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23種類の食物抽出物とのシングレット酸素((1)O2)との反応のための2次速度定数と一重項酸素吸収能(SOAC)値の測定は、エタノール/クロロホルム/D2O(50:50:1で行われました。、v/v/v)35°Cでの溶液。SOACメソッドは、3.18×10(4)L G(-1)から2桁異なるレート定数を持つ食品抽出物の(1)O2キーンチの活動(つまりSOAC値)を評価するのに役立つことが明らかにされています。s(-1)トマトの場合は1.55×10(2)緑色のメロン。さらに、上記の食物抽出物の観察された速度定数と、食物抽出物に含まれる7種類のカロテノイドと各カロテノイドについて報告された速度定数の濃度に基づいて計算されたものと比較すると、SOACアッセイ方法は、SOAC値に対する主要なカロテノイドの寄与の比を明らかにしました。
23種類の食物抽出物とのシングレット酸素((1)O2)との反応のための2次速度定数と一重項酸素吸収能(SOAC)値の測定は、エタノール/クロロホルム/D2O(50:50:1で行われました。、v/v/v)35°Cでの溶液。SOACメソッドは、3.18×10(4)L G(-1)から2桁異なるレート定数を持つ食品抽出物の(1)O2キーンチの活動(つまりSOAC値)を評価するのに役立つことが明らかにされています。s(-1)トマトの場合は1.55×10(2)緑色のメロン。さらに、上記の食物抽出物の観察された速度定数と、食物抽出物に含まれる7種類のカロテノイドと各カロテノイドについて報告された速度定数の濃度に基づいて計算されたものと比較すると、SOACアッセイ方法は、SOAC値に対する主要なカロテノイドの寄与の比を明らかにしました。
Measurements of the second-order rate constants and the singlet oxygen absorption capacity (SOAC) values for the reaction of singlet oxygen ((1)O2) with 23 kinds of food extracts were performed in ethanol/chloroform/D2O (50:50:1, v/v/v) solution at 35 °C. It has been clarified that the SOAC method is useful to evaluate the (1)O2-quenching activity (i.e. the SOAC value) of food extracts having two orders of magnitude different rate constants from 3.18 × 10(4) L g(-1) s(-1) for tomato to 1.55 × 10(2) for green melon. Furthermore, comparison of the observed rate constants for the above food extracts with the calculated ones based on the concentrations of seven kinds of carotenoids included in the food extracts and the rate constants reported for each carotenoids was performed, in order to ascertain the validity of the SOAC assay method developed and to clarify the ratio of the contribution of principal carotenoids to the SOAC value.
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