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Journal of prosthodontics : official journal of the American College of Prosthodontists2015Jun01Vol.24issue(4)

義歯口炎に関与するカンジダ種に対するアップルサイダー酢の抗真菌活動

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:カンジダ属のリンゴ酢のin vitro抗真菌活性を評価する。義歯口炎に関与します。 材料と方法:微量希釈技術を使用して、4%マレイン酸を含むアップルサイダー酢の最小阻害濃度(MIC)および最小殺菌濃度(MFC)を決定しました。微生物速度論のさらなる試験とアクリル樹脂への順守の阻害は、0、30、60、120、180分の時間間隔で生成物の異なる濃度(MIC、MICX2、MICX4)をテストしました。粗さメーターを使用して、表面粗さの変化を測定しました。さまざまな濃度と時間間隔の試験産物にさらされたアクリル樹脂標本の色の変化も評価されました。 結果:アップルサイダービネガー(4%)は、テストしたひずみに応じて、2500μg/mLおよびMFC 2500、5000、および10,000μg/mLのMICを示しました。ニスタチンは、3.125μg/mLのMICと3.125〜12.5μg/mLの範囲の株依存MFC値を示しました。微生物の速度論的アッセイは、リンゴの酢とニスタチンの統計的な違いを示しました(P <0.0001)。30分間の暴露の後、アップルサイダービネガーはMICX4で真菌効果を示したが、ニスタチンはその真菌効果を維持した。アップルサイダービネガーは、コントロールと比較して、アドヒアランスのより大きな阻害(P <0.001)を示しました。アップルサイダービネガーは、ニスタチンと比較してアクリル樹脂標本の表面粗さを有意に変化させず(P> 0.05)、どちらもその色に影響を与えませんでした。 結論:アップルサイダービネガーは、カンジダ属に対して抗真菌特性を示し、したがって、義歯口炎の患者の治療的代替の可能性を表しています。

目的:カンジダ属のリンゴ酢のin vitro抗真菌活性を評価する。義歯口炎に関与します。 材料と方法:微量希釈技術を使用して、4%マレイン酸を含むアップルサイダー酢の最小阻害濃度(MIC)および最小殺菌濃度(MFC)を決定しました。微生物速度論のさらなる試験とアクリル樹脂への順守の阻害は、0、30、60、120、180分の時間間隔で生成物の異なる濃度(MIC、MICX2、MICX4)をテストしました。粗さメーターを使用して、表面粗さの変化を測定しました。さまざまな濃度と時間間隔の試験産物にさらされたアクリル樹脂標本の色の変化も評価されました。 結果:アップルサイダービネガー(4%)は、テストしたひずみに応じて、2500μg/mLおよびMFC 2500、5000、および10,000μg/mLのMICを示しました。ニスタチンは、3.125μg/mLのMICと3.125〜12.5μg/mLの範囲の株依存MFC値を示しました。微生物の速度論的アッセイは、リンゴの酢とニスタチンの統計的な違いを示しました(P <0.0001)。30分間の暴露の後、アップルサイダービネガーはMICX4で真菌効果を示したが、ニスタチンはその真菌効果を維持した。アップルサイダービネガーは、コントロールと比較して、アドヒアランスのより大きな阻害(P <0.001)を示しました。アップルサイダービネガーは、ニスタチンと比較してアクリル樹脂標本の表面粗さを有意に変化させず(P> 0.05)、どちらもその色に影響を与えませんでした。 結論:アップルサイダービネガーは、カンジダ属に対して抗真菌特性を示し、したがって、義歯口炎の患者の治療的代替の可能性を表しています。

PURPOSE: To evaluate the in vitro antifungal activity of apple cider vinegar on Candida spp. involved in denture stomatitis. MATERIAL AND METHODS: The microdilution technique was used to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) of apple cider vinegar containing 4% maleic acid, and nystatin (control). Further tests of microbial kinetics and inhibition of adherence to acrylic resin were performed testing different concentrations (MIC, MICx2, MICx4) of the products at time intervals of 0, 30, 60, 120 and 180 minutes. A roughness meter was used to measure the changes in surface roughness; color change of the acrylic resin specimens exposed to the test products in different concentrations and time intervals were also evaluated. RESULTS: Apple cider vinegar (4%) showed MIC of 2500 μg/ml and MFC of 2500, 5000, and 10,000 μg/ml depending on the strain tested. Nystatin showed MIC of 3.125 μg/ml and strain-dependent MFC values ranging from 3.125 to 12.5 μg/ml. The microbial kinetic assay showed a statistical difference between apple cider vinegar and nystatin (p < 0.0001). After 30 minutes of exposure, apple cider vinegar showed fungicidal effect at MICx4, whereas nystatin maintained its fungistatic effect. Apple cider vinegar showed greater inhibition of adherence (p < 0.001) compared to control. Apple cider vinegar did not significantly alter the surface roughness of the acrylic resin specimens compared to nystatin (p > 0.05), and both had no influence on their color. CONCLUSION: Apple cider vinegar showed antifungal properties against Candida spp., thus representing a possible therapeutic alternative for patients with denture stomatitis.

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