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BioMed research international20150101Vol.2015issue()

Bifidobacterium longum subsp longum株によって発酵された牛乳中のバイオアクセシブル抗酸化剤

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

Bifidobacterium longum subsp。ロングムは、ヒトの胃腸微生物叢の支配的な種の1つであり、したがってプロバイオティクスとしての可能性があります。抗酸化特性などの新しいターゲットは、健康に有益な影響に関心があります。この研究の目的は、選択されたB. longum subspによって発酵された牛乳中の抗酸化物質の生物アクセス性を評価することでした。in vitro動的消化中のロングム株。38株からの細胞抽出物の抗酸化能力。そのうち32株はB. longum subspに属します。longumは、ORAC(酸素ラジカル吸光度)法で評価されました。多焦点遺伝子座配列分析(MLSA)によるスクリーニングと遺伝子配列タイピングに基づいて、再構成されたスキムミルクの発酵のために5つの株を選択しました。抗酸化能力は、テストされた株の間で異なりました(p = 0.0009)。B. longum subspの2つの株。Longum(Cuetm 172および171)は、他のビフィドバクテリア株よりも有意に高いORAC値を示しました。ただし、遺伝子配列タイプと抗酸化能力の間には関係がないようです。選択された5つの株のそれぞれによって発酵された牛乳(CUETM 268、172、245、247、またはPro 16-10)は、非発酵乳サンプルと比較して初期ORAC値が高くなりませんでした。しかし、消化中に発酵乳(175-358%)における抗酸化物質の生体アクセシブルが高いことが観察されました。

Bifidobacterium longum subsp。ロングムは、ヒトの胃腸微生物叢の支配的な種の1つであり、したがってプロバイオティクスとしての可能性があります。抗酸化特性などの新しいターゲットは、健康に有益な影響に関心があります。この研究の目的は、選択されたB. longum subspによって発酵された牛乳中の抗酸化物質の生物アクセス性を評価することでした。in vitro動的消化中のロングム株。38株からの細胞抽出物の抗酸化能力。そのうち32株はB. longum subspに属します。longumは、ORAC(酸素ラジカル吸光度)法で評価されました。多焦点遺伝子座配列分析(MLSA)によるスクリーニングと遺伝子配列タイピングに基づいて、再構成されたスキムミルクの発酵のために5つの株を選択しました。抗酸化能力は、テストされた株の間で異なりました(p = 0.0009)。B. longum subspの2つの株。Longum(Cuetm 172および171)は、他のビフィドバクテリア株よりも有意に高いORAC値を示しました。ただし、遺伝子配列タイプと抗酸化能力の間には関係がないようです。選択された5つの株のそれぞれによって発酵された牛乳(CUETM 268、172、245、247、またはPro 16-10)は、非発酵乳サンプルと比較して初期ORAC値が高くなりませんでした。しかし、消化中に発酵乳(175-358%)における抗酸化物質の生体アクセシブルが高いことが観察されました。

Bifidobacterium longum subsp. longum is among the dominant species of the human gastrointestinal microbiota and could thus have potential as probiotics. New targets such as antioxidant properties have interest for beneficial effects on health. The objective of this study was to evaluate the bioaccessibility of antioxidants in milk fermented by selected B. longum subsp. longum strains during in vitro dynamic digestion. The antioxidant capacity of cell extracts from 38 strains, of which 32 belong to B. longum subsp. longum, was evaluated with the ORAC (oxygen radical absorbance capacity) method. On the basis of screening and gene sequence typing by multilocus locus sequence analysis (MLSA), five strains were chosen for fermenting reconstituted skim milk. Antioxidant capacity varied among the strains tested (P = 0.0009). Two strains of B. longum subsp. longum (CUETM 172 and 171) showed significantly higher ORAC values than the other bifidobacteria strains. However, there does not appear to be a relationship between gene sequence types and antioxidant capacity. The milk fermented by each of the five strains selected (CUETM 268, 172, 245, 247, or PRO 16-10) did not have higher initial ORAC values compared to the nonfermented milk samples. However, higher bioaccessibility of antioxidants in fermented milk (175-358%) was observed during digestion.

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