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背景:超毒性B(UV-B)放射は、少なくとも選択された遺伝子型では、収穫後の期間中のトマトと桃の果物の健康促進の可能性と美的特性の両方で改善することが示されています。この研究では、桃とネクタリン(Prunus persica L. batsch)の細胞壁代謝に対する収穫後のUV-B治療の効果が評価されました。3つの品種、サンクレスト(融解肉、MF)とベイビーゴールド7(非溶融肉、NMF)桃と大きなトップ(遅い融解、SM)ネクタリン、熟成中のテクスチャの変化と軟化の特性が異なり、分析されました。 結果:UV-Bの効果は、考慮される品種との関係が異なります。MF 'Suncrest'フルーツでは、UV-B治療がエンドポリガラクトゥロナーゼの存在と活性のわずかな増加にもかかわらず、肉の硬さの損失を大幅に減少させました。エキソポリガラクロナーゼの活性も同様に増加しましたが、Endo-1,4-β-D-グルカナーゼ/β-d-グルコシダーゼ、β-ガラクトシダーゼ、ペクチンメチルエステラーゼは治療の影響を実質的に影響を受けませんでした。UV-B誘発性肉軟化の減少は、PPEXP遺伝子転写とエクスパンシンタンパク質の蓄積の阻害と並行していた。UV-B処理は、コントロールとUV-B処理NMF 'BabyGold 7'とSM 'Big Top'フルーツの間の肉の硬さの違いを誘発しませんでした。 結論:これらの結果に基づいて、収穫後のUV-B治療は、桃の果物の貯蔵寿命と品質を改善するための有望なツールと見なされる場合があります。
背景:超毒性B(UV-B)放射は、少なくとも選択された遺伝子型では、収穫後の期間中のトマトと桃の果物の健康促進の可能性と美的特性の両方で改善することが示されています。この研究では、桃とネクタリン(Prunus persica L. batsch)の細胞壁代謝に対する収穫後のUV-B治療の効果が評価されました。3つの品種、サンクレスト(融解肉、MF)とベイビーゴールド7(非溶融肉、NMF)桃と大きなトップ(遅い融解、SM)ネクタリン、熟成中のテクスチャの変化と軟化の特性が異なり、分析されました。 結果:UV-Bの効果は、考慮される品種との関係が異なります。MF 'Suncrest'フルーツでは、UV-B治療がエンドポリガラクトゥロナーゼの存在と活性のわずかな増加にもかかわらず、肉の硬さの損失を大幅に減少させました。エキソポリガラクロナーゼの活性も同様に増加しましたが、Endo-1,4-β-D-グルカナーゼ/β-d-グルコシダーゼ、β-ガラクトシダーゼ、ペクチンメチルエステラーゼは治療の影響を実質的に影響を受けませんでした。UV-B誘発性肉軟化の減少は、PPEXP遺伝子転写とエクスパンシンタンパク質の蓄積の阻害と並行していた。UV-B処理は、コントロールとUV-B処理NMF 'BabyGold 7'とSM 'Big Top'フルーツの間の肉の硬さの違いを誘発しませんでした。 結論:これらの結果に基づいて、収穫後のUV-B治療は、桃の果物の貯蔵寿命と品質を改善するための有望なツールと見なされる場合があります。
BACKGROUND: Ultra-violet B (UV-B) radiation has been shown to improve, at least in selected genotypes, both the health-promoting potential and the aesthetic properties of tomato and peach fruits during their post-harvest period. The effects of post-harvest UV-B treatment on the cell-wall metabolism of peaches and nectarines (Prunus persica L. Batsch) were assessed in this study. Three cultivars, Suncrest (melting flesh, MF) and Babygold 7 (non-melting flesh, NMF) peaches and Big Top (slow melting, SM) nectarine, differing in the characteristics of textural changes and softening during ripening, were analysed. RESULTS: The effects of UV-B differ in relation to the cultivar considered. In MF 'Suncrest' fruit, UV-B treatment significantly reduced the loss of flesh firmness despite the slight increase in the presence and activity of endo-polygalacturonase. The activity of exo-polygalacturonase increased as well, while endo-1,4-β-D-glucanase/β-D-glucosidase, β-galactosidase and pectin methylesterase were substantially unaffected by the treatment. The UV-B-induced reduction of flesh softening was paralleled by the inhibition of PpExp gene transcription and expansin protein accumulation. The UV-B treatment did not induce differences in flesh firmness between control and UV-B-treated NMF 'Babygold 7' and SM 'Big Top' fruit. CONCLUSION: Based on these results, post-harvest UV-B treatment may be considered a promising tool to improve shelf-life and quality of peach fruit.
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