著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
目的:この研究の目的は、朝食、朝食のパターン、メタボリックシンドロームを食べることとの関連を調べることです。 方法:2007年から2009年までの第4回韓国国民健康栄養調査調査を使用しました。合計16,734人の被験者が含まれていました。朝食の食事パターンは、因子分析によって抽出されました。多重ロジスティック回帰を使用して、朝食の消費、朝食の食事パターン、メタボリックシンドロームの関係を評価しました。 結果:朝食の消費自体がメタボリックシンドロームのリスクを低下させることがわかりました(オッズ比= 0.82、95%信頼区間= 0.69-0.98)。伝統的な韓国のパターンと乳製品のパターンという2つの朝食の食事パターンを特定しました。乳製品のパターンは、朝食消費者のメタボリックシンドロームのリスクの減少と関連していました。朝食の消費量と比較して、最も強力な伝統的な韓国パターンと乳製品細胞パターンの最高の四分位数は、メタボリックシンドロームのリスクの低下と関連していました。 結論:朝食の消費はメタボリックシンドロームに関連しています。すべての朝食消費パターンがメタボリックシンドロームを患うリスクの低下と関連しているわけではありません。特に、乳製品の朝食または高エネルギーと繊維の朝食のいずれかを食べることは、メタボリックシンドロームのリスクの低下と関連しています。
目的:この研究の目的は、朝食、朝食のパターン、メタボリックシンドロームを食べることとの関連を調べることです。 方法:2007年から2009年までの第4回韓国国民健康栄養調査調査を使用しました。合計16,734人の被験者が含まれていました。朝食の食事パターンは、因子分析によって抽出されました。多重ロジスティック回帰を使用して、朝食の消費、朝食の食事パターン、メタボリックシンドロームの関係を評価しました。 結果:朝食の消費自体がメタボリックシンドロームのリスクを低下させることがわかりました(オッズ比= 0.82、95%信頼区間= 0.69-0.98)。伝統的な韓国のパターンと乳製品のパターンという2つの朝食の食事パターンを特定しました。乳製品のパターンは、朝食消費者のメタボリックシンドロームのリスクの減少と関連していました。朝食の消費量と比較して、最も強力な伝統的な韓国パターンと乳製品細胞パターンの最高の四分位数は、メタボリックシンドロームのリスクの低下と関連していました。 結論:朝食の消費はメタボリックシンドロームに関連しています。すべての朝食消費パターンがメタボリックシンドロームを患うリスクの低下と関連しているわけではありません。特に、乳製品の朝食または高エネルギーと繊維の朝食のいずれかを食べることは、メタボリックシンドロームのリスクの低下と関連しています。
OBJECTIVE: The purpose of this study is to find out the association between eating breakfast, breakfast patterns, and the metabolic syndrome. METHODS: We used the fourth Korean National Health and Nutrition Examination Survey from 2007 to 2009. A total of 16,734 subjects were included. Breakfast dietary patterns were extracted by factor analysis. Multiple logistic regression was used to assess the relationship between breakfast consumption, breakfast dietary patterns, and the metabolic syndrome. RESULTS: We found that breakfast consumption itself reduced the risk of the metabolic syndrome (odds ratio=0.82, 95% confidence interval=0.69-0.98). We identified two breakfast dietary patterns: the traditional Korean pattern and the dairy-cereal pattern. The dairy-cereal pattern was associated with a reduction in the risk of the metabolic syndrome among breakfast consumers. Compared to no breakfast consumption, the strongest traditional Korean pattern and the highest quartiles for the dairy-cereal pattern were associated with a reduced risk of the metabolic syndrome. CONCLUSIONS: Breakfast consumption is associated with the metabolic syndrome. Not all breakfast consumption patterns are associated with a reduced risk of having the metabolic syndrome. In particular, eating either a dairy-cereal breakfast or high energy and fiber breakfast are associated with a reduced risk of the metabolic syndrome.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。