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Infectious diseases and therapy2015Jun01Vol.4issue(2)

エタノールおよびイソプロピルアルコール曝露は、黄色ブドウ球菌およびブドウ球菌のバイオフィルム形成を増加させます。

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

はじめに:エタノールおよびイソプロピルアルコールを含むアルコールは、消毒および感染予防のために臨床診療で使用されます。しかし、最近の研究は、アルコールがブドウ球菌のバイオフィルム産生を促進する可能性があることを示しています。 方法:エタノールとイソプロピルアルコールの存在下で、エタノールとイソプロピルアルコールの存在下で、表皮ブドウ球菌および黄色ブドウ球菌の6つの異なる特性株における定量化されました。24時間のバイオフィルム発達の後、各株を通常の生理食塩水(NS)、エタノール、またはイソプロピルアルコール(40%、60%、80%、95%)にさらし、24時間のインキュベーションを行いました。接着性バイオフィルムを染色し、光学密度を決定しました。株の生存率もアルコール曝露後に決定されました。 結果:エタノールは、通常の生理食塩水と比較して、6株すべてでバイオフィルム形成を増加させました(P <0.05)。エタノール濃度の増加とともに、バイオフィルム形成の増加がありました。イソプロピルアルコールは、6株すべてでアルコール濃度が増加するとバイオフィルム形成も増加しました(p <0.01対ns)。S. apidermidisのスライム陰性の化学変異体株は、両方のアルコールにさらされた後、バイオフィルム形成を増加させ、細胞間アドヘシンリプレッサーの調節によりその主要な表現型を戻す可能性があります。すべての株は、各アルコール濃度への暴露後に生存率を示しましたが、生存率は低下しました。 結論:エタノールおよびイソプロピルアルコール曝露は、臨床環境で使用されている濃度での黄色ブドウ球菌およびS.表皮のバイオフィルム形成を増加させます。エタノールとイソプロピルアルコールは、形成されたバイオフィルムから生存可能なブドウ球菌を根絶しませんでした。

はじめに:エタノールおよびイソプロピルアルコールを含むアルコールは、消毒および感染予防のために臨床診療で使用されます。しかし、最近の研究は、アルコールがブドウ球菌のバイオフィルム産生を促進する可能性があることを示しています。 方法:エタノールとイソプロピルアルコールの存在下で、エタノールとイソプロピルアルコールの存在下で、表皮ブドウ球菌および黄色ブドウ球菌の6つの異なる特性株における定量化されました。24時間のバイオフィルム発達の後、各株を通常の生理食塩水(NS)、エタノール、またはイソプロピルアルコール(40%、60%、80%、95%)にさらし、24時間のインキュベーションを行いました。接着性バイオフィルムを染色し、光学密度を決定しました。株の生存率もアルコール曝露後に決定されました。 結果:エタノールは、通常の生理食塩水と比較して、6株すべてでバイオフィルム形成を増加させました(P <0.05)。エタノール濃度の増加とともに、バイオフィルム形成の増加がありました。イソプロピルアルコールは、6株すべてでアルコール濃度が増加するとバイオフィルム形成も増加しました(p <0.01対ns)。S. apidermidisのスライム陰性の化学変異体株は、両方のアルコールにさらされた後、バイオフィルム形成を増加させ、細胞間アドヘシンリプレッサーの調節によりその主要な表現型を戻す可能性があります。すべての株は、各アルコール濃度への暴露後に生存率を示しましたが、生存率は低下しました。 結論:エタノールおよびイソプロピルアルコール曝露は、臨床環境で使用されている濃度での黄色ブドウ球菌およびS.表皮のバイオフィルム形成を増加させます。エタノールとイソプロピルアルコールは、形成されたバイオフィルムから生存可能なブドウ球菌を根絶しませんでした。

INTRODUCTION: Alcohols, including ethanol and isopropyl alcohol, are used in clinical practice for disinfection and infection prevention. Recent studies, however, demonstrate that alcohols may enhance biofilm production in Staphylococci. METHODS: We quantified biofilm formation in the presence of ethanol and isopropyl alcohol in six different, well-characterized strains of Staphylococcus epidermidis and Staphylococcus aureus. After 24 h of biofilm development, each strain was exposed to normal saline (NS), ethanol, or isopropyl alcohol (40%, 60%, 80% and 95%) for additional 24 h incubation. Adherent biofilms were stained and optical density was determined. Viability of strains was also determined after alcohol exposure. RESULTS: Ethanol increased biofilm formation in all six strains compared to normal saline (p < 0.05). There was increased biofilm formation with increasing ethanol concentration. Isopropyl alcohol also increased biofilm formation with increasing alcohol concentration in all six strains (p < 0.01 vs NS). The slime-negative, chemical mutant strain of S. epidermidis increased biofilm formation after exposure to both alcohols, likely reverting back its primary phenotype through modulation of the intercellular adhesin repressor. All strains demonstrated viability after exposure to each alcohol concentration, though viability was decreased. CONCLUSION: Ethanol and isopropyl alcohol exposure increases biofilm formation of S. aureus and S. epidermidis at concentrations used in clinical settings. Ethanol and isopropyl alcohol did not eradicate viable Staphylococci from formed biofilm.

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