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背景:カフェインの摂取量は尿カルシウム排泄を増加させる可能性がありますが、カフェインを含む飲料は腎症のリスクが低いことに関連しています。 目的:カフェイン摂取と、3つの大規模な将来のコホートでの腎臓結石のリスクとの関連性を決定しようとしました。 設計:3つの大規模な進行中のコホート研究、医療専門家のフォローアップ研究(HPFS)、および看護師の健康研究(NHS)IおよびIIにおけるカフェインの摂取と腎臓の発生率との関連を前向きに分析しました。カフェインの消費と腎臓結石の発生率に関する情報は、検証済みのアンケートによって収集されました。 結果:分析には217,883人の参加者が含まれていました。8歳以上の追跡調査の中央値で、4982のインシデントケースが発生しました。年齢、BMI、液体摂取量、およびその他の要因の多変量調整後、カフェイン摂取量の最高五分位の参加者は、HPFSコホートの石を発症するリスクが26%(95%CI:12%、38%)、29%低いリスク(95%CI:15%、41%)のリスクが29%低くなります。 NHS IIコホート(すべてのコホートのP-Trend <0.001)。この協会は、HPFSコホートでカフェイン入りコーヒーの摂取量が少ない、またはまったくない参加者のサブグループで重要なままでした。24時間の尿データを持つ6033人の参加者のうち、カフェインの摂取量は、より高い尿量、カルシウム、カリウムと、シュウ酸カルシウムおよび尿酸のシュウ酸塩と過吸着量の減少と関連していました。 結論:カフェイン摂取量は、腎臓結石のリスクが低いことと独立して関連しています。
背景:カフェインの摂取量は尿カルシウム排泄を増加させる可能性がありますが、カフェインを含む飲料は腎症のリスクが低いことに関連しています。 目的:カフェイン摂取と、3つの大規模な将来のコホートでの腎臓結石のリスクとの関連性を決定しようとしました。 設計:3つの大規模な進行中のコホート研究、医療専門家のフォローアップ研究(HPFS)、および看護師の健康研究(NHS)IおよびIIにおけるカフェインの摂取と腎臓の発生率との関連を前向きに分析しました。カフェインの消費と腎臓結石の発生率に関する情報は、検証済みのアンケートによって収集されました。 結果:分析には217,883人の参加者が含まれていました。8歳以上の追跡調査の中央値で、4982のインシデントケースが発生しました。年齢、BMI、液体摂取量、およびその他の要因の多変量調整後、カフェイン摂取量の最高五分位の参加者は、HPFSコホートの石を発症するリスクが26%(95%CI:12%、38%)、29%低いリスク(95%CI:15%、41%)のリスクが29%低くなります。 NHS IIコホート(すべてのコホートのP-Trend <0.001)。この協会は、HPFSコホートでカフェイン入りコーヒーの摂取量が少ない、またはまったくない参加者のサブグループで重要なままでした。24時間の尿データを持つ6033人の参加者のうち、カフェインの摂取量は、より高い尿量、カルシウム、カリウムと、シュウ酸カルシウムおよび尿酸のシュウ酸塩と過吸着量の減少と関連していました。 結論:カフェイン摂取量は、腎臓結石のリスクが低いことと独立して関連しています。
BACKGROUND: Although caffeine intake may increase urine calcium excretion, caffeine-containing beverages have been associated with a lower risk of nephrolithiasis. OBJECTIVE: We sought to determine the association between caffeine intake and the risk of incident kidney stones in 3 large prospective cohorts. DESIGN: We prospectively analyzed the association between intake of caffeine and incidence of kidney stones in 3 large ongoing cohort studies, the Health Professionals Follow-Up Study (HPFS) and the Nurses' Health Studies (NHS) I and II. Information on the consumption of caffeine and the incidence of kidney stones was collected by validated questionnaires. RESULTS: The analysis included 217,883 participants; over a median follow-up of >8 y, 4982 incident cases occurred. After multivariate adjustment for age, BMI, fluid intake, and other factors, participants in the highest quintile of caffeine intake had a 26% (95% CI: 12%, 38%) lower risk of developing stones in the HPFS cohort, a 29% lower risk (95% CI: 15%, 41%) in the NHS I cohort, and a 31% lower risk (95% CI: 18%, 42%) in the NHS II cohort (P-trend < 0.001 for all cohorts). The association remained significant in the subgroup of participants with a low or no intake of caffeinated coffee in the HPFS cohort. Among 6033 participants with 24-h urine data, the intake of caffeine was associated with higher urine volume, calcium, and potassium and with lower urine oxalate and supersaturation for calcium oxalate and uric acid. CONCLUSION: Caffeine intake is independently associated with a lower risk of incident kidney stones.
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