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食用キノコのD-グルカンは、多様な化学構造を示しています。最も一般的なタイプは、側鎖としてβ-d-グルコース残基によってO-6で頻繁に分岐するβ-d-グルコース(1→3)のバックボーンで構成されています。ただし、α-、β-、および混合D-グルカンを区別することが可能です。ピラノイド環のグリコシド結合位置、鎖に沿った特定のグリコシド結合の分布、分岐および分子量に基づいて、さらなる識別を行うことができます。現在の原稿は、NMR研究、メチル化分析、スミス分解、および炭水化物化学の特性評価で採用されている他のいくつかの方法論など、D-グルカンの抽出、精製、および化学的特性評価のプロセスをレビューしています。さらに、これらの多糖類は、動物やヒトにおける生物学的活性、免疫刺激活性のいずれか、腫瘍の成長を阻害し、抗侵害受容および抗炎症作用などを発揮することに関連する多くの治療上の利点を提供できるため、重要です。
食用キノコのD-グルカンは、多様な化学構造を示しています。最も一般的なタイプは、側鎖としてβ-d-グルコース残基によってO-6で頻繁に分岐するβ-d-グルコース(1→3)のバックボーンで構成されています。ただし、α-、β-、および混合D-グルカンを区別することが可能です。ピラノイド環のグリコシド結合位置、鎖に沿った特定のグリコシド結合の分布、分岐および分子量に基づいて、さらなる識別を行うことができます。現在の原稿は、NMR研究、メチル化分析、スミス分解、および炭水化物化学の特性評価で採用されている他のいくつかの方法論など、D-グルカンの抽出、精製、および化学的特性評価のプロセスをレビューしています。さらに、これらの多糖類は、動物やヒトにおける生物学的活性、免疫刺激活性のいずれか、腫瘍の成長を阻害し、抗侵害受容および抗炎症作用などを発揮することに関連する多くの治療上の利点を提供できるため、重要です。
D-Glucans from edible mushrooms present diversified chemical structures. The most common type consists of a backbone of β-D-glucose (1→3)-linked frequently branched at O-6 by β-D-glucose residues as side chains. However it is possible to distinguish α-, β- and mixed D-glucans. Further discrimination could be made on the basis of glycosidic bond position in a pyranoid ring, distribution of specific glycosidic bonds along the chain, branching and molecular weight. The present manuscript reviews the processes of extraction, purification and chemical characterization of D-glucans, such as NMR studies, methylation analysis, Smith degradation, and some other methodologies employed in carbohydrate chemistry characterization. In addition, these polysaccharides are important because they can provide many therapeutic benefits related to their biological activity in animals and humans, either immunostimulatory activity, inhibiting tumor growth, as well as exerting antinociceptive and anti-inflammatory action, among others, which are usually attached to their structure, molecular weight and degree of branching.
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