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BioMed research international20150101Vol.2015issue()

食事性ポリフェノールによる腸内微生物叢の変調の調査

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Review
概要
Abstract

幅広い植物食品に存在する栄養ポリフェノールは、有益な健康への影響に関連しています。このレビューは、使用された実験的アプローチに基づいた観点から、食事性フェノール化合物による腸内微生物叢の変調に関する現在の情報を更新することを目的としています。腸内微生物叢と食事性ポリフェノールの一般的な側面を参照した後、このトピックに関連する研究は、バッチ培養発酵、胃腸シミュレータ、動物モデル研究、および人間の介入研究:実験設計に従って提示されます。一般に、研究の証拠は、有益な細菌(すなわち、乳酸菌と二胞子菌)の成長の刺激と病原性細菌の阻害、プレバイオティック効果の阻害を通じて腸の微生物バランスを維持することにより、食事性ポリフェノールが腸の健康の維持に寄与する可能性があるという証拠を研究しています。。in vitroモデルとin vivoモデルの組み合わせは、ポリフェノール - マイクロバリオ酸ホスト三角形の基礎となるメカニズムを理解し、人間の健康に対するポリフェノールの意味を解明するのに役立ちます。技術的な観点からは、リッチポリフェノールのもの(フェノール抽出物、フェノール濃縮画分など)の補充は、乳製品発酵食品の場合などの機能的な食品の健康上の利点を改善するための効果的な選択肢となる可能性があります。

幅広い植物食品に存在する栄養ポリフェノールは、有益な健康への影響に関連しています。このレビューは、使用された実験的アプローチに基づいた観点から、食事性フェノール化合物による腸内微生物叢の変調に関する現在の情報を更新することを目的としています。腸内微生物叢と食事性ポリフェノールの一般的な側面を参照した後、このトピックに関連する研究は、バッチ培養発酵、胃腸シミュレータ、動物モデル研究、および人間の介入研究:実験設計に従って提示されます。一般に、研究の証拠は、有益な細菌(すなわち、乳酸菌と二胞子菌)の成長の刺激と病原性細菌の阻害、プレバイオティック効果の阻害を通じて腸の微生物バランスを維持することにより、食事性ポリフェノールが腸の健康の維持に寄与する可能性があるという証拠を研究しています。。in vitroモデルとin vivoモデルの組み合わせは、ポリフェノール - マイクロバリオ酸ホスト三角形の基礎となるメカニズムを理解し、人間の健康に対するポリフェノールの意味を解明するのに役立ちます。技術的な観点からは、リッチポリフェノールのもの(フェノール抽出物、フェノール濃縮画分など)の補充は、乳製品発酵食品の場合などの機能的な食品の健康上の利点を改善するための効果的な選択肢となる可能性があります。

Dietary polyphenols present in a broad range of plant foods have been related to beneficial health effects. This review aims to update the current information about the modulation of the gut microbiota by dietary phenolic compounds, from a perspective based on the experimental approaches used. After referring to general aspects of gut microbiota and dietary polyphenols, studies related to this topic are presented according to their experimental design: batch culture fermentations, gastrointestinal simulators, animal model studies, and human intervention studies. In general, studies evidence that dietary polyphenols may contribute to the maintenance of intestinal health by preserving the gut microbial balance through the stimulation of the growth of beneficial bacteria (i.e., lactobacilli and bifidobacteria) and the inhibition of pathogenic bacteria, exerting prebiotic-like effects. Combination of in vitro and in vivo models could help to understand the underlying mechanisms in the polyphenols-microbiota-host triangle and elucidate the implications of polyphenols on human health. From a technological point of view, supplementation with rich-polyphenolic stuffs (phenolic extracts, phenolic-enriched fractions, etc.) could be an effective option to improve health benefits of functional foods such as the case of dairy fermented foods.

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