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目的:肥満と体重増加の危険因子は通常、他の交絡因子の影響を「調整」しながら個別に評価され、リスク要因をクラスタリングすることによりリスクプロファイルを作成した研究はほとんどありません。3%以上の体重を獲得するための、閉鎖後の女性の均一な均一な女性のサブグループを特定しました。 方法:この研究には、1995年2月から1998年7月の女性の健康イニシアチブ観察研究の補助研究に登録された50〜79歳の閉経後の女性612人が含まれていました。分類と回帰ツリーと段階的回帰モデルが構築され、比較されました。 結果:選択された27の変数のうち、3%以上の体重増加に大幅に関連する因子は、過去2年間の体重変化、閉経期、食物繊維、脂肪、アルコール摂取、喫煙でした。65歳未満の女性では、過去2年間で4 kg未満の体重が変化し、3%以上の体重増加のリスクが十分に減少しました。女性のサブグループには、体重増加に関連する危険因子のさまざまな組み合わせが報告されました:65歳以上の女性(本質的な要因:<9.8 g/日の食事因子)、アフリカ系アメリカ人(本質的な要因:現在喫煙)、白人女性(過去2年間の必須要因:5 kgの体重変化)。 結論:私たちの調査結果は、体重増加のリスクがある女性を特定するのに役立つ可能性のある閉経後女性の特定のサブグループの特定の特性を示唆しています。この研究結果は、閉経後女性のサブグループの肥満と体重増加のリスクを減らすための戦略を促進する努力を標的にし、肥満に関連する有害な健康結果を減らすことにより、体重制御の効果を最大化するために有用かもしれません。
目的:肥満と体重増加の危険因子は通常、他の交絡因子の影響を「調整」しながら個別に評価され、リスク要因をクラスタリングすることによりリスクプロファイルを作成した研究はほとんどありません。3%以上の体重を獲得するための、閉鎖後の女性の均一な均一な女性のサブグループを特定しました。 方法:この研究には、1995年2月から1998年7月の女性の健康イニシアチブ観察研究の補助研究に登録された50〜79歳の閉経後の女性612人が含まれていました。分類と回帰ツリーと段階的回帰モデルが構築され、比較されました。 結果:選択された27の変数のうち、3%以上の体重増加に大幅に関連する因子は、過去2年間の体重変化、閉経期、食物繊維、脂肪、アルコール摂取、喫煙でした。65歳未満の女性では、過去2年間で4 kg未満の体重が変化し、3%以上の体重増加のリスクが十分に減少しました。女性のサブグループには、体重増加に関連する危険因子のさまざまな組み合わせが報告されました:65歳以上の女性(本質的な要因:<9.8 g/日の食事因子)、アフリカ系アメリカ人(本質的な要因:現在喫煙)、白人女性(過去2年間の必須要因:5 kgの体重変化)。 結論:私たちの調査結果は、体重増加のリスクがある女性を特定するのに役立つ可能性のある閉経後女性の特定のサブグループの特定の特性を示唆しています。この研究結果は、閉経後女性のサブグループの肥満と体重増加のリスクを減らすための戦略を促進する努力を標的にし、肥満に関連する有害な健康結果を減らすことにより、体重制御の効果を最大化するために有用かもしれません。
PURPOSE: Risk factors for obesity and weight gain are typically evaluated individually while "adjusting for" the influence of other confounding factors, and few studies, if any, have created risk profiles by clustering risk factors. We identified subgroups of postmenopausal women homogeneous in their clustered modifiable and non-modifiable risk factors for gaining ≥ 3% weight. METHODS: This study included 612 postmenopausal women 50-79 years old, enrolled in an ancillary study of the Women's Health Initiative Observational Study between February 1995 and July 1998. Classification and regression tree and stepwise regression models were built and compared. RESULTS: Of 27 selected variables, the factors significantly related to ≥ 3% weight gain were weight change in the past 2 years, age at menopause, dietary fiber, fat, alcohol intake, and smoking. In women younger than 65 years, less than 4 kg weight change in the past 2 years sufficiently reduced risk of ≥ 3% weight gain. Different combinations of risk factors related to weight gain were reported for subgroups of women: women 65 years or older (essential factor: < 9.8 g/day dietary factor), African Americans (essential factor: currently smoking), and white women (essential factor: ≥ 5 kg weight change for the past 2 years). CONCLUSIONS: Our findings suggest specific characteristics for particular subgroups of postmenopausal women that may be useful for identifying those at risk for weight gain. The study results may be useful for targeting efforts to promote strategies to reduce the risk of obesity and weight gain in subgroups of postmenopausal women and maximize the effect of weight control by decreasing obesity-relevant adverse health outcomes.
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