Loading...
Journal of food protection2014Jul01Vol.77issue(7)

ポリファシックアプローチとオクラトキシンA除去を使用して、ワインスターターとしてのオートクロミセセリビシア株の選択

,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

過去数年にわたって、ワインのスターターとしてのSaccharomyces cerevisiaeのオートクサノス株の選択が研究されてきました。ただし、研究者は、オクラトキシンA(OTA)を卵形の特性評価で使用する可能性のある特性として除去する能力に焦点を合わせていません。この記事では、酵母の遺伝子型、表現型の形質の評価、モデルシステム(温度、25および30°C、200および250 gリットル(-1))での発酵性能を含む多発性アプローチが、Uva gria cv。アプリアン地域(南イタリア)。ワインの安全性を改善するための望ましい特性であるOTAを除去する能力も、酵素結合免疫吸着アッセイを使用して評価されました。内部転写スペーサー領域とDNAシーケンスのPCR制限フラグメント長多型分析によって特定された分離株は、インターデルタ領域の増幅を通じてひずみレベルで分化しました。11のバイオタイプ(I〜XI)が特定され、さらに研究されました。4つのバイオタイプ(II、III、V、VIII)はOTAを減らすことができ、培地(0.6〜42.8%、wt/vol)からの毒素除去速度は、ひずみと温度に依存し、IIとVIIIはエタノール、グリセロール、および潜在性の栄養生産と同様に、エタノール、グリセロール、およびボラティールの栄養生産で有望でした。初めて、アルコール発酵中にS. cerevisiaeがOTAを除去する能力が、酵母選択プログラムの追加特性として使用されました。結果は、品質と安全性が改善された典型的なワインの生産のためのスターター培養として、オートクロスS. cerevisiae株の可能性を評価するための適用を持つことができます。

過去数年にわたって、ワインのスターターとしてのSaccharomyces cerevisiaeのオートクサノス株の選択が研究されてきました。ただし、研究者は、オクラトキシンA(OTA)を卵形の特性評価で使用する可能性のある特性として除去する能力に焦点を合わせていません。この記事では、酵母の遺伝子型、表現型の形質の評価、モデルシステム(温度、25および30°C、200および250 gリットル(-1))での発酵性能を含む多発性アプローチが、Uva gria cv。アプリアン地域(南イタリア)。ワインの安全性を改善するための望ましい特性であるOTAを除去する能力も、酵素結合免疫吸着アッセイを使用して評価されました。内部転写スペーサー領域とDNAシーケンスのPCR制限フラグメント長多型分析によって特定された分離株は、インターデルタ領域の増幅を通じてひずみレベルで分化しました。11のバイオタイプ(I〜XI)が特定され、さらに研究されました。4つのバイオタイプ(II、III、V、VIII)はOTAを減らすことができ、培地(0.6〜42.8%、wt/vol)からの毒素除去速度は、ひずみと温度に依存し、IIとVIIIはエタノール、グリセロール、および潜在性の栄養生産と同様に、エタノール、グリセロール、およびボラティールの栄養生産で有望でした。初めて、アルコール発酵中にS. cerevisiaeがOTAを除去する能力が、酵母選択プログラムの追加特性として使用されました。結果は、品質と安全性が改善された典型的なワインの生産のためのスターター培養として、オートクロスS. cerevisiae株の可能性を評価するための適用を持つことができます。

Over the last few years, the selection of autochthonous strains of Saccharomyces cerevisiae as wine starters has been studied; however, researchers have not focused on the ability to remove ochratoxin A (OTA) as a possible trait to use in oenological characterization. In this article, a polyphasic approach, including yeast genotyping, evaluation of phenotypic traits, and fermentative performance in a model system (temperature, 25 and 30°C; sugar level, 200 and 250 g liter(-1)), was proposed as a suitable approach to select wine starters of S. cerevisiae from 30 autochthonous isolates from Uva di Troia cv., a red wine grape variety grown in the Apulian region (Southern Italy). The ability to remove OTA, a desirable trait to improve the safety of wine, was also assessed using enzyme-linked immunosorbent assay. The isolates, identified by PCR-restriction fragment length polymorphism analysis of the internal transcribed spacer region and DNA sequencing, were differentiated at strain level through the amplification of the interdelta region; 11 biotypes (I to XI) were identified and further studied. Four biotypes (II, III, V, VIII) were able to reduce OTA, with the rate of toxin removal from the medium (0.6 to 42.8%, wt/vol) dependent upon the strain and the temperature, and biotypes II and VIII were promising in terms of ethanol, glycerol, and volatile acidity production, as well as for their enzymatic and stress resistance characteristics. For the first time, the ability of S. cerevisiae to remove OTA during alcoholic fermentation was used as an additional trait in the yeast-selection program; the results could have application for evaluating the potential of autochthonous S. cerevisiae strains as starter cultures for the production of typical wines with improved quality and safety.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google