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重要性:筋萎縮性側索硬化症(ALS)は、予防または治癒できない重度の進行性疾患です。ダイエット由来の長鎖多価不飽和脂肪酸(PUFA)は、脳脂質に組み込まれ、酸化的および炎症プロセスを調節するため、ALSのリスクと進行に影響を与える可能性があります。 目的:ω-6とω-3 PUFA消費とALSリスクの関連を調べる。 設計、設定、および参加者:5つの将来のコホートにおける1,002,082人の参加者(479,114人の女性と522,968人の男性)に基づく縦断分析:国立医療学部の食事と健康研究、がん予防研究II栄養コホート、健康の専門家はフォローしています。UP研究、多民族コホート研究、看護師の健康研究。食事は、各コホートに対して開発または修正された食品頻度アンケートを介して評価されました。参加者は、エネルギー調整された食事変数の摂取のコホート固有の五分位に分類されました。 主な結果と測定:COX比例ハザード回帰によって推定され、ランダム効果法を使用してプールされたCOX比例被害または死亡のコホート固有の多変数調整リスク比(RR)。 結果:フォローアップ中に合計995のALS症例が文書化されました。より大きなω-3PUFA摂取量は、ALSのリスクの低下と関連していました。最高から低い五分位でプールされた多変数調整RRは0.66(95%CI、0.53-0.81; P <.001がトレンドの場合)でした。α-リノレン酸(RR、0.73; 95%CI、0.59-0.89;トレンドの場合はP = .003)と海洋ω-3 PUFAS(RR、0.84; 95%CI、0.65-1.08; P = .03トレンドのために)この逆の関連に貢献しました。ω-6PUFAの摂取量は、ALSリスクと関連していませんでした。 結論と関連性:ω-3PUFAが多い食品の消費は、ALSの開始を予防または遅延させるのに役立つ可能性があります。
重要性:筋萎縮性側索硬化症(ALS)は、予防または治癒できない重度の進行性疾患です。ダイエット由来の長鎖多価不飽和脂肪酸(PUFA)は、脳脂質に組み込まれ、酸化的および炎症プロセスを調節するため、ALSのリスクと進行に影響を与える可能性があります。 目的:ω-6とω-3 PUFA消費とALSリスクの関連を調べる。 設計、設定、および参加者:5つの将来のコホートにおける1,002,082人の参加者(479,114人の女性と522,968人の男性)に基づく縦断分析:国立医療学部の食事と健康研究、がん予防研究II栄養コホート、健康の専門家はフォローしています。UP研究、多民族コホート研究、看護師の健康研究。食事は、各コホートに対して開発または修正された食品頻度アンケートを介して評価されました。参加者は、エネルギー調整された食事変数の摂取のコホート固有の五分位に分類されました。 主な結果と測定:COX比例ハザード回帰によって推定され、ランダム効果法を使用してプールされたCOX比例被害または死亡のコホート固有の多変数調整リスク比(RR)。 結果:フォローアップ中に合計995のALS症例が文書化されました。より大きなω-3PUFA摂取量は、ALSのリスクの低下と関連していました。最高から低い五分位でプールされた多変数調整RRは0.66(95%CI、0.53-0.81; P <.001がトレンドの場合)でした。α-リノレン酸(RR、0.73; 95%CI、0.59-0.89;トレンドの場合はP = .003)と海洋ω-3 PUFAS(RR、0.84; 95%CI、0.65-1.08; P = .03トレンドのために)この逆の関連に貢献しました。ω-6PUFAの摂取量は、ALSリスクと関連していませんでした。 結論と関連性:ω-3PUFAが多い食品の消費は、ALSの開始を予防または遅延させるのに役立つ可能性があります。
IMPORTANCE: Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) is a severe progressive disease that cannot be prevented or cured. Diet-derived long-chain polyunsaturated fatty acids (PUFAs) are incorporated in brain lipids and modulate oxidative and inflammatory processes and could thus affect ALS risk and progression. OBJECTIVE: To examine the association between ω-6 and ω-3 PUFA consumption and ALS risk. DESIGN, SETTING, AND PARTICIPANTS: Longitudinal analyses based on 1,002,082 participants (479,114 women and 522,968 men) in 5 prospective cohorts: the National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study, the Cancer Prevention Study II Nutrition Cohort, the Health Professionals Follow-up Study, the Multiethnic Cohort Study, and the Nurses' Health Study. Diet was assessed via food frequency questionnaire developed or modified for each cohort. Participants were categorized into cohort-specific quintiles of intake of energy-adjusted dietary variables. MAIN OUTCOMES AND MEASURES: Cohort-specific multivariable-adjusted risk ratios (RRs) of ALS incidence or death estimated by Cox proportional hazards regression and pooled using random-effects methods. RESULTS: A total of 995 ALS cases were documented during the follow-up. A greater ω-3 PUFA intake was associated with a reduced risk for ALS. The pooled, multivariable-adjusted RR for the highest to the lowest quintile was 0.66 (95% CI, 0.53-0.81; P < .001 for trend). Consumption of both α-linolenic acid (RR, 0.73; 95% CI, 0.59-0.89; P = .003 for trend) and marine ω-3 PUFAs (RR, 0.84; 95% CI, 0.65-1.08; P = .03 for trend) contributed to this inverse association. Intakes of ω-6 PUFA were not associated with ALS risk. CONCLUSIONS AND RELEVANCE: Consumption of foods high in ω-3 PUFAs may help prevent or delay the onset of ALS.
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