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Recent patents on food, nutrition & agriculture20140101Vol.6issue(1)

イランのエクストラバージンオリーブオイルのSN-2位置での飽和脂肪酸の含有量に対する環境要因の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、トリアシルグリセロールのSN-2位置[SFA(SN-2)]における脂肪酸と飽和脂肪酸の組成は、イラン、ゴレスタン、ザンジャン、および北のケルマンシャ、西およびファーのケルマンハのカズビンを含むイランの異なる地域からのエクストラバージンオリーブオイルの9つのサンプルで決定されました。分析は、国際オリーブ評議会(IOC)の標準的な方法に従って、ガスクロマトグラフィーを使用して実行されました。SFA(SN-2)の内容と温度、年間降雨、高度などのいくつかの環境要因との関係も調査されました。信頼レベルと学生テストの95%を使用して、データを分析しました。私たちの発見に基づいて、サンプルの主な脂肪酸はC18:1(63.87%)およびC16:0であり、飽和脂肪酸(16.33%)でした。SFA(SN-2)の平均量は、エクストラバージンオリーブオイルで1.26%でした。これらの結果は、SFA(SN-2)の割合と温度または年間降雨の間に関係がないことを示していますが、サンプリング領域の高度とSFA(SN-2)の内容の間に直接的な関係があることを示しています。

この研究では、トリアシルグリセロールのSN-2位置[SFA(SN-2)]における脂肪酸と飽和脂肪酸の組成は、イラン、ゴレスタン、ザンジャン、および北のケルマンシャ、西およびファーのケルマンハのカズビンを含むイランの異なる地域からのエクストラバージンオリーブオイルの9つのサンプルで決定されました。分析は、国際オリーブ評議会(IOC)の標準的な方法に従って、ガスクロマトグラフィーを使用して実行されました。SFA(SN-2)の内容と温度、年間降雨、高度などのいくつかの環境要因との関係も調査されました。信頼レベルと学生テストの95%を使用して、データを分析しました。私たちの発見に基づいて、サンプルの主な脂肪酸はC18:1(63.87%)およびC16:0であり、飽和脂肪酸(16.33%)でした。SFA(SN-2)の平均量は、エクストラバージンオリーブオイルで1.26%でした。これらの結果は、SFA(SN-2)の割合と温度または年間降雨の間に関係がないことを示していますが、サンプリング領域の高度とSFA(SN-2)の内容の間に直接的な関係があることを示しています。

In this research the composition of fatty acids and saturated fatty acids at the sn-2 position [SFA (sn-2)] of triacylglycerols was determined in 9 samples of extra virgin olive oil from different regions of Iran, including Gilan, Golestan, Zanjan, and Qazvin in the north, Kermanshah in the west and Fars in the south of Iran. The analysis was performed using gas chromatography according to the standard methods of the International olive council (IOC). The relationship between SFA (sn-2) contents and some environmental factors such as temperature, annual rainfall and altitude was also investigated. 95% of confidence level and student test were used to analyze the data. Based on our findings, the main fatty acids in the samples were C18:1 (63.87%) and C16:0 as a saturated fatty acid (16.33%). The average amount of SFA (sn- 2) was 1.26% in extra virgin olive oils, which shows good agreement with Codex Alimentarius and IOC regulations. These results indicate that there is no relationship between the percentage of SFA (sn-2) and temperature or annual rainfall, but there is a direct relationship between the altitude of sampling region and SFA (sn-2) contents.

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