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Journal of the science of food and agriculture2015Dec01Vol.95issue(15)

水の使用を最適化し、ワインの品質を向上させるための、雨のあるブドウ園(CV Tempranillo)の天蓋管理

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:主に半乾燥環境での雨のあるブチウムは、環境の変動、特に降水量とその季節分布、土壌水の利用可能性によって制限されているため、最終的にブドウとワインの最終的な品質を決定します。植物の成長を適応させ、土壌水の利用可能性への収穫量を適応させるキャノピー管理などの実践の実現可能性に関する研究は、ワインの品質を維持し、テロワールの特性を強化する可能性を開きます。 結果:主成分分析を使用して、土壌、植物、キャノピー管理、ワインの特性など、大規模な変数間の関係を特定しました。キャノピー管理は、植物の水の状態を変更し、ベリーのアミノ酸プロファイルを変更し、得られたワインの感覚属性を変更することにより、土壌水に対する植物の反応に主な影響を与えることがわかりました。 結論:初期段階での成長を制限するための繰り返しのシュートトリミングなどのグレープバインキャノピー管理戦略は、土壌水の利用可能性に対する植物の反応を適応させるのに効果的です。このような戦略は、ベリーとワインの品質、主にワインのアミノ酸プロファイルと感覚属性に影響します。また、そのような状態では、窒素はブドウの成長や収量、ブドウの質に大きく貢献しません。

背景:主に半乾燥環境での雨のあるブチウムは、環境の変動、特に降水量とその季節分布、土壌水の利用可能性によって制限されているため、最終的にブドウとワインの最終的な品質を決定します。植物の成長を適応させ、土壌水の利用可能性への収穫量を適応させるキャノピー管理などの実践の実現可能性に関する研究は、ワインの品質を維持し、テロワールの特性を強化する可能性を開きます。 結果:主成分分析を使用して、土壌、植物、キャノピー管理、ワインの特性など、大規模な変数間の関係を特定しました。キャノピー管理は、植物の水の状態を変更し、ベリーのアミノ酸プロファイルを変更し、得られたワインの感覚属性を変更することにより、土壌水に対する植物の反応に主な影響を与えることがわかりました。 結論:初期段階での成長を制限するための繰り返しのシュートトリミングなどのグレープバインキャノピー管理戦略は、土壌水の利用可能性に対する植物の反応を適応させるのに効果的です。このような戦略は、ベリーとワインの品質、主にワインのアミノ酸プロファイルと感覚属性に影響します。また、そのような状態では、窒素はブドウの成長や収量、ブドウの質に大きく貢献しません。

BACKGROUND: Rainfed viticulture, mainly in semi-arid environments, is limited by environmental variability, particularly precipitation and its seasonal distribution, and soil water availability, thus ultimately determining the final quality of grape and wine. Studies on the feasibility of practices such as canopy management to adapt plant growth and yield to soil water availability open up possibilities to preserve wine quality and reinforce the characteristics of the terroir. RESULTS: Principal components analysis was used to identify the relationships between a large set of variables, including soil, plant, canopy management, and wine characteristics. Canopy management was found to have a predominant influence on plant response to soil water by modifying plant water status, changing the amino acid profile in berries and, concomitantly, altering the sensorial attributes of the wine obtained. CONCLUSIONS: Grapevine canopy management strategies, such as reiterate shoot trimming to restrict growth during early phases, are effective in adapting plant response to soil water availability. Such strategies affect berry and wine quality, mainly the amino acid profile and sensorial attributes of the wine, without changing yield or grape harvest quality control parameters. Also, in such conditions, nitrogen does not make a significant contribution to grapevine growth or yield or to grape quality.

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