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The Journal of forensic odonto-stomatology2013Dec01Vol.31issue(1)

コンピューター断層撮影による食品中の咬傷マークの分析(コーンビームCT) - 3D再建

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

法医学的証拠の3次元(3D)分析の使用は、従来の方法と比較して強調されています。この3次元分析は、噛まれたオブジェクトからの表面の登録に基づいています。著者らは、容疑者の噛まれた物体と歯科鋳造の表面と内部を研究するために、歯科診療で使用されるコーンビームコンピューター断層撮影(CBCT)を使用することを提案しています。この研究では、CBCTは食品中の咬傷マークの分析に適用されます。これは、フォレンジックケースシナリオに見られる可能性があります。チョコレート、チーズ、リンゴ、チューインガム、ピザ、タルト(フレーク状のペストリーとカスタード)の6種類の食料品が使用されました。食べ物が噛まれ、可能性のある容疑者の歯科鋳造が作られました。歯科用キャストと噛まれたオブジェクトは、X線源とCBCT機器ICAT®(Pennsylvania、EUA)を使用して登録されました。ソフトウェアInvivo5®(Anatomage Inc、EUA)を使用して、オブジェクトの断層撮影スライスと3D再構成を視覚化および分析しました。各材料について、その密度の推定値は、HU値と比重の2つの方法で評価されました。すべての使用済み材料は、良質の3D画像として正常に再構築されました。研究中の材料の相対密度を比較しました。食品の中で、チョコレートは最高密度(中央値100.5 huと1,36 g/cm(3))でしたが、ピザは両方のスケールで最も低い(中央値-775 huおよび0,39 g/cm(3))を示しました。断層撮影スライスと3次元再構成により、ピザを除くすべての食料品の咬傷マークのメトリック分析を実行することができました。これらの測定は、歯科用キャストからも取得できます。咬傷マークの深さも、ピザを除くすべての食料品で正常に決定されました。コーンビームコンピューター断層撮影は、法医学科学の重要なツールになる可能性があります。つまり、犯罪現場で見られる可能性のある食品の咬傷マークの登録と分析のために。

法医学的証拠の3次元(3D)分析の使用は、従来の方法と比較して強調されています。この3次元分析は、噛まれたオブジェクトからの表面の登録に基づいています。著者らは、容疑者の噛まれた物体と歯科鋳造の表面と内部を研究するために、歯科診療で使用されるコーンビームコンピューター断層撮影(CBCT)を使用することを提案しています。この研究では、CBCTは食品中の咬傷マークの分析に適用されます。これは、フォレンジックケースシナリオに見られる可能性があります。チョコレート、チーズ、リンゴ、チューインガム、ピザ、タルト(フレーク状のペストリーとカスタード)の6種類の食料品が使用されました。食べ物が噛まれ、可能性のある容疑者の歯科鋳造が作られました。歯科用キャストと噛まれたオブジェクトは、X線源とCBCT機器ICAT®(Pennsylvania、EUA)を使用して登録されました。ソフトウェアInvivo5®(Anatomage Inc、EUA)を使用して、オブジェクトの断層撮影スライスと3D再構成を視覚化および分析しました。各材料について、その密度の推定値は、HU値と比重の2つの方法で評価されました。すべての使用済み材料は、良質の3D画像として正常に再構築されました。研究中の材料の相対密度を比較しました。食品の中で、チョコレートは最高密度(中央値100.5 huと1,36 g/cm(3))でしたが、ピザは両方のスケールで最も低い(中央値-775 huおよび0,39 g/cm(3))を示しました。断層撮影スライスと3次元再構成により、ピザを除くすべての食料品の咬傷マークのメトリック分析を実行することができました。これらの測定は、歯科用キャストからも取得できます。咬傷マークの深さも、ピザを除くすべての食料品で正常に決定されました。コーンビームコンピューター断層撮影は、法医学科学の重要なツールになる可能性があります。つまり、犯罪現場で見られる可能性のある食品の咬傷マークの登録と分析のために。

The use of three-dimensional (3D) analysis of forensic evidence is highlighted in comparison with traditional methods. This three-dimensional analysis is based on the registration of the surface from a bitten object. The authors propose to use Cone Beam Computed Tomography (CBCT), which is used in dental practice, in order to study the surface and interior of bitten objects and dental casts of suspects. In this study, CBCT is applied to the analysis of bite marks in foodstuffs, which may be found in a forensic case scenario. 6 different types of foodstuffs were used: chocolate, cheese, apple, chewing gum, pizza and tart (flaky pastry and custard). The food was bitten into and dental casts of the possible suspects were made. The dental casts and bitten objects were registered using an x-ray source and the CBCT equipment iCAT® (Pennsylvania, EUA). The software InVivo5® (Anatomage Inc, EUA) was used to visualize and analyze the tomographic slices and 3D reconstructions of the objects. For each material an estimate of its density was assessed by two methods: HU values and specific gravity. All the used materials were successfully reconstructed as good quality 3D images. The relative densities of the materials in study were compared. Amongst the foodstuffs, the chocolate had the highest density (median value 100.5 HU and 1,36 g/cm(3)), while the pizza showed to have the lowest (median value -775 HU and 0,39 g/cm(3)), on both scales. Through tomographic slices and three-dimensional reconstructions it was possible to perform the metric analysis of the bite marks in all the foodstuffs, except for the pizza. These measurements could also be obtained from the dental casts. The depth of the bite mark was also successfully determined in all the foodstuffs except for the pizza. Cone Beam Computed Tomography has the potential to become an important tool for forensic sciences, namely for the registration and analysis of bite marks in foodstuffs that may be found in a crime scene.

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