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背景:一炭素代謝経路の栄養素は発がんに関与している可能性があります。胃がんや食道癌に関連する葉酸および関連栄養素の摂取量を調査したコホート研究はほとんどありません。 方法:492,293人の男性と女性の葉酸、メチオニン、ビタミンB6、およびビタミンB12および胃および食道癌の自己報告摂取量との関連を前向きに調べました。 結果:葉酸が低い(相対リスク(95%信頼区間):Q1対Q3、1.91(1.17、3.10))を伴う食道扁平上皮癌のリスクの上昇が観察されましたが、高い摂取との関連はありません。葉酸摂取量は、食道腺癌、胃酸症腺癌、または非毛膜胃腺癌と関連していませんでした。メチオニン、ビタミンB6、およびビタミンB12の摂取量は、食道癌および胃癌と関連していませんでした。 結論:葉酸の低摂取量は、食道扁平上皮癌のリスクの増加と関連していた。
背景:一炭素代謝経路の栄養素は発がんに関与している可能性があります。胃がんや食道癌に関連する葉酸および関連栄養素の摂取量を調査したコホート研究はほとんどありません。 方法:492,293人の男性と女性の葉酸、メチオニン、ビタミンB6、およびビタミンB12および胃および食道癌の自己報告摂取量との関連を前向きに調べました。 結果:葉酸が低い(相対リスク(95%信頼区間):Q1対Q3、1.91(1.17、3.10))を伴う食道扁平上皮癌のリスクの上昇が観察されましたが、高い摂取との関連はありません。葉酸摂取量は、食道腺癌、胃酸症腺癌、または非毛膜胃腺癌と関連していませんでした。メチオニン、ビタミンB6、およびビタミンB12の摂取量は、食道癌および胃癌と関連していませんでした。 結論:葉酸の低摂取量は、食道扁平上皮癌のリスクの増加と関連していた。
BACKGROUND: Nutrients in the one-carbon metabolism pathway may be involved in carcinogenesis. Few cohort studies have investigated the intakes of folate and related nutrients in relation to gastric and esophageal cancer. METHODS: We prospectively examined the association between self-reported intakes of folate, methionine, vitamin B6, and vitamin B12 and gastric and esophageal cancer in 492,293 men and women. RESULTS: We observed an elevated risk of esophageal squamous cell carcinoma with low intake of folate (relative risk (95% confidence interval): Q1 vs Q3, 1.91 (1.17, 3.10)), but no association with high intake. Folate intake was not associated with esophageal adenocarcinoma, gastric cardia adenocarcinoma, or non-cardia gastric adenocarcinoma. The intakes of methionine, vitamin B6, and vitamin B12 were not associated with esophageal and gastric cancer. CONCLUSION: Low intake of folate was associated with increased risk of esophageal squamous cell carcinoma.
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