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さまざまな乾燥赤ワインを識別する新しいスペクトルフィンガープリントは、データ視覚化方法を使用して構築されました。ChangliとShachengのさまざまなヴィンテージ、栽培品種、老化方法を備えた12の赤いワインがサンプリングされました。各ワインの9つの画分は、逆相C18カラムで収集され、その後凍結乾燥しました。各画分の残留物は、分数サンプルと同じ体積の合成ワインで分解されました。ワインとその分数の透過スペクトルは、190〜1100 nmで記録されました。また、スペクトルデータを視覚化して、視覚的な違いを直接表示しました。ワインおよび画分のモノフェノールは、スペクトル指紋の明らかな違いを見つけた範囲の波長でHPLC-DADによって分析されました。結果は、ワインサンプルのスペクトルの違いが190〜600 nmの範囲で嘘をついていることを示しました。主に約520 nmのヴィンテージが異なるワインの視覚マップに明らかな違いがありました。異なる地理的起源を持つワイン間の視覚化の違いは、F8マップにあり、老化方法との違いは視覚化された波長範囲全体をほぼカバーしています。ただし、異なるブドウ品種のワインには、同様の視覚特性がありました。HPLC-DADは、280、313、365、および520 nmのスペクトルの違いについて、可能なモノフェノール基を特定しました。190〜600 nmのスペクトルデータの視覚化を使用して、異なるヴィンテージ、起源、老化方法で乾燥した赤ワインを区別するために赤ワインスペクトル指紋を構築できると結論付けられました。
さまざまな乾燥赤ワインを識別する新しいスペクトルフィンガープリントは、データ視覚化方法を使用して構築されました。ChangliとShachengのさまざまなヴィンテージ、栽培品種、老化方法を備えた12の赤いワインがサンプリングされました。各ワインの9つの画分は、逆相C18カラムで収集され、その後凍結乾燥しました。各画分の残留物は、分数サンプルと同じ体積の合成ワインで分解されました。ワインとその分数の透過スペクトルは、190〜1100 nmで記録されました。また、スペクトルデータを視覚化して、視覚的な違いを直接表示しました。ワインおよび画分のモノフェノールは、スペクトル指紋の明らかな違いを見つけた範囲の波長でHPLC-DADによって分析されました。結果は、ワインサンプルのスペクトルの違いが190〜600 nmの範囲で嘘をついていることを示しました。主に約520 nmのヴィンテージが異なるワインの視覚マップに明らかな違いがありました。異なる地理的起源を持つワイン間の視覚化の違いは、F8マップにあり、老化方法との違いは視覚化された波長範囲全体をほぼカバーしています。ただし、異なるブドウ品種のワインには、同様の視覚特性がありました。HPLC-DADは、280、313、365、および520 nmのスペクトルの違いについて、可能なモノフェノール基を特定しました。190〜600 nmのスペクトルデータの視覚化を使用して、異なるヴィンテージ、起源、老化方法で乾燥した赤ワインを区別するために赤ワインスペクトル指紋を構築できると結論付けられました。
A novel spectral fingerprint to discriminate different dry red wines was built using data visualization method. Twelve red wines with different vintages, cultivars and ageing methods from Changli and Shacheng were sampled. Nine fractions of each wine were collected with a reversed-phase C18 column, and then they were lyophilized. The residue of each fraction was resolved with synthetic wine of the same volume with the fraction sample. The transmittance spectra of wines and their fractions were recorded from 190 to 1100 nm. And the spectral data were visualized to show their visual differences directly. Mono-phenols in wine and fractions were analyzed by HPLC-DAD at wavelengths in the range where located the obvious differences of the spectral fingerprints. The results showed that the spectral differences of wine samples lied in the range of 190 to 600 nm. There were obvious differences in visual maps among wines with different vintages, mainly around 520 nm. The visualization differences among wines with distinct geographical origins lay in the F8 maps, and the differences from the aging methods almost cover the whole wavelength range visualized. However, wines from different grape cultivars had the similar visual characteristics. HPLC-DAD identified the possible monophenol groups for the spectral differences at 280, 313, 365 and 520 nm. It was concluded that the visualization of spectral data from 190 to 600 nm could be used to build red wine spectral fingerprint to distinguish dry red wines with different vintages, origins, and ageing methods.
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