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Carbohydrate polymers2014Dec19Vol.114issue()

デンプンチェーンの長さ分布の分析のための抽出/溶解手順の調査

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

デンプンチェーン長分布(CLD)の分析は、デンプンのバイオシーストと構造と型の関係を理解するために重要です。それは、フルオロフォアアシスト炭水化物の電気泳動(顔)やサイズエクスおよびクロジョンクロマトグラフィ(SEC)などの技術による後続の特性評価のために、デンプンα-(1→6)グリコシド結合の酵素デブランチングによって放出される線形グルカン鎖の数分布を分析することによって得られます。)。CLD測定前のデブランチングのための現在の文献の前処理には、さまざまなプロトコルが含まれているため、人工的な結果が得られます。このホワイトペーパーでは、80°Cで0.5%(w/w)臭化リチウム(DMSO-LIBR)を含むジメチルスルホキシド(DMSO)を含む2つの広く使用されているデンプン溶解処理を、100℃で水性アルカリ(すなわちNAOH)溶媒を含む検証します。非常に高い程度の重合を持つ顔ごとの分析、および異なる構造の大麦澱粉のCLDの重合の程度、および秒の分析は、以下を示しています。(1)NaOH処理は、希釈濃度でさえ、より高い程度の重合で有意な分解を引き起こし、より長いアミロペクチンとアミロース鎖のCLD結果を定量的に間違った結果につなげます。(2)CLDのアミロペクチンとアミロース画分の両方の特定の特徴は、隆起に減少するか、NaOH治療で欠落しています。(3)希釈NaOH濃度による不完全なアミロペクチン溶解による澱粉CLDにおけるアミロース鎖の過大評価。これらの結果は、DMSO-LIBRによる澱粉溶解がアーティファクトを最小限に抑えるための選択方法であることを示しています。改良された前処理プロトコルは、FaceおよびSecによる澱粉CLD分析のために提示されています。

デンプンチェーン長分布(CLD)の分析は、デンプンのバイオシーストと構造と型の関係を理解するために重要です。それは、フルオロフォアアシスト炭水化物の電気泳動(顔)やサイズエクスおよびクロジョンクロマトグラフィ(SEC)などの技術による後続の特性評価のために、デンプンα-(1→6)グリコシド結合の酵素デブランチングによって放出される線形グルカン鎖の数分布を分析することによって得られます。)。CLD測定前のデブランチングのための現在の文献の前処理には、さまざまなプロトコルが含まれているため、人工的な結果が得られます。このホワイトペーパーでは、80°Cで0.5%(w/w)臭化リチウム(DMSO-LIBR)を含むジメチルスルホキシド(DMSO)を含む2つの広く使用されているデンプン溶解処理を、100℃で水性アルカリ(すなわちNAOH)溶媒を含む検証します。非常に高い程度の重合を持つ顔ごとの分析、および異なる構造の大麦澱粉のCLDの重合の程度、および秒の分析は、以下を示しています。(1)NaOH処理は、希釈濃度でさえ、より高い程度の重合で有意な分解を引き起こし、より長いアミロペクチンとアミロース鎖のCLD結果を定量的に間違った結果につなげます。(2)CLDのアミロペクチンとアミロース画分の両方の特定の特徴は、隆起に減少するか、NaOH治療で欠落しています。(3)希釈NaOH濃度による不完全なアミロペクチン溶解による澱粉CLDにおけるアミロース鎖の過大評価。これらの結果は、DMSO-LIBRによる澱粉溶解がアーティファクトを最小限に抑えるための選択方法であることを示しています。改良された前処理プロトコルは、FaceおよびSecによる澱粉CLD分析のために提示されています。

The analysis of starch chain-length distributions (CLDs) is important for understanding starch biosythesis-structure-property relations. It is obtained by analyzing the number distribution of the linear glucan chains released by enzymatic debranching of starch α-(1→6) glycosidic bonds for subsequent characterization by techniques such as fluorophore-assisted carbohydrate electrophoresis (FACE) or size-exclusion chromatography (SEC). Current literature pretreatments for debranching prior to CLD determination involve varying protocols, which might yield artifactual results. This paper examines the two widely used starch dissolution treatments with dimethyl sulfoxide (DMSO) containing 0.5% (w/w) lithium bromide (DMSO-LiBr) at 80°C and with aqueous alkaline (i.e. NaOH) solvents at 100 ˚C. Analyses by FACE with a very high range of degree of polymerization, and by SEC, of the CLD of barley starches with different structures show the following. (1) The NaOH treatment, even at a dilute concentration, causes significant degradation at higher degrees of polymerization, leading to quantitatively incorrect CLD results in longer amylopectin and in amylose chains. (2) Certain features in both amylopectin and amylose fractions of the CLD reduced to bumps or are missing with NaOH treatment. (3) Overestimation of amylose chains in starch CLD due to incomplete amylopectin dissolution with dilute NaOH concentration. These results indicate starch dissolution with DMSO-LiBr is the method of choice for minimizing artifacts. An improved pretreatment protocol is presented for starch CLD analysis by FACE and SEC.

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