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Journal of nutrigenetics and nutrigenomics20140101Vol.7issue(4-6)

脂質脂質タンパク質プロファイルに対する地中海式食事の効果:それは、脂質異常症の家族歴の影響を受けていますか?

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文献タイプ:
  • Controlled Clinical Trial
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景/目的:脂質異常症の家族歴が地中海食(メディエト)に対する脂質脂質タンパク質反応に影響するかどうかを調べる。 方法:脂質異常症の陽性の家族歴史を持つ36人の個人を募集しました(つまり、脂質異常症の診断を受けた少なくとも1人の第1度親relativeを持つ)と、24〜53歳の脂質異常症の負の家族歴を持つ28人の個人を募集しました。コレステロールから高密度リポタンパク質コレステロール(HDL-C)比5以上。脂質リポタンパク質プロファイルに関連する変数は、4週間の等産のメディエットの前後に測定され、その間にすべての食品と飲み物が参加者に提供されました。 結果:血漿総コレステロール濃度(p = 0.03)については、時間相当の相互作用が認められました。これは、脂質異常症の陽性の家族歴がある患者(それぞれ-11.3対-5.1%)の患者よりも大きく減少している陰脂肪血症の負の家族歴を持つ被験者です。LDL-C、HDL-C、総コレステロールからHDL-C比、LDL-C対HDL-C比、APO B、APO A-1、APO A-2、APO BからAPO A-1比の減少は認められ、グループ間で差はありませんでした(時間相互作用0.11によるグループのPの場合)。 結論:結果は、脂質異常症の継承された感受性が、少なくともメディエトのコレステロール低下効果の不均一性を少なくとも部分的に説明する可能性があることを強調しています。

背景/目的:脂質異常症の家族歴が地中海食(メディエト)に対する脂質脂質タンパク質反応に影響するかどうかを調べる。 方法:脂質異常症の陽性の家族歴史を持つ36人の個人を募集しました(つまり、脂質異常症の診断を受けた少なくとも1人の第1度親relativeを持つ)と、24〜53歳の脂質異常症の負の家族歴を持つ28人の個人を募集しました。コレステロールから高密度リポタンパク質コレステロール(HDL-C)比5以上。脂質リポタンパク質プロファイルに関連する変数は、4週間の等産のメディエットの前後に測定され、その間にすべての食品と飲み物が参加者に提供されました。 結果:血漿総コレステロール濃度(p = 0.03)については、時間相当の相互作用が認められました。これは、脂質異常症の陽性の家族歴がある患者(それぞれ-11.3対-5.1%)の患者よりも大きく減少している陰脂肪血症の負の家族歴を持つ被験者です。LDL-C、HDL-C、総コレステロールからHDL-C比、LDL-C対HDL-C比、APO B、APO A-1、APO A-2、APO BからAPO A-1比の減少は認められ、グループ間で差はありませんでした(時間相互作用0.11によるグループのPの場合)。 結論:結果は、脂質異常症の継承された感受性が、少なくともメディエトのコレステロール低下効果の不均一性を少なくとも部分的に説明する可能性があることを強調しています。

BACKGROUND/AIMS: To examine whether a family history of dyslipidemia influences the lipid-lipoprotein response to the Mediterranean diet (MedDiet). METHODS: We recruited 36 individuals with a positive family history of dyslipidemia (i.e. having at least one first-degree relative with a diagnosis of dyslipidemia) and 28 individuals with a negative family history of dyslipidemia, aged between 24 and 53 years, who had slightly elevated low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) concentrations (3.4-4.9 mmol/l) or a total cholesterol to high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) ratio≥5.0. Variables related to the lipid-lipoprotein profile were measured before and after a 4-week isocaloric MedDiet during which all foods and drinks were provided to participants. RESULTS: A group by time interaction was noted for plasma total cholesterol concentrations (p=0.03), subjects with a negative family history of dyslipidemia having greater decreases than those with a positive family history of dyslipidemia (-11.3 vs. -5.1%, respectively). Decreases in LDL-C, HDL-C, total cholesterol to HDL-C ratio, LDL-C to HDL-C ratio, apo B, apo A-1, apo A-2 and apo B to apo A-1 ratio were noted, with no difference between groups (p for group by time interaction≥0.11). CONCLUSIONS: Results highlight that inherited susceptibilities to dyslipidemia may explain at least in part the heterogeneity in the cholesterol-lowering effects of the MedDiet.

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