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Plant foods for human nutrition (Dordrecht, Netherlands)2014Mar01Vol.69issue(1)

バイオ酸化されたトマトと合成5-メチル - テトラヒドロ葉酸からの天然葉酸マウスモデルにおける同等のバイオアベイラビリティ

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

葉酸不足は、神経管欠損、心血管疾患、認知症、および癌に関連する世界的な健康問題です。工業化された食品を介した葉酸(FA)の供給が最も成功した介入であることを考慮すると、世界中に完全な実装には制限があります。一方、植物性食品の生物化は、補完的な代替品として貧しい地域で実装できます。高レベルの葉酸を蓄積するバイオ酸化されたトマトフルーツが以前に開発されました。この研究では、この葉酸溶質化された果物を注入したラットの短期葉酸バイオアベイラビリティを評価しました。トマトの分離剤からの果物は、長期にわたる熟成期間中に過剰蓄積された葉状で、最終的には100 gの部分で推奨される食事手当を3.7倍含む。3つのグループで分離された葉酸枯渇したウィスターラットは、凍結乾燥したバイオ酸化トマトフルーツ、FA、または合成5-CH3-THFの形で1 nmol/g体重の単回投与を受けました。バイオ構造化されたトマトからの葉酸バイオアベイラビリティは、合成5-CH3-THFのバイオアベイラビリティと同等であり、それぞれ2,080±420および2,700±220 PMOL・H/mlの曲線(AUC(0-∞))の下の領域(P = 0.12)でした。一方、FAは750±10 pmol・h/mlのAUC(0-∞)でバイオアベイアブルが低くなりました。果実補充された動物は、投与後2時間後に血漿中の循環葉酸の最大レベルに達し、その後の着実な低下を伴い、FAおよび合成5-CH3-THFで処理した動物は1時間で最大レベルに達しました。薬物動態パラメータは、バイオ酸化されたトマトが合成葉酸型よりも腸の吸収が遅いことを明らかにしました。これは、バイオ構造化された植物食品からの葉状の生物学的利用能を示す最初の研究であり、葉酸欠乏症を改善する可能性を示しています。

葉酸不足は、神経管欠損、心血管疾患、認知症、および癌に関連する世界的な健康問題です。工業化された食品を介した葉酸(FA)の供給が最も成功した介入であることを考慮すると、世界中に完全な実装には制限があります。一方、植物性食品の生物化は、補完的な代替品として貧しい地域で実装できます。高レベルの葉酸を蓄積するバイオ酸化されたトマトフルーツが以前に開発されました。この研究では、この葉酸溶質化された果物を注入したラットの短期葉酸バイオアベイラビリティを評価しました。トマトの分離剤からの果物は、長期にわたる熟成期間中に過剰蓄積された葉状で、最終的には100 gの部分で推奨される食事手当を3.7倍含む。3つのグループで分離された葉酸枯渇したウィスターラットは、凍結乾燥したバイオ酸化トマトフルーツ、FA、または合成5-CH3-THFの形で1 nmol/g体重の単回投与を受けました。バイオ構造化されたトマトからの葉酸バイオアベイラビリティは、合成5-CH3-THFのバイオアベイラビリティと同等であり、それぞれ2,080±420および2,700±220 PMOL・H/mlの曲線(AUC(0-∞))の下の領域(P = 0.12)でした。一方、FAは750±10 pmol・h/mlのAUC(0-∞)でバイオアベイアブルが低くなりました。果実補充された動物は、投与後2時間後に血漿中の循環葉酸の最大レベルに達し、その後の着実な低下を伴い、FAおよび合成5-CH3-THFで処理した動物は1時間で最大レベルに達しました。薬物動態パラメータは、バイオ酸化されたトマトが合成葉酸型よりも腸の吸収が遅いことを明らかにしました。これは、バイオ構造化された植物食品からの葉状の生物学的利用能を示す最初の研究であり、葉酸欠乏症を改善する可能性を示しています。

Folate deficiency is a global health problem related to neural tube defects, cardiovascular disease, dementia, and cancer. Considering that folic acid (FA) supply through industrialized foods is the most successful intervention, limitations exist for its complete implementation worldwide. Biofortification of plant foods, on the other hand, could be implemented in poor areas as a complementary alternative. A biofortified tomato fruit that accumulates high levels of folates was previously developed. In this study, we evaluated short-term folate bioavailability in rats infused with this folate-biofortified fruit. Fruit from tomato segregants hyperaccumulated folates during an extended ripening period, ultimately containing 3.7-fold the recommended dietary allowance in a 100-g portion. Folate-depleted Wistar rats separated in three groups received a single dose of 1 nmol of folate/g body weight in the form of lyophilized biofortified tomato fruit, FA, or synthetic 5-CH3-THF. Folate bioavailability from the biofortified tomato was comparable to that of synthetic 5-CH3-THF, with areas under the curve (AUC(0-∞)) of 2,080 ± 420 and 2,700 ± 220 pmol · h/mL, respectively (P = 0.12). Whereas, FA was less bioavailable with an AUC(0-∞) of 750 ± 10 pmol · h/mL. Fruit-supplemented animals reached maximum levels of circulating folate in plasma at 2 h after administration with a subsequent steady decline, while animals treated with FA and synthetic 5-CH3-THF reached maximum levels at 1 h. Pharmacokinetic parameters revealed that biofortified tomato had slower intestinal absorption than synthetic folate forms. This is the first study that demonstrates the bioavailability of folates from a biofortified plant food, showing its potential to improve folate deficiency.

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