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Streptococcus suis血清型2感染は、タイ北部のS. suis血清型の有病率に関する知識(1、1/2、5、7、8、9、14、および16)で、タイ北東部の健康で病気の豚の中で、タイの南東部の豚の中で依然として限定されています。この研究では、ブタ(健康および病気)からのS. suis分離株、および11の従来の生化学試験、16S RDNA PCRおよび配列分析、およびブタCPSおよびGDHの多重PCR遺伝子型付けを使用して人間から調査しました。2009年から2012年の間に、臨床症状と16S RDNAおよびCPSのPCR検出を使用した臨床症状と臨床検出に基づいて、以前にS. suis感染と診断されたタイ北東部の患者の血液または脳脊髄液から33個の分離株が得られました。2006年から2009年の間に、臨床徴候と実験室診断を受けた病気の豚から11のS. Suis分離株が得られました。さらに、2011年から2012年の間に屠殺された豚の741個の鼻スワブ培養物から得られた43個の分離株が含まれていました。3つの方法はすべて、臨床および病気の豚標本からのS. suisの検出において同様の感度を示しましたが、健康な豚では、11の従来の生化学的手法では2.3%の誤検知が得られ、GDH PCR検出方法は31%の偽陰性を示しました。S. suisは、タイ北東部の10の州のうち8つの州の健康な豚に存在し、従来の方法と16S RDNA PCRアッセイを使用して5.7%(範囲1%-17%)の平均有病率を与えました。従来の方法による誤検知は、ビリディアン連鎖球菌などの類似の表現型を持つ種によるものであり、16S RDNA PCR法で得られたものと統計的に異なっていません。GDHPCRアッセイを使用した偽陰性はさらなる調査が必要です。S. suisは病気の豚と健康的な豚の両方から回収されたため、タイのこれらの地域での取り扱いや消費のために、生または調理不足の豚肉製品は安全ではないと見なされるべきです。
Streptococcus suis血清型2感染は、タイ北部のS. suis血清型の有病率に関する知識(1、1/2、5、7、8、9、14、および16)で、タイ北東部の健康で病気の豚の中で、タイの南東部の豚の中で依然として限定されています。この研究では、ブタ(健康および病気)からのS. suis分離株、および11の従来の生化学試験、16S RDNA PCRおよび配列分析、およびブタCPSおよびGDHの多重PCR遺伝子型付けを使用して人間から調査しました。2009年から2012年の間に、臨床症状と16S RDNAおよびCPSのPCR検出を使用した臨床症状と臨床検出に基づいて、以前にS. suis感染と診断されたタイ北東部の患者の血液または脳脊髄液から33個の分離株が得られました。2006年から2009年の間に、臨床徴候と実験室診断を受けた病気の豚から11のS. Suis分離株が得られました。さらに、2011年から2012年の間に屠殺された豚の741個の鼻スワブ培養物から得られた43個の分離株が含まれていました。3つの方法はすべて、臨床および病気の豚標本からのS. suisの検出において同様の感度を示しましたが、健康な豚では、11の従来の生化学的手法では2.3%の誤検知が得られ、GDH PCR検出方法は31%の偽陰性を示しました。S. suisは、タイ北東部の10の州のうち8つの州の健康な豚に存在し、従来の方法と16S RDNA PCRアッセイを使用して5.7%(範囲1%-17%)の平均有病率を与えました。従来の方法による誤検知は、ビリディアン連鎖球菌などの類似の表現型を持つ種によるものであり、16S RDNA PCR法で得られたものと統計的に異なっていません。GDHPCRアッセイを使用した偽陰性はさらなる調査が必要です。S. suisは病気の豚と健康的な豚の両方から回収されたため、タイのこれらの地域での取り扱いや消費のために、生または調理不足の豚肉製品は安全ではないと見なされるべきです。
Streptococcus suis serotype 2 infections occur in many provinces of north-eastern Thailand, knowledge concerning the prevalence of the common S. suis serotypes (1, 1/2, 2, 5, 7, 8, 9, 14 and 16) among healthy and diseased pigs in upper northeastern Thailand remains limited. This study investigated S. suis isolates from pigs (healthy and diseased) and also from humans using 11 conventional biochemical tests, 16S rDNA PCR and sequence analysis and multiplex PCR genotyping of porcine cps and gdh. Thirty-three isolates were obtained between 2009 and 2012 from blood or cerebrospinal fluid of patients from northeastern Thailand previously diagnosed with S. suis infection, based on clinical symptoms and laboratory diagnosis using 11 biochemical tests and PCR detection of 16S rDNA and cps. Eleven S. suis isolates were obtained between 2006 and 2009 from diseased pigs with clinical signs and laboratory diagnoses. In addition, 43 isolates obtained from 741 nasal swab cultures of slaughtered pigs between 2011 and 2012 were included. All three methods showed similar sensitivity in detection of S. suis from clinical and diseased pig specimens, although in healthy pigs, the 11 conventional biochemical methods yielded 2.3% false positives, and the gdh PCR detection method exhibited 31% false negatives. S. suis was present among healthy pigs in 8 of 10 provinces in upper northeastern Thailand, giving an average prevalence of 5.7% (range 1%-17%) using conventional methods together with 16S rDNA PCR assay. False positives by conventional methods were due to species with similar phenotypes, such as viridian streptococci, and are not statistically different from those obtained with the 16S rDNA PCR method, and the false negatives using gdh PCR assay will require further investigation. As S. suis was recovered from both diseased and healthy pigs, raw or undercooked pork products should be considered unsafe for handling or consumption in these regions of Thailand.
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