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Physiology & behavior2015Aug01Vol.147issue()

高疲労と睡眠の破壊スコアの被験者における精神疲労と認知パフォーマンスに対するヒスチジンの効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

私たちの以前の研究では、日本で「ダシ」と呼ばれる乾燥したボニートスープが、疲労を含む、人間の被験者の日常生活の中で疲労を改善または改善したことが報告されました。ヒスチジンは、乾燥したボニートスープに存在するアミノ酸であり、ヒスジンがヒトの疲労感に影響を与えるかどうかを評価しようとしました。プラセボ制御された二重盲検クロスオーバー試験を実行することにより、ヒスチジン摂取量の疲労感、気分状態、精神的タスクのパフォーマンスに対する影響を調査しました。疲労と睡眠の混乱スコアの高い20人の被験者が、2週間、毎日ヒスチジンまたはプラセボを摂取するように求められました。被験者の気分状態は、気分状態(POM)スケールのプロファイルと8つの感情(疲労、うつ病、不注意、眠気、明確な思考、モチベーション、注意力、集中)の視覚アナログスケール(VAS)を使用して評価されました。また、COGHEALTHテストバッテリーを使用して被験者の認知パフォーマンスを測定しました。POMSテストの疲労Tスコアは、プラセボ摂取と比較してヒスチジン摂取後に大幅に減少しました(P <0.05)。2週間のヒスチジン摂取の後、cogehealteテストバッテリーの作業記憶タスクの反応時間は、プラセボ摂取と比較して大幅に短くなりました。明確な思考と注意力のためのVASスコアは、プラセボ摂取と比較してヒスチジン摂取後に大幅に増加しました(P <0.05)。これらの結果は、ヒスチジンの毎日の摂取が疲労感を改善し、作業記憶課題中のパフォーマンスを向上させ、明確な思考と注意力を向上させる可能性があることを示唆しています。

私たちの以前の研究では、日本で「ダシ」と呼ばれる乾燥したボニートスープが、疲労を含む、人間の被験者の日常生活の中で疲労を改善または改善したことが報告されました。ヒスチジンは、乾燥したボニートスープに存在するアミノ酸であり、ヒスジンがヒトの疲労感に影響を与えるかどうかを評価しようとしました。プラセボ制御された二重盲検クロスオーバー試験を実行することにより、ヒスチジン摂取量の疲労感、気分状態、精神的タスクのパフォーマンスに対する影響を調査しました。疲労と睡眠の混乱スコアの高い20人の被験者が、2週間、毎日ヒスチジンまたはプラセボを摂取するように求められました。被験者の気分状態は、気分状態(POM)スケールのプロファイルと8つの感情(疲労、うつ病、不注意、眠気、明確な思考、モチベーション、注意力、集中)の視覚アナログスケール(VAS)を使用して評価されました。また、COGHEALTHテストバッテリーを使用して被験者の認知パフォーマンスを測定しました。POMSテストの疲労Tスコアは、プラセボ摂取と比較してヒスチジン摂取後に大幅に減少しました(P <0.05)。2週間のヒスチジン摂取の後、cogehealteテストバッテリーの作業記憶タスクの反応時間は、プラセボ摂取と比較して大幅に短くなりました。明確な思考と注意力のためのVASスコアは、プラセボ摂取と比較してヒスチジン摂取後に大幅に増加しました(P <0.05)。これらの結果は、ヒスチジンの毎日の摂取が疲労感を改善し、作業記憶課題中のパフォーマンスを向上させ、明確な思考と注意力を向上させる可能性があることを示唆しています。

Our previous study reported that a dried bonito broth known in Japan as 'dashi' improved or ameliorated mood states, including fatigue, during the daily lives of human subjects. Histidine is an amino acid that is present in dried bonito broth, and we sought to evaluate whether histidine would affect feelings of fatigue in humans. We investigated the effects of histidine intake on the feeling of fatigue, mood states and mental task performance by performing a placebo-controlled, double-blind crossover trial. Twenty subjects with high fatigue and sleep disruption scores were asked to ingest histidine or a placebo every day for two weeks. The subjects' mood states were evaluated using the Profile of Mood States (POMS) scale and a visual analog scale (VAS) for eight feelings (fatigue, depression, carelessness, drowsiness, clear thinking, motivation, attentiveness and concentration). We also measured subjects' cognitive performance using the CogHealth test battery. The fatigue T-scores on the POMS test decreased significantly following histidine ingestion compared to placebo ingestion (p<0.05). After two weeks of histidine ingestion, the reaction time for the working memory task in the CogHealth test battery was significantly shorten compared to placebo ingestion. The VAS scores for clear thinking and for attentiveness were increased significantly following histidine ingestion compared to placebo ingestion (p<0.05). These results suggest that daily ingestion of histidine may ameliorate feelings of fatigue, increase performance during working memory tasks, and improve the clear thinking and attentiveness.

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