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The American journal of clinical nutrition2014May01Vol.99issue(5 Suppl)

栄養密度:原理と評価ツール

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

栄養プロファイリングは、栄養価に基づいて食品を評価または分類する手法です。カロリーよりも比較的多くの栄養素を供給する食品は、栄養密度が高いと定義されています。栄養プロファイルモデルは、100 g、100 kcal、または食品の1食分サイズあたりの主要栄養素の含有量を計算します。最大限の効果のために、栄養プロファイルモデルは、公的にアクセス可能な栄養素組成データに基づいて透明である必要があり、健康的な食事の独立した尺度に対して検証されています。これらの厳密な科学的基準は、栄養プロファイルモデルの栄養豊富な食品(NRF)ファミリーの開発に適用されました。まず、NRFモデルには、奨励する栄養素と制限する栄養素が含まれていました。第二に、NRFモデルのパフォーマンスは、健康的な食事の独立した尺度である健康的な食事指数(HEI)に対して繰り返しテストされました。HEI値は、1999年から2002年のNHANESの参加者について計算されました。100 kcalとサービングサイズに基づくモデルは、100 gに基づくモデルよりも優れたパフォーマンスを発揮しました。合計と手段に基づく式は、比率に基づくものよりも優れたパフォーマンスを発揮しました。最終的なNRF9.3指数は、9つの有益な栄養素(タンパク質;繊維;ビタミンA、C、およびE;カルシウム;鉄;カリウム、マグネシウム)に基づいており、3つの栄養素を制限しています(飽和脂肪、追加の砂糖、ナトリウム)。NRF9.3スコアが高いほど、エネルギー密度が低く、栄養豊富な食事がより関連していました。消費者教育の包括的なプログラムと組み合わせた食品の栄養密度は、食事の推奨事項とガイドラインの基盤となる可能性があります。

栄養プロファイリングは、栄養価に基づいて食品を評価または分類する手法です。カロリーよりも比較的多くの栄養素を供給する食品は、栄養密度が高いと定義されています。栄養プロファイルモデルは、100 g、100 kcal、または食品の1食分サイズあたりの主要栄養素の含有量を計算します。最大限の効果のために、栄養プロファイルモデルは、公的にアクセス可能な栄養素組成データに基づいて透明である必要があり、健康的な食事の独立した尺度に対して検証されています。これらの厳密な科学的基準は、栄養プロファイルモデルの栄養豊富な食品(NRF)ファミリーの開発に適用されました。まず、NRFモデルには、奨励する栄養素と制限する栄養素が含まれていました。第二に、NRFモデルのパフォーマンスは、健康的な食事の独立した尺度である健康的な食事指数(HEI)に対して繰り返しテストされました。HEI値は、1999年から2002年のNHANESの参加者について計算されました。100 kcalとサービングサイズに基づくモデルは、100 gに基づくモデルよりも優れたパフォーマンスを発揮しました。合計と手段に基づく式は、比率に基づくものよりも優れたパフォーマンスを発揮しました。最終的なNRF9.3指数は、9つの有益な栄養素(タンパク質;繊維;ビタミンA、C、およびE;カルシウム;鉄;カリウム、マグネシウム)に基づいており、3つの栄養素を制限しています(飽和脂肪、追加の砂糖、ナトリウム)。NRF9.3スコアが高いほど、エネルギー密度が低く、栄養豊富な食事がより関連していました。消費者教育の包括的なプログラムと組み合わせた食品の栄養密度は、食事の推奨事項とガイドラインの基盤となる可能性があります。

Nutrient profiling is the technique of rating or classifying foods on the basis of their nutritional value. Foods that supply relatively more nutrients than calories are defined as nutrient dense. Nutrient profile models calculate the content of key nutrients per 100 g, 100 kcal, or per serving size of food. For maximum effectiveness, nutrient profile models need to be transparent, based on publicly accessible nutrient composition data, and validated against independent measures of a healthy diet. These rigorous scientific standards were applied to the development of the Nutrient-Rich Foods (NRF) family of nutrient profile models. First, the NRF models included nutrients to encourage as well as nutrients to limit. Second, NRF model performance was repeatedly tested against the Healthy Eating Index (HEI), an independent measure of a healthy diet. HEI values were calculated for participants in the 1999-2002 NHANES. Models based on 100 kcal and serving sizes performed better than those based on 100 g. Formulas based on sums and means performed better than those based on ratios. The final NRF9.3 index was based on 9 beneficial nutrients (protein; fiber; vitamins A, C, and E; calcium; iron; potassium; and magnesium) and on 3 nutrients to limit (saturated fat, added sugar, and sodium). Higher NRF9.3 scores were associated with lower energy density and more nutrient-rich diets. The nutrient density of foods, paired with a comprehensive program of consumer education, can become the foundation of dietary recommendations and guidelines.

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