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Nutrition in clinical practice : official publication of the American Society for Parenteral and Enteral Nutrition2015Oct01Vol.30issue(5)

過敏性腸症候群の患者におけるFODMAPの役割

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Review
概要
Abstract

過敏性腸症候群(IBS)は、腹痛、膨満感、平坦、および腸の習慣の変化を特徴とする状態です。IBS症状の誘発における食事成分の役割を探ることは困難です。これまで、食品は原因とは見なされませんが、むしろ症状のトリガー要因です。いわゆるFODMAP(発酵性オリゴ、DI、および単糖およびポリオール)に特に関心が寄せられています。FODMAPの役割と低FODMAP食の影響に特に関心を持って、IBSの食物不耐症の疑いを管理するための最も一般的なアプローチからの証拠を要約することを目指しました。検索用語FODMAP(S)、フルクトース、乳糖、フルクタン、ガラクトン、ポリオール(ソルビトール、マンニトール、マルチトール、キシリトール、エリトリトール、ポリデキストロース、イソマルト)、過敏性腸症候群、および機能性を使用して、文献、コンサルティングPubMedおよびMedlineをレビューしました。胃腸症状。FODMAP制限された食事は、IBS患者を管理するために長い間使用されてきました。いわゆるFODMAPコンセプトの革新は、腹部膨張を防ぐ上で限られたものよりも、グローバルな制限がより一貫した効果を持つべきであるということです。すべての潜在的な低FODMAPダイエットは、多くの患者の症状の良好な緩和を提供しますが、他の患者には少し緩和されています。いくつかの研究は、IBS患者の症状を改善するための低FODMAP食の役割を強調しています。この食事アプローチに関する証拠は、低FODMAP食が最初の食事アプローチであるべきであるという仮説を支持しています。ただし、おそらく重大な栄養上の懸念の評価を含め、多くのポイントが明らかにされていません。

過敏性腸症候群(IBS)は、腹痛、膨満感、平坦、および腸の習慣の変化を特徴とする状態です。IBS症状の誘発における食事成分の役割を探ることは困難です。これまで、食品は原因とは見なされませんが、むしろ症状のトリガー要因です。いわゆるFODMAP(発酵性オリゴ、DI、および単糖およびポリオール)に特に関心が寄せられています。FODMAPの役割と低FODMAP食の影響に特に関心を持って、IBSの食物不耐症の疑いを管理するための最も一般的なアプローチからの証拠を要約することを目指しました。検索用語FODMAP(S)、フルクトース、乳糖、フルクタン、ガラクトン、ポリオール(ソルビトール、マンニトール、マルチトール、キシリトール、エリトリトール、ポリデキストロース、イソマルト)、過敏性腸症候群、および機能性を使用して、文献、コンサルティングPubMedおよびMedlineをレビューしました。胃腸症状。FODMAP制限された食事は、IBS患者を管理するために長い間使用されてきました。いわゆるFODMAPコンセプトの革新は、腹部膨張を防ぐ上で限られたものよりも、グローバルな制限がより一貫した効果を持つべきであるということです。すべての潜在的な低FODMAPダイエットは、多くの患者の症状の良好な緩和を提供しますが、他の患者には少し緩和されています。いくつかの研究は、IBS患者の症状を改善するための低FODMAP食の役割を強調しています。この食事アプローチに関する証拠は、低FODMAP食が最初の食事アプローチであるべきであるという仮説を支持しています。ただし、おそらく重大な栄養上の懸念の評価を含め、多くのポイントが明らかにされていません。

Irritable bowel syndrome (IBS) is a condition characterized by abdominal pain, bloating, flatus, and altered bowel habits. The role of dietary components in inducing IBS symptoms is difficult to explore. To date, foods are not considered a cause but rather symptom-triggering factors. Particular interest has been given to the so-called FODMAPs (fermentable oligo-, di-, and monosaccharides and polyols). We aimed to summarize the evidence from the most common approaches to manage suspected food intolerance in IBS, with a particular interest in the role of FODMAPs and the effects of a low FODMAP diet. We reviewed literature, consulting PubMed and Medline by using the search terms FODMAP(s), fructose, lactose, fructans, galactans, polyols (sorbitol, mannitol, maltitol, xylitol, erythritol, polydextrose, and isomalt), irritable bowel syndrome, and functional gastrointestinal symptoms. FODMAP-restricted diets have been used for a long time to manage patients with IBS. The innovation in the so-called FODMAP concept is that a global restriction should have a more consistent effect than a limited one in preventing abdominal distension. Even though all the potential low FODMAP diets provide good relief of symptoms in many patients, there is just a little relief in others. Several studies highlight the role of low FODMAP diets to improve symptoms in patients with IBS. The evidence on this dietary approach supports the hypothesis that a low FODMAP diet should be the first dietary approach. However, many points remain to be clarified, including the evaluation of possibly significant nutrition concerns.

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