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Nutrients2015Sep18Vol.7issue(9)

成人の乳糖不耐症:生物学的メカニズムと食事管理

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Review
概要
Abstract

原発性または二次ラクターゼ欠乏症に関連する乳糖不耐症は、乳製品中の乳糖によって誘導される腹痛と膨満、borborygmi、flatus、および下痢によって特徴付けられます。生物学的メカニズムと乳糖吸収吸収が確立され、遺伝的、内視鏡検査、生理学的検査など、いくつかの調査が利用可能です。乳糖不耐症は、ラクターゼの発現だけでなく、ラクトース、腸内細菌叢、胃腸の運動性、小腸細菌の過成長と胃腸路の感度の胃腸帯の生成および乳糖消化の他の発酵生成物の用量にも依存します。乳糖不耐症の治療には、乳糖減少食と酵素置換が含まれる場合があります。これは、症状が乳製品のみに関連している場合に効果的です。ただし、乳糖不耐症は、さまざまな吸収性、発酵性のオリゴ、ディ、単糖、ポリオール(FODMAP)に対するより広い不耐性の一部です。これは、過敏性腸症候群(IBS)の患者の少なくとも半数に存在し、このグループは乳糖摂取量の制限だけでなく、胃腸の訴えを改善するために低いFODMAP食も必要とします。乳製品の健康と糞便微生物叢に対する乳製品のない低FODMAPの食事の長期的な影響は、十分に定義されていません。このレビューは、乳糖不耐症の遺伝的基盤、生物学的メカニズム、診断、食事管理の理解における最近の進歩を要約しています。

原発性または二次ラクターゼ欠乏症に関連する乳糖不耐症は、乳製品中の乳糖によって誘導される腹痛と膨満、borborygmi、flatus、および下痢によって特徴付けられます。生物学的メカニズムと乳糖吸収吸収が確立され、遺伝的、内視鏡検査、生理学的検査など、いくつかの調査が利用可能です。乳糖不耐症は、ラクターゼの発現だけでなく、ラクトース、腸内細菌叢、胃腸の運動性、小腸細菌の過成長と胃腸路の感度の胃腸帯の生成および乳糖消化の他の発酵生成物の用量にも依存します。乳糖不耐症の治療には、乳糖減少食と酵素置換が含まれる場合があります。これは、症状が乳製品のみに関連している場合に効果的です。ただし、乳糖不耐症は、さまざまな吸収性、発酵性のオリゴ、ディ、単糖、ポリオール(FODMAP)に対するより広い不耐性の一部です。これは、過敏性腸症候群(IBS)の患者の少なくとも半数に存在し、このグループは乳糖摂取量の制限だけでなく、胃腸の訴えを改善するために低いFODMAP食も必要とします。乳製品の健康と糞便微生物叢に対する乳製品のない低FODMAPの食事の長期的な影響は、十分に定義されていません。このレビューは、乳糖不耐症の遺伝的基盤、生物学的メカニズム、診断、食事管理の理解における最近の進歩を要約しています。

Lactose intolerance related to primary or secondary lactase deficiency is characterized by abdominal pain and distension, borborygmi, flatus, and diarrhea induced by lactose in dairy products. The biological mechanism and lactose malabsorption is established and several investigations are available, including genetic, endoscopic and physiological tests. Lactose intolerance depends not only on the expression of lactase but also on the dose of lactose, intestinal flora, gastrointestinal motility, small intestinal bacterial overgrowth and sensitivity of the gastrointestinal tract to the generation of gas and other fermentation products of lactose digestion. Treatment of lactose intolerance can include lactose-reduced diet and enzyme replacement. This is effective if symptoms are only related to dairy products; however, lactose intolerance can be part of a wider intolerance to variably absorbed, fermentable oligo-, di-, monosaccharides and polyols (FODMAPs). This is present in at least half of patients with irritable bowel syndrome (IBS) and this group requires not only restriction of lactose intake but also a low FODMAP diet to improve gastrointestinal complaints. The long-term effects of a dairy-free, low FODMAPs diet on nutritional health and the fecal microbiome are not well defined. This review summarizes recent advances in our understanding of the genetic basis, biological mechanism, diagnosis and dietary management of lactose intolerance.

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