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PloS one20140101Vol.9issue(1)

胆汁酸、食事の交換とエネルギー飲料、牛乳、コーヒーによる線維芽細胞成長因子の変調19

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:線維芽細胞成長因子19(FGF19)および胆汁酸(BA)を含む腸肝経路は、Roux-en-Y胃バイパス(RYGB)手術に続く2型糖尿病(T2D)の病因および寛解と関連しています。具体的には、糖尿病患者はFGF19循環レベルが低かったが、術後FGF19およびBAレベルは、非糖尿病患者や寛解を経験しない糖尿病患者と比較して、T2Dの寛解を経験する糖尿病患者で高かった。これは、重度の糖尿病のないT2D患者に主に利益をもたらす回腸への消化器のない胆汁酸の直接流れによる可能性があることが提案されています。 方法/結果:FGF19 mRNAの正確​​な定量化と分泌タンパク質レベルの正確な定量のために、FGF19、リアルタイムPCR、およびELISAを内因的に発現するヒト結腸直腸細胞株(LS174T)を使用しました。ここでは、baとbaの画分はin vitroでFGF19を刺激しましたが、この効果は、消化された食物をエミュレートするリポタンパク質混合でBAをプレインキュベートすると部分的にブロックされました。さらに、FGF19 mRNAは、糖尿病を発症するリスクの低下とリンクされている食事交換ドリンク(確実な、グルセルナ、スリムファスト)、非脂肪ミルク、およびコーヒーによって刺激されたことを示しています。一方、純粋なカフェインと5時間のエナジードリンクは、FGF19 mRNAを減少させました。 結論:要約すると、in vitroでのFGF19発現は、人間のFGF19発現を調節するためにそのようなアプローチを使用できることを示唆する人気のある飲み物によって修正可能です。

背景:線維芽細胞成長因子19(FGF19)および胆汁酸(BA)を含む腸肝経路は、Roux-en-Y胃バイパス(RYGB)手術に続く2型糖尿病(T2D)の病因および寛解と関連しています。具体的には、糖尿病患者はFGF19循環レベルが低かったが、術後FGF19およびBAレベルは、非糖尿病患者や寛解を経験しない糖尿病患者と比較して、T2Dの寛解を経験する糖尿病患者で高かった。これは、重度の糖尿病のないT2D患者に主に利益をもたらす回腸への消化器のない胆汁酸の直接流れによる可能性があることが提案されています。 方法/結果:FGF19 mRNAの正確​​な定量化と分泌タンパク質レベルの正確な定量のために、FGF19、リアルタイムPCR、およびELISAを内因的に発現するヒト結腸直腸細胞株(LS174T)を使用しました。ここでは、baとbaの画分はin vitroでFGF19を刺激しましたが、この効果は、消化された食物をエミュレートするリポタンパク質混合でBAをプレインキュベートすると部分的にブロックされました。さらに、FGF19 mRNAは、糖尿病を発症するリスクの低下とリンクされている食事交換ドリンク(確実な、グルセルナ、スリムファスト)、非脂肪ミルク、およびコーヒーによって刺激されたことを示しています。一方、純粋なカフェインと5時間のエナジードリンクは、FGF19 mRNAを減少させました。 結論:要約すると、in vitroでのFGF19発現は、人間のFGF19発現を調節するためにそのようなアプローチを使用できることを示唆する人気のある飲み物によって修正可能です。

BACKGROUND: The enterohepatic pathway involving the fibroblast growth factor 19 (FGF19) and bile acids (BA) has been linked with the etiology and remission of type 2 diabetes (T2D) following Roux-en-Y gastric bypass (RYGB) surgery. Specifically, diabetic patients had lower FGF19 circulating levels but postoperative FGF19 and BA levels were higher in diabetic patients that experience remission of T2D, as compared to non-diabetic patients and diabetic patients that do not experience remission. It has been proposed that this may be due to the direct flow of digestate-free bile acids into the ileum benefiting mostly T2D patients without severe diabetes. METHODS/RESULTS: We used a human colorectal cell line (LS174T) that endogenously expresses FGF19, real time PCR, and Elisas for precise quantitation of FGF19 mRNA and secreted protein levels. We report here that BA and fractions of BA stimulated FGF19 in vitro but this effect was partially blocked when BA were pre-incubated with a lipoprotein mix which emulates digested food. In addition, we show that FGF19 mRNA was stimulated by meal replacement drinks (Ensure, Glucerna, SlimFast), non-fat milk, and coffee which has been linked with reduced risk for developing diabetes. Pure caffeine and the 5-hour Energy drink, on the other hand, decreased FGF19 mRNA. CONCLUSIONS: In summary, FGF19 expression in vitro is modifiable by popular drinks suggesting that such approaches could potentially be used for modulating FGF19 expression in humans.

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