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Bioprocess and biosystems engineering2014Sep01Vol.37issue(9)

バッチの過程でのリパーゼ活性に対する天然の抗酸化物質の効果とババスオイルの連続的なグリセリル分解

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

いくつかの天然の抗酸化物質(コパイバオイル、ビュリティオイル、ココアバター、トゥーコマンバター、オレガノ、ホワイトタイム)の効果を、ババス油の糖糸分解からのモノグリセリド(MAG)の酵素合成において評価しました。反応は、SiO2-PVAに固定されたBurkholderia Cepacia Lipaseと、バッチおよび連続的な実行で行われたアッセイによって触媒されました。結果は、対照反応で達成されたものと比較されました(酸化を避けるための戦略なし)、最良のアプローチを連続した荷重反応器でテストしました。最良のパフォーマンスは、反応培地(MAGの60%)のN2(MAGの60%)を使用して、Buritiオイル(MAGの57.6%)とココアバター(MAGの56.6%)を使用して得られ、バッチ反応におけるババスオイルの酸化を防ぎました。ただし、媒体にベリティオイルを組み込むことは、他のランとは異なり、モノールインの最大の形成につながり、MAGプロファイルに影響を与えました。不活性雰囲気とココアバター(MAGの24〜25%)を使用して、連続反応でも同様の結果が得られました。これにより、テストされた抗酸化剤の中で、ココアバターは両方のシステムで最も効果的でした。これは、MAGプロファイルに干渉せず、プロセスのコストを削減したためです。

いくつかの天然の抗酸化物質(コパイバオイル、ビュリティオイル、ココアバター、トゥーコマンバター、オレガノ、ホワイトタイム)の効果を、ババス油の糖糸分解からのモノグリセリド(MAG)の酵素合成において評価しました。反応は、SiO2-PVAに固定されたBurkholderia Cepacia Lipaseと、バッチおよび連続的な実行で行われたアッセイによって触媒されました。結果は、対照反応で達成されたものと比較されました(酸化を避けるための戦略なし)、最良のアプローチを連続した荷重反応器でテストしました。最良のパフォーマンスは、反応培地(MAGの60%)のN2(MAGの60%)を使用して、Buritiオイル(MAGの57.6%)とココアバター(MAGの56.6%)を使用して得られ、バッチ反応におけるババスオイルの酸化を防ぎました。ただし、媒体にベリティオイルを組み込むことは、他のランとは異なり、モノールインの最大の形成につながり、MAGプロファイルに影響を与えました。不活性雰囲気とココアバター(MAGの24〜25%)を使用して、連続反応でも同様の結果が得られました。これにより、テストされた抗酸化剤の中で、ココアバターは両方のシステムで最も効果的でした。これは、MAGプロファイルに干渉せず、プロセスのコストを削減したためです。

The effects of several natural antioxidants (copaiba oil, buriti oil, cocoa butter, tucuman butter, oregano and white thyme) were assessed in the enzymatic synthesis of monoglycerides (MAG) from the glycerolysis of babassu oil. The reactions were catalyzed by Burkholderia cepacia lipase immobilized on SiO2-PVA and the assays carried out in batch and continuous runs. Results were compared with those attained in the control reactions (without any strategy to avoid oxidation), and the best approach was tested in a continuous packed-bed reactor. The best performance was obtained using N2 in the reaction medium (60 % of MAG) followed by buriti oil (57.6 % of MAG) and cocoa butter (56.6 % of MAG), preventing the oxidation of babassu oil in batch reaction. However, the incorporation of buriti oil in the medium influenced the MAG profile, leading to the largest formation of monoolein, unlike other runs. Similar results were obtained in continuous reactions, using inert atmosphere and cocoa butter (24-25 % of MAG). Thereby, among the tested antioxidant agents, cocoa butter was the most effective in both systems, because it did not interfere in the MAG profile and also reduced the cost of the process.

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