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Parasite (Paris, France)20150101Vol.22issue()

フランスのスーパーマーケットからの馬肉におけるトキソプラズマgondii DNAの検出と2つの血清学的検査のパフォーマンス評価

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Evaluation Study
  • Journal Article
概要
Abstract

フランスでは、重度のトキソプラズマ症のいくつかの症例は、トキソプラズマgondiiの非定型株がヨーロッパよりも一般的であるアメリカ大陸から輸入された馬の肉の消費と関連しています。多くの血清陽性研究が文献に提示されていますが、検証された血清学的検査とT. gondiiに対する抗体の検出と組織嚢胞の存在との間の未知の相関の場合、馬肉の消費後のT. gondii感染のリスク評価は不可能です。フランスのスーパーマーケットで購入した231馬の肉肉サンプルでT. gondii DNAを検出するために、磁気キャプチャポリメラーゼ連鎖反応(MC-PCR)を実行し、修正凝集試験(MAT)および酵素結合免疫吸着剤のパフォーマンスと一致レベルを評価しました。肉ジュースのアッセイ(ELISA)。血清学的検査は、それらの間の感度、特異性、および一致を欠いており、馬の肉におけるT. gondii DNAの存在との相関はなく、文献からの馬のT. gondii血清陽性データの信頼性に関する懸念を高めました。T. gondii DNAは馬の肉サンプルの43%で検出されましたが、100を超える馬肉サンプルの接種後のマウスに株分離がないことは、骨格筋における嚢胞の分布が低く、T。gondii感染のリスクが低いことを示唆しています。馬の肉の消費。ただし、トキソプラズマ症のリスクを回避するには、馬の肉の徹底的な調理が推奨されます。

フランスでは、重度のトキソプラズマ症のいくつかの症例は、トキソプラズマgondiiの非定型株がヨーロッパよりも一般的であるアメリカ大陸から輸入された馬の肉の消費と関連しています。多くの血清陽性研究が文献に提示されていますが、検証された血清学的検査とT. gondiiに対する抗体の検出と組織嚢胞の存在との間の未知の相関の場合、馬肉の消費後のT. gondii感染のリスク評価は不可能です。フランスのスーパーマーケットで購入した231馬の肉肉サンプルでT. gondii DNAを検出するために、磁気キャプチャポリメラーゼ連鎖反応(MC-PCR)を実行し、修正凝集試験(MAT)および酵素結合免疫吸着剤のパフォーマンスと一致レベルを評価しました。肉ジュースのアッセイ(ELISA)。血清学的検査は、それらの間の感度、特異性、および一致を欠いており、馬の肉におけるT. gondii DNAの存在との相関はなく、文献からの馬のT. gondii血清陽性データの信頼性に関する懸念を高めました。T. gondii DNAは馬の肉サンプルの43%で検出されましたが、100を超える馬肉サンプルの接種後のマウスに株分離がないことは、骨格筋における嚢胞の分布が低く、T。gondii感染のリスクが低いことを示唆しています。馬の肉の消費。ただし、トキソプラズマ症のリスクを回避するには、馬の肉の徹底的な調理が推奨されます。

In France, some cases of severe toxoplasmosis have been linked to the consumption of horse meat that had been imported from the American continent where atypical strains of Toxoplasma gondii are more common than in Europe. Many seroprevalence studies are presented in the literature but risk assessment of T. gondii infection after horse meat consumption is not possible in the absence of validated serological tests and the unknown correlation between detection of antibodies against T. gondii and presence of tissue cysts. We performed magnetic-capture polymerase chain reaction (MC-PCR) to detect T. gondii DNA in 231 horse meat samples purchased in supermarkets in France and evaluated the performance and level of agreement of the modified agglutination test (MAT) and enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) in the meat juices. The serological tests lacked sensitivity, specificity, and agreement between them, and there was no correlation with the presence of T. gondii DNA in horse meat, raising concerns about the reliability of T. gondii seroprevalence data in horses from the literature. T. gondii DNA was detected in 43% of horse meat samples but the absence of strain isolation in mice following inoculation of more than 100 horse meat samples suggests a low distribution of cysts in skeletal muscles and a low risk of T. gondii infection associated with horse meat consumption. However, to avoid any risk of toxoplasmosis, thorough cooking of horse meat is recommended.

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