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Nutrients2014Sep24Vol.6issue(9)

ヤギ肉における脂肪酸プロファイルと遺伝子発現に対するリノール酸とα-リノレン酸が豊富なオイルの効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

食品の脂質含有量と脂肪酸(FA)組成の変化は、より健康的な製品をもたらす可能性があります。この研究の目的は、ヤギの食事における亜麻仁油またはヒマワリ油の筋肉の脂肪酸組成と半薄膜(ST)筋肉の脂肪生成遺伝子の発現に対する亜麻仁油またはヒマワリ油の効果を決定することでした。21のオスのボーアキッドヤギ全体に、さまざまなレベルのリノール酸(LA)とα-リノレン酸(LNA)を含む食事を100日間給餌しました。亜麻仁油を含めることは、ST筋肉のα-リノレン酸(C18:3N-3)濃度を増加させました(P <0.05)。α-リノレン酸(P <0.05)を含む食事は、ST筋肉のアラキドン酸(C20:4N-6)と共役リノレン酸(CLA)C-9 T-11含有量を減少させました。PPARαおよびPPARγ遺伝子の発現の有意な(P <0.05)アップレギュレーションがあり、低α-リノレン酸グループと比較して、高α-リノレン酸基とST筋肉にステアイル-CoAデサチュラーゼ(SCD)遺伝子のダウンレギュレーションがありました。本研究の結果は、α-リノレン酸の供給源としての亜麻仁油をヤギの食事に組み込み、ヤギ肉をn-3脂肪酸で濃縮し、PPARαとPPARγを上方制御し、SCD遺伝子発現をダウンレギュレートできることを示しています。

食品の脂質含有量と脂肪酸(FA)組成の変化は、より健康的な製品をもたらす可能性があります。この研究の目的は、ヤギの食事における亜麻仁油またはヒマワリ油の筋肉の脂肪酸組成と半薄膜(ST)筋肉の脂肪生成遺伝子の発現に対する亜麻仁油またはヒマワリ油の効果を決定することでした。21のオスのボーアキッドヤギ全体に、さまざまなレベルのリノール酸(LA)とα-リノレン酸(LNA)を含む食事を100日間給餌しました。亜麻仁油を含めることは、ST筋肉のα-リノレン酸(C18:3N-3)濃度を増加させました(P <0.05)。α-リノレン酸(P <0.05)を含む食事は、ST筋肉のアラキドン酸(C20:4N-6)と共役リノレン酸(CLA)C-9 T-11含有量を減少させました。PPARαおよびPPARγ遺伝子の発現の有意な(P <0.05)アップレギュレーションがあり、低α-リノレン酸グループと比較して、高α-リノレン酸基とST筋肉にステアイル-CoAデサチュラーゼ(SCD)遺伝子のダウンレギュレーションがありました。本研究の結果は、α-リノレン酸の供給源としての亜麻仁油をヤギの食事に組み込み、ヤギ肉をn-3脂肪酸で濃縮し、PPARαとPPARγを上方制御し、SCD遺伝子発現をダウンレギュレートできることを示しています。

Alteration of the lipid content and fatty acid (FA) composition of foods can result in a healthier product. The aim of this study was to determine the effect of flaxseed oil or sunflower oil in the goat diet on fatty acid composition of muscle and expression of lipogenic genes in the semitendinosus (ST) muscle. Twenty-one entire male Boer kid goats were fed diets containing different levels of linoleic acid (LA) and α-linolenic acid (LNA) for 100 days. Inclusion of flaxseed oil increased (p < 0.05) the α-linolenic acid (C18:3n-3) concentration in the ST muscle. The diet high in α-linolenic acid (p < 0.05) decreased the arachidonic acid (C20:4n-6) and conjugated linolenic acid (CLA) c-9 t-11 content in the ST muscle. There was a significant (p < 0.05) upregulation of PPARα and PPARγ gene expression and downregulation of stearoyl-CoA desaturase (SCD) gene in the ST muscle for the high α-linolenic acid group compared with the low α-linolenic acid group. The results of the present study show that flaxseed oil as a source of α-linolenic acid can be incorporated into the diets of goats to enrich goat meat with n-3 fatty acids, upregulate the PPARα and PPARγ, and downregulate the SCD gene expression.

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