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白と赤のワイン造り処理に由来するブドウ種子粉のハイポコレステロール血症および抗療法効果のメカニズムは、チャルドネ(CHRSD)、CABNET SAUVINSON(CABSD)、またはCABNET syrah as syrah(syrah as syrah)からの10%部分的に破壊したグレープ種子小麦粉を添加した雄のゴールデンシリアのハムスターを使用して調査しました。3週間。CHRSD食事を与えられたハムスターは、CABSD、SYRSD、およびコントロールダイエットと比較して、血漿、VLDL、およびLDLコレステロール濃度を大幅に低下させました。CHRSD後の改善された血漿コレステロールは、コレステロール(CYP51)および胆汁酸(CYP7A1)合成、およびLDLコレステロール摂取(LDLR)に関連する肝遺伝子のアップレギュレーションと相関していました。肝脂質含有量の減少は、脂質代謝に関連する遺伝子の発現の変化と関連していた。ただし、糞便総脂質含有量は変更されませんでした。回腸頂端胆汁酸輸送体(ASBT)の発現はChrsdの影響を受けず、変化しない回腸胆汁酸の再吸収を示しています。CHRSD食事の抗肥満効果は、脂肪組織における脂肪生成および炎症関連遺伝子の発現に関連しているようです。これらの発見は、フラボノイドが豊富なシャルドネグレープ種子粉がコレステロール低下、抗視力、抗炎症性の健康上の利点を誘発し、コレステロール、胆汁酸、および脂肪組織の脂質代謝に関連する遺伝子発現の調節を介した肝脂肪症の減衰を誘発したことを示唆しています。
白と赤のワイン造り処理に由来するブドウ種子粉のハイポコレステロール血症および抗療法効果のメカニズムは、チャルドネ(CHRSD)、CABNET SAUVINSON(CABSD)、またはCABNET syrah as syrah(syrah as syrah)からの10%部分的に破壊したグレープ種子小麦粉を添加した雄のゴールデンシリアのハムスターを使用して調査しました。3週間。CHRSD食事を与えられたハムスターは、CABSD、SYRSD、およびコントロールダイエットと比較して、血漿、VLDL、およびLDLコレステロール濃度を大幅に低下させました。CHRSD後の改善された血漿コレステロールは、コレステロール(CYP51)および胆汁酸(CYP7A1)合成、およびLDLコレステロール摂取(LDLR)に関連する肝遺伝子のアップレギュレーションと相関していました。肝脂質含有量の減少は、脂質代謝に関連する遺伝子の発現の変化と関連していた。ただし、糞便総脂質含有量は変更されませんでした。回腸頂端胆汁酸輸送体(ASBT)の発現はChrsdの影響を受けず、変化しない回腸胆汁酸の再吸収を示しています。CHRSD食事の抗肥満効果は、脂肪組織における脂肪生成および炎症関連遺伝子の発現に関連しているようです。これらの発見は、フラボノイドが豊富なシャルドネグレープ種子粉がコレステロール低下、抗視力、抗炎症性の健康上の利点を誘発し、コレステロール、胆汁酸、および脂肪組織の脂質代謝に関連する遺伝子発現の調節を介した肝脂肪症の減衰を誘発したことを示唆しています。
The mechanisms for the hypocholesterolemic and antiobesity effects of grape seed flours derived from white and red winemaking processing were investigated using male Golden Syrian hamsters fed high-fat (HF) diets supplemented with 10% partially defatted grape seed flours from Chardonnay (ChrSd), Cabernet Sauvignon (CabSd), or Syrah (SyrSd) pomace as compared to a HF control diet for 3 weeks. Hamsters fed the ChrSd diet had significantly lowered plasma total-, VLDL-, and LDL-cholesterol concentrations compared to the CabSd, SyrSd, and control diets. The improved plasma cholesterol after ChrSd was correlated with the up-regulation of hepatic genes related to cholesterol (CYP51) and bile acid (CYP7A1) synthesis as well as LDL-cholesterol uptake (LDLR). A reduction of hepatic lipid content was associated with altered expression of the genes related to lipid metabolism. However, fecal total lipid content was not changed. Expression of ileal apical sodium bile acid transporter (ASBT) was not affected by ChrSd, indicating unchanged ileal bile acid reabsorption. The antiobesity effect of the ChrSd diet appears to be related to expression of adipogenesis- and inflammation-related genes in adipose tissue. These findings suggest that flavonoid-rich Chardonnay grape seed flour induced cholesterol-lowering, antiobesity, and anti-inflammatory health benefits and attenuation of hepatic steatosis via regulation of gene expression related to cholesterol, bile acid, and lipid metabolism in liver and adipose tissue.
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