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International journal of medicinal mushrooms20150101Vol.17issue(4)

コーム歯キャップ薬用マッシュルーム、Hericium ramosum(より高いbasidiomycetes)菌糸体がDPPHラジカル除去活性と神経成長因子合成に対する効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

この研究の目標は、Hericium Ramosum菌糸体によって引き起こされる神経成長因子(NGF)合成の抗酸化効果を評価することでした。野生のマッシュルームの果物の体は、菌糸体を分離するために自然から収集されました。H. ramosumの果物の断片を、菌糸​​体を分離するために、ジャガイモデキストロース寒天培地で90 mmのペトリ皿にメッキされました。抗酸化活性は、in vitroで1,1-ジフェニル-2-ピクリルヒドラジル(DPPH)フリーラジカル除去活性を使用して測定しました。H. ramosum菌糸体からのエタノール抽出物(63.11 µmolトロロックス/g)は、他のキノコ菌糸体抽出物よりも強力でした。DPPHラジカル除去活性と、異なるキノコ菌糸体の抽出物における総フェノール含有量との間には、比例した関係(R2 = 0.7929)がありました。in vivoでNGF合成を誘導するH. ramosum菌糸体の能力を調査しました。H. ramosum菌糸体の経口投与は、無傷のマウスの海馬におけるNGFの濃度を有意に増加させました。これらの結果は、抗酸化活性とH.ラモサム菌糸体のNGF合成に関する最初のものです。これらのキノコ菌糸体は、特定の生物学的機能のために食物や栄養補助食品として役立つ可能性があります。

この研究の目標は、Hericium Ramosum菌糸体によって引き起こされる神経成長因子(NGF)合成の抗酸化効果を評価することでした。野生のマッシュルームの果物の体は、菌糸体を分離するために自然から収集されました。H. ramosumの果物の断片を、菌糸​​体を分離するために、ジャガイモデキストロース寒天培地で90 mmのペトリ皿にメッキされました。抗酸化活性は、in vitroで1,1-ジフェニル-2-ピクリルヒドラジル(DPPH)フリーラジカル除去活性を使用して測定しました。H. ramosum菌糸体からのエタノール抽出物(63.11 µmolトロロックス/g)は、他のキノコ菌糸体抽出物よりも強力でした。DPPHラジカル除去活性と、異なるキノコ菌糸体の抽出物における総フェノール含有量との間には、比例した関係(R2 = 0.7929)がありました。in vivoでNGF合成を誘導するH. ramosum菌糸体の能力を調査しました。H. ramosum菌糸体の経口投与は、無傷のマウスの海馬におけるNGFの濃度を有意に増加させました。これらの結果は、抗酸化活性とH.ラモサム菌糸体のNGF合成に関する最初のものです。これらのキノコ菌糸体は、特定の生物学的機能のために食物や栄養補助食品として役立つ可能性があります。

The goal of this study was to evaluate the antioxidant effects of and nerve growth factor (NGF) synthesis caused by Hericium ramosum mycelia. Wild mushroom fruiting bodies were collected from nature to isolate their mycelia. Pieces of H. ramosum fruiting bodies were plated onto 90-mm Petri dishes with potato dextrose agar medium to isolate their mycelia. Antioxidant activity was measured using 1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl (DPPH) free radical scavenging activity in vitro; the ethanol extract from H. ramosum mycelia (63.11 µmol Trolox/g) was more potent than that of other mushroom mycelia extracts. There was a proportional relationship (R2 = 0.7929) between DPPH radical scavenging activity and total phenolic content in extracts of different mushroom mycelia. We investigated the ability of H. ramosum mycelia to inducing NGF synthesis in vivo. Oral administration of H. ramosum mycelia significantly increased concentrations of NGF in the hippocampus of intact mice. These results are the first concerning antioxidant activity and NGF synthesis of H. ramosum mycelia. These mushroom mycelia could be useful as food and/or nutritional supplements because of certain biological functions.

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