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European journal of nutrition2015Feb01Vol.54issue(1)

健康なボランティアにおける食事とPAFとその代謝酵素との関係

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:強力な炎症性メディエーターである血小板活性化因子(PAF)は、アテローム性動脈硬化症に関係しています。その重要な生合成酵素は、リモデリングルートを介したPAF合成と特定のCDP-アセチル-Sn-グリセロールコリンホスホロンフェラーゼ(PAF-CPT)を介したPAF合成の原因となっているLyso-Pafアセチルトランスフェラーゼ(Lyso-Paf-AT)です。PAFアセチルヒドロラーゼ(PAF-AH)およびその細胞外アイソフォームリポタンパク質関連ホスホリパーゼA₂異化PAF。PAF代謝に対する食事の影響は不明確です。目的は、PAF、その酵素、食事因子間の関連性を調査することでした。 方法:100人(n = 106)の健康なボランティアが募集されました。食品周波数のアンケート、食事のリコール、ライフスタイル、生化学的変数が収集されました。食品グループ、主要栄養素摂取量、先験的(MedDietScore)、およびPCA分析、食事性抗酸化能(DAC)、血糖指数(GI)、および血糖負荷を備えた後部の食物パターンを定義しました。 結果:PAFは、抗酸化剤が豊富な食品(ハーブドリンクとコーヒー)、DAC、およびマメ科植物、野菜、家禽、魚を特徴とする食事パターン(すべてPS <0.05)と逆相関していました。PAFは、%脂肪摂取量と正の相関がありました。Lyso-Paf-ATは、健康的なパターン(果物、ナッツ、ハーブドリンク、およびオリーブオイルと全粒粉製品が豊富なパターン)、およびDACおよび%モノ飽和脂肪酸とも否定的に関連していました。PAF-CPTは、GIおよびコーヒーの摂取とネガティブに関連し、食事性コレステロールと積極的に関連していました。PAF-AHはコーヒーと負の関連があり、アルコール消費と積極的に関連していました(すべてPS <0.05)。 結論:結論として、DACおよび健康的な食事パターンはPAFまたはその生合成酵素と反比例しており、食事療法の関連性の潜在的な新しいメカニズムを示唆しています。

目的:強力な炎症性メディエーターである血小板活性化因子(PAF)は、アテローム性動脈硬化症に関係しています。その重要な生合成酵素は、リモデリングルートを介したPAF合成と特定のCDP-アセチル-Sn-グリセロールコリンホスホロンフェラーゼ(PAF-CPT)を介したPAF合成の原因となっているLyso-Pafアセチルトランスフェラーゼ(Lyso-Paf-AT)です。PAFアセチルヒドロラーゼ(PAF-AH)およびその細胞外アイソフォームリポタンパク質関連ホスホリパーゼA₂異化PAF。PAF代謝に対する食事の影響は不明確です。目的は、PAF、その酵素、食事因子間の関連性を調査することでした。 方法:100人(n = 106)の健康なボランティアが募集されました。食品周波数のアンケート、食事のリコール、ライフスタイル、生化学的変数が収集されました。食品グループ、主要栄養素摂取量、先験的(MedDietScore)、およびPCA分析、食事性抗酸化能(DAC)、血糖指数(GI)、および血糖負荷を備えた後部の食物パターンを定義しました。 結果:PAFは、抗酸化剤が豊富な食品(ハーブドリンクとコーヒー)、DAC、およびマメ科植物、野菜、家禽、魚を特徴とする食事パターン(すべてPS <0.05)と逆相関していました。PAFは、%脂肪摂取量と正の相関がありました。Lyso-Paf-ATは、健康的なパターン(果物、ナッツ、ハーブドリンク、およびオリーブオイルと全粒粉製品が豊富なパターン)、およびDACおよび%モノ飽和脂肪酸とも否定的に関連していました。PAF-CPTは、GIおよびコーヒーの摂取とネガティブに関連し、食事性コレステロールと積極的に関連していました。PAF-AHはコーヒーと負の関連があり、アルコール消費と積極的に関連していました(すべてPS <0.05)。 結論:結論として、DACおよび健康的な食事パターンはPAFまたはその生合成酵素と反比例しており、食事療法の関連性の潜在的な新しいメカニズムを示唆しています。

PURPOSE: Platelet-activating factor (PAF), a potent inflammatory mediator, is implicated in atherosclerosis. Its key biosynthetic enzymes are lyso-PAF acetyltransferases (lyso-PAF-AT), responsible for PAF synthesis through the remodeling route and a specific CDP-choline:1-alkyl-2-acetyl-sn-glycerol cholinephosphotransferase (PAF-CPT), responsible for its de novo biosynthesis. PAF acetylhydrolase (PAF-AH) and its extracellular isoform lipoprotein-associated phospholipase A₂ catabolize PAF. The impact of diet on PAF metabolism is ill-defined. The aim was to investigate associations between PAF, its enzymes and dietary factors. METHODS: One-hundred and six (n = 106) healthy volunteers were recruited. Food-frequency questionnaires, dietary recalls, lifestyle and biochemical variables were collected. Food groups, macronutrient intake, a priori (MedDietScore) and a posteriori defined food patterns with PCA analysis, dietary antioxidant capacity (DAC), glycemic index (GI) and glycemic load were assessed. RESULTS: PAF was inversely correlated with antioxidant-rich foods (herbal drinks and coffee), the DAC as well as a dietary pattern characterized by legumes, vegetables, poultry and fish (all Ps < 0.05). PAF was positively correlated to % fat intake. Lyso-PAF-AT was also negatively associated with healthy patterns (fruits, nuts and herbal drinks, and a pattern rich in olive oil and whole-wheat products), as well as the DAC and % monounsaturated fatty acids. PAF-CPT was negatively associated with GI and coffee intake and positively with dietary cholesterol. PAF-AH was negatively associated with coffee and positively associated with alcohol consumption (all Ps < 0.05). CONCLUSIONS: In conclusion, the DAC and healthy dietary patterns were inversely associated with PAF or its biosynthetic enzymes, suggesting potential new mechanisms of the diet-disease associations.

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