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Immunity2015Oct20Vol.43issue(4)

インターロイキン-9産生粘膜マスト細胞の誘導は、IgEを介した実験的食物アレルギーに対する感受性を促進する

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.
概要
Abstract

実験的なIgEを介した食物アレルギーは、インターロイキン-9(IL-9)によって駆動される腸のアナフィラキシーに依存します。ただし、IL-9の主要な細胞源と、食物誘発腸のアナフィラキシーに対する感受性の根底にあるメカニズムは不明のままです。本明細書では、IL-33およびマスト細胞プロテアーゼ-1(MCPT-1)に応答して、驚異的な量のIL-9およびIL-13を分泌できる多機能IL-9産生粘膜マスト細胞(MMC9)の同定を報告しました。)それぞれ抗原とIgE複合体の架橋に応答します。繰り返しの胃内抗原チャレンジは、T細胞、IL-4、およびSTAT6転写因子を必要とするが、IL-9シグナルを必要とするMMC9の発達を誘発しました。MMC9誘導の除去マウスは、腸の肥満細胞症を発症することに失敗し、その結果、養子縁組されたMMC9Sによって回復する可能性のある食物アレルギー症状が減少しました。最後に、食物アレルギーを発症したアトピー性患者は、IL9およびMC特異的転写産物の腸発現の増加を示しました。したがって、MMC9の誘導は、IgEを介した食物アレルギーに対する感受性を獲得するための極めて重要なステップです。

実験的なIgEを介した食物アレルギーは、インターロイキン-9(IL-9)によって駆動される腸のアナフィラキシーに依存します。ただし、IL-9の主要な細胞源と、食物誘発腸のアナフィラキシーに対する感受性の根底にあるメカニズムは不明のままです。本明細書では、IL-33およびマスト細胞プロテアーゼ-1(MCPT-1)に応答して、驚異的な量のIL-9およびIL-13を分泌できる多機能IL-9産生粘膜マスト細胞(MMC9)の同定を報告しました。)それぞれ抗原とIgE複合体の架橋に応答します。繰り返しの胃内抗原チャレンジは、T細胞、IL-4、およびSTAT6転写因子を必要とするが、IL-9シグナルを必要とするMMC9の発達を誘発しました。MMC9誘導の除去マウスは、腸の肥満細胞症を発症することに失敗し、その結果、養子縁組されたMMC9Sによって回復する可能性のある食物アレルギー症状が減少しました。最後に、食物アレルギーを発症したアトピー性患者は、IL9およびMC特異的転写産物の腸発現の増加を示しました。したがって、MMC9の誘導は、IgEを介した食物アレルギーに対する感受性を獲得するための極めて重要なステップです。

Experimental IgE-mediated food allergy depends on intestinal anaphylaxis driven by interleukin-9 (IL-9). However, the primary cellular source of IL-9 and the mechanisms underlying the susceptibility to food-induced intestinal anaphylaxis remain unclear. Herein, we have reported the identification of multifunctional IL-9-producing mucosal mast cells (MMC9s) that can secrete prodigious amounts of IL-9 and IL-13 in response to IL-33, and mast cell protease-1 (MCPt-1) in response to antigen and IgE complex crosslinking, respectively. Repeated intragastric antigen challenge induced MMC9 development that required T cells, IL-4, and STAT6 transcription factor, but not IL-9 signals. Mice ablated of MMC9 induction failed to develop intestinal mastocytosis, which resulted in decreased food allergy symptoms that could be restored by adoptively transferred MMC9s. Finally, atopic patients that developed food allergy displayed increased intestinal expression of Il9- and MC-specific transcripts. Thus, the induction of MMC9s is a pivotal step to acquire the susceptibility to IgE-mediated food allergy.

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