmol/l. In females, the difference in total cholesterol between these two groups was 0.6 mmol/l, and after further adjustment for BMI was 0.55 mmol/l. [corrected]. CONCLUSIONS: In this study, which included a large number of vegans, serum total cholesterol and apolipoprotein B concentrations were lower in vegans compared with meat-eaters, fish-eaters and vegetarians. A small proportion of the observed differences in serum lipid concentrations was explained by differences in BMI, but a large proportion is most likely due to diet.
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