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Nutrition journal2014Jan18Vol.13issue()

フェヌグリークの効果(Trigonella foenum-graecum L)血糖に対する摂取量:臨床試験のメタ分析

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Meta-Analysis
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景と目的:フェヌグリークは、料理で広く使用されており、アジアの糖尿病の伝統薬として広く使用されているハーブです。食後のグルコースレベルが急激に低いことが示されていますが、血糖に対する長期的な影響は不確実なままです。グルコース恒常性のマーカーに対するフェヌグリーク摂取の影響に関する臨床試験を体系的にレビューしました。 方法:PubMed、Scopus、Cochrane試験登録、Web of Science、およびBiosisは、Fenugreek種子の摂取と対照介入を比較する少なくとも1週間の試験のために、2013年11月29日までに最大検索されました。空腹時血糖、2時間の積み込みグルコース、およびHBA1cの変化に関するデータは、ランダム効果モデルを使用してプールされました。 結果:合計10回の試験が特定されました。フェヌグリークは、空腹時血糖を-0.96 mmol/L(95%CI:-1.52、-0.40;i²= 80%; 10回の試験)、2時間のロード後グルコース、-2.19 mmol/L(95%CI:-3.19、-1.19;i²= 71%; 7回の試験)およびHBA1C x -0.85%(95%CI:-1.49%、-0.22%;I²= 0%; 3回の試験)と比較して。研究結果のかなりの不均一性は、糖尿病の状態と用量によって部分的に説明されました。断食と2時間のグルコースへの有意な影響は、糖尿病患者に中程度または高用量のフェヌグリークを投与した研究でのみ発見されました。ほとんどの試験は方法論的品質が低かった。 結論:臨床試験の結果は、糖尿病患者の血糖コントロールに対するフェヌグリーク種子の有益な効果をサポートしています。ただし、より決定的な証拠を提供するには、十分な特徴的なフェヌグリークの準備を使用した方法論の品質を高くする試験が必要です。

背景と目的:フェヌグリークは、料理で広く使用されており、アジアの糖尿病の伝統薬として広く使用されているハーブです。食後のグルコースレベルが急激に低いことが示されていますが、血糖に対する長期的な影響は不確実なままです。グルコース恒常性のマーカーに対するフェヌグリーク摂取の影響に関する臨床試験を体系的にレビューしました。 方法:PubMed、Scopus、Cochrane試験登録、Web of Science、およびBiosisは、Fenugreek種子の摂取と対照介入を比較する少なくとも1週間の試験のために、2013年11月29日までに最大検索されました。空腹時血糖、2時間の積み込みグルコース、およびHBA1cの変化に関するデータは、ランダム効果モデルを使用してプールされました。 結果:合計10回の試験が特定されました。フェヌグリークは、空腹時血糖を-0.96 mmol/L(95%CI:-1.52、-0.40;i²= 80%; 10回の試験)、2時間のロード後グルコース、-2.19 mmol/L(95%CI:-3.19、-1.19;i²= 71%; 7回の試験)およびHBA1C x -0.85%(95%CI:-1.49%、-0.22%;I²= 0%; 3回の試験)と比較して。研究結果のかなりの不均一性は、糖尿病の状態と用量によって部分的に説明されました。断食と2時間のグルコースへの有意な影響は、糖尿病患者に中程度または高用量のフェヌグリークを投与した研究でのみ発見されました。ほとんどの試験は方法論的品質が低かった。 結論:臨床試験の結果は、糖尿病患者の血糖コントロールに対するフェヌグリーク種子の有益な効果をサポートしています。ただし、より決定的な証拠を提供するには、十分な特徴的なフェヌグリークの準備を使用した方法論の品質を高くする試験が必要です。

BACKGROUND AND AIM: Fenugreek is a herb that is widely used in cooking and as a traditional medicine for diabetes in Asia. It has been shown to acutely lower postprandial glucose levels, but the long-term effect on glycemia remains uncertain. We systematically reviewed clinical trials of the effect of fenugreek intake on markers of glucose homeostasis. METHODS: PubMed, SCOPUS, the Cochrane Trials Registry, Web of Science, and BIOSIS were searched up to 29 Nov 2013 for trials of at least 1 week duration comparing intake of fenugreek seeds with a control intervention. Data on change in fasting blood glucose, 2 hour postload glucose, and HbA1c were pooled using random-effects models. RESULTS: A total of 10 trials were identified. Fenugreek significantly changed fasting blood glucose by -0.96 mmol/l (95% CI: -1.52, -0.40; I² = 80%; 10 trials), 2 hour postload glucose by -2.19 mmol/l (95% CI: -3.19, -1.19; I² = 71%; 7 trials) and HbA1c by -0.85% (95% CI: -1.49%, -0.22%; I² = 0%; 3 trials) as compared with control interventions. The considerable heterogeneity in study results was partly explained by diabetes status and dose: significant effects on fasting and 2 hr glucose were only found for studies that administered medium or high doses of fenugreek in persons with diabetes. Most of the trials were of low methodological quality. CONCLUSIONS: Results from clinical trials support beneficial effects of fenugreek seeds on glycemic control in persons with diabetes. However, trials with higher methodology quality using a well characterized fenugreek preparation of sufficient dose are needed to provide more conclusive evidence.

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