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Food additives & contaminants. Part B, Surveillance20120101Vol.5issue(2)

トルコの生および加工ヘーゼルナッツのアフラトキシンレベル

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Validation Study
概要
Abstract

輸出会社から得られたヘーゼルナッツサンプルのアフラトキシンレベルは、3年間にわたって監視されました。HPLCメソッドを使用して、RAWおよび加工ヘーゼルナッツの合計3188個のサンプルを分析しました。汚染されたサンプルの総アフラトキシン含有量は、ヘーゼルナッツカーネルの場合は0.02-78.98 µg kg(-1)、0.07-43.59 µg kg(-1)の範囲でした。ローストしたスライスしたヘーゼルナッツカーネル、そしてヘーゼルナッツピューレの場合、それぞれ0.02-11.20 µg kg(-1)は、アフラトキシン汚染の変動が非常に高いことを示しています。アフラトキシン分析の結果は、ヘーゼルナッツサンプルのアフラトキシン汚染が許容できるレベルにあることを明らかにしました。合法的な限界を下回っていますが、合計3147のサンプルがアフラトキシンで汚染されました。ただし、41のサンプルのアフラトキシン含有量は法的制限を超えました。したがって、ヘーゼルナッツのアフラトキシン含有量を定期的に監視して、アフラトキシンの危険のリスクを最小限に抑える必要があり、アフラトキシンの形成を防ぐために、収穫前と収穫後の戦略を開発する必要があります。

輸出会社から得られたヘーゼルナッツサンプルのアフラトキシンレベルは、3年間にわたって監視されました。HPLCメソッドを使用して、RAWおよび加工ヘーゼルナッツの合計3188個のサンプルを分析しました。汚染されたサンプルの総アフラトキシン含有量は、ヘーゼルナッツカーネルの場合は0.02-78.98 µg kg(-1)、0.07-43.59 µg kg(-1)の範囲でした。ローストしたスライスしたヘーゼルナッツカーネル、そしてヘーゼルナッツピューレの場合、それぞれ0.02-11.20 µg kg(-1)は、アフラトキシン汚染の変動が非常に高いことを示しています。アフラトキシン分析の結果は、ヘーゼルナッツサンプルのアフラトキシン汚染が許容できるレベルにあることを明らかにしました。合法的な限界を下回っていますが、合計3147のサンプルがアフラトキシンで汚染されました。ただし、41のサンプルのアフラトキシン含有量は法的制限を超えました。したがって、ヘーゼルナッツのアフラトキシン含有量を定期的に監視して、アフラトキシンの危険のリスクを最小限に抑える必要があり、アフラトキシンの形成を防ぐために、収穫前と収穫後の戦略を開発する必要があります。

Aflatoxin levels in hazelnut samples obtained from exporter companies were monitored over a 3-year period. A total of 3188 samples of raw and processed hazelnuts were analysed using an HPLC method. The total aflatoxin content of the contaminated samples was in the range of 0.02-78.98 µg kg(-1) for hazelnut kernels, 0.07-43.59 µg kg(-1) for roasted hazelnut kernels, 0.02-39.17 µg kg(-1) for roasted sliced hazelnut kernels, and 0.02-11.20 µg kg(-1) for hazelnut purees, respectively, showing that the variations of aflatoxin contamination were very high. The results of aflatoxin analysis revealed that the aflatoxin contamination in the hazelnut samples was at a tolerable level. A total of 3147 samples were contaminated with aflatoxins, although below the legal limits. However, the aflatoxin contents of 41 samples exceeded the legal limits. Therefore, aflatoxin contents of hazelnuts should be monitored regularly to minimise the risk of aflatoxin hazard, and pre- and post-harvest strategies should be developed to prevent aflatoxin formation.

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